Inlägg från: kajsamupp |Visa alla inlägg
  • kajsamupp

    Hann bara sova en timme i natt, sen kom mensvärk. Efter ytterligare en timme övergick det i smärtsamma sammandragningar, förvärkar antar jag. De har nu fortsatt att komma flera stycken per 10-min period. Ringde förlossningen vid kl 6. Lät som förvärkar sa hon, eftersom smärtan var hanterbar. Nu gör det ondare och jag har kräkts.. Ska ringa igen, kanske kan man åka in och kolla? Om förvärkarna ska komma såhär tätt och gör så här ont vette faan om jag har lust med detta.. Hur blir det då när det sätter igång på allvar?

  • kajsamupp

    Hej kära vänner!

    Skriver kort idag och får uppdera mig senare vad som hänt med er andra. Ser dock att tels åkt in Hoppas allt gått bra med er!

    I torsdags kväll kl 21.32 kom vår dotter Förlossningen gick ganska snabbt. Minns inte riktigt när jag senast skrev men när vi åkte in på em var jag öppen 1,5 cm och de bad oss återkomma om 2-3 h. Efter 2 h åkte vi in igen för då hade jag så ont och värkarna kom 3 på 10 min. Väl inne meddelar hon att jag är öppen 10 cm och vips är det dags! 3 h senare kom hon, vår underbara tjej. Vi stannade en natt extra på BB för att komma igång tillräckligt med amningen, men vi mår bra. 3025 gram coh 49 cm var hon.

    Kram alla

  • kajsamupp

    hej alla

    tack alla för era tankar och gratulationer. ska försöka skriva med en hand håller bebis med den andra.. hon är söt hungrig sömnig och vill helst ligga i min famn.. blir inte mycket gjort annat än amning än så länge kan jag säga..

    tels hoppas att det kommer igång rejält inom kort så ni slipper vänta längre. tänker på dig och håller tummarna.

    nevadita skönt att höra att begravningen var fin. fin mage förresten och kul med ansikte.

    ammiz synd med kuratorn.får hoppas psykiatrin känns bättre.

    skriver mer en annan gång då jag har två händer.. kram tills dess.

  • kajsamupp

    Tels: Skönt att värkarna avtagit. Hoppas dock du får besked snart om vad som kommer att hända, det är alltid bra att veta så man kan ställa in sig mentalt.

    Turbo: Bra att twinsen verkar må bra!

    Nevadita: Bra att du får extra TUL, en chans att se bebben igen innan det är dags live.

    Idag har vi varit på återbesök på BB och det mesta såg bra ut, förutom att bebis har lite gulsot som inte avtagit så mycket som det skulle utifrån kurvan. Så vi ska vara uppmärksam på om bebis blir slö och inte äter och så, och så fick vi ett till återbesök på torsdag. Lite läskigt, har flera gånger under dagen fått lite panik över att bebis sover mycket och funderar över om det är normalt, vad vet jag då jag har noll erfarenhet av detta?

    Jag har lagt ut lite bilder på sista dagen med magen samt några på bebis

    Kram till er alla

  • kajsamupp

    Tack alla

    Bra att ni påminner om att ändra i listan. Bra förslag om vad vi ska ha för info där.

    Tels: Skönt att de har kolla på dig och att ni kommit till beslut. Inom en vecka har du troligen en bebis alltså Såklart bäst om bebis själv väljer att komma ut, hellre än att bli igångsatt tror jag. Ang min dotters hårfärg´... både jag och J har blont hår, så jag vet inte riktigt hur hon kunde bli så mörk, J brukar skämta om att hon (embryot) blev förväxlad på Linnekliniken..

    Monamona: Ja, det hann inte bli så mycket smärtlindring för min del eftersom jag satt hemma i soffan och profylaxade, omedveten om att jag då öppnat mig 10 cm när vi väl ramlade in på förlossningen.. Så lite lustgas blev det men det gjorde varken till eller från tyckte jag, och körde utan mot slutet för att kunna andas rätt istället. Från slemproppen till födelse tog det ett dygn och ca 4 h, och från att mensontet började tog det ca 19 h om jag räknat rätt. Var faktiskt inte rädd alls, utan helt fokuserad på varje värk och i efterhand känner jag mig ganska fantasktisk som klarade av det fast jag innan aldrig känt smärta förr och inte alls visste hur jag skulle kunna hantera det. Gulsot får många pga att de har så mkt röda blodkroppar som ska brytas ner men levern inte riktigt fixar det. Ska in på koll imorgon ang det, coh på fm kommer BVC på hembesök

    Ego: Idag slog babybluesen till, några dagar försenad. Har gråtit typ fem gånger idag för minsta lilla. Alla hormoner orsakar knas i huvudet

    Kram

  • kajsamupp

    Hej alla

    Är inne och läser idag, men hinner inte kommentera just nu, men jag tänker på er alla! Får se om jag får tillfälle senare idag att titta in igen. Ska försöka amma vår slöa sömniga bebis nu, så gulsotet får en chans att försvinna. Hon brås då helt och hållet på mig vad gäller dygnsrytmen i alla fall; sömntuta som gärna sover länge om morgonen Bröstpump ska jag också försöka skaffa idag, för att kunna ladda i lite extra när hon själv tycker att hon sugit klart..

  • kajsamupp

    önskans. rolgt att det snart är dags för er att få träffa bebis! kommer att tänka på dig dagarna framöver. jag packade kläder för tre dagar till mig och bebis men kan i efterhand säga att det var överdrivet.. gick bara omkring i sjukhusets kläder dvs en nattskjorta, nättrosorna för att inte blöda på mina egna och någet som skulle etferlikna morgonrock. bebis hade bara blöjor ända tills vi åkte hem. de vill ju ha hd mot hud så det var enklast utan kläder.. med andra ord behövs inte så mycket. tofflor en massa gotta kamera och mobil m laddare kommer du långt på.

    ego. känner mig lite dum som inte firat j på hans första fars dag! är fast i soffan pga amningen och tar mig knappt därifrån.. har nu skickat iväg honom till affären för att själv fixa hem några bakelser! har förresten köpt en bröstpump för att kunne ga några medicinkoppar extra efter varje amning för att få bort gulsotet och öka i vikt. rekommenderas varmt! att pumpa ur för hand var ju assvårt!

    hoppas alla haft en skön helg och att magarna mår bra. njut av er sista tid som gravida och ta tillvara på friheten också för snart kommer era bebisar och då blir det andra bullar...härligt, mysigt, känslomässigt och mycket krävande i en salig blandning. kram

  • kajsamupp

    Monamona: Du får titta in hos oss i Vistaberg imorgon, det är lite kortare än hem till dig i alla fall

    Tels: Usch, vad jobbigt du har det just nu. Ledsen för din skull, att du har så ont och att det aldrig kommer igång på riktigt. Hoppas du blir igångsatt imorgon så det är över snart, och du får din efterlängtade bebis

    Ammiz: Oj oj, vad det börjar hända gregor för er med Trist dock att det avstannat. Annars påminde det nästan exakt om hur min förlossning startade. Kanske kommer det igång på riktigt inom kort? Håller tummarna för det.

    ÖnskanS: Har dig i tankarna! Kanske ligger du med bebis på bröstet nu

    Ego: Imorgon är sista dagen som J är hemma, sen är jag ensam. Känns konstigt och tråkigt. Vill att han ska vara hemma längre så han verkligen får en chans att snabbt lära känna henne som jag gjort, men jag förstår att det tar längre tid för papporna som inte är riktigt lika nära hela tiden. Men ändå.

Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009