Inlägg från: kajsamupp |Visa alla inlägg
  • kajsamupp

    Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009

    Jippy: Ja, jag tror det är bra att påminna sig själv emellanåt. Det är så lätt att bara tänka på hur det är just nu, men om man jämför får man lite mer perspektiv Jag tar nog med st 50 och 56. Kanske ändrar mig utifrån tul imorgon. Filt tar jag nog med för att göra det varmt i babyskyddet, som också ska med även om det blir taxi hem. Och massa gotta och något att äta för J. Jag tänkte faktiskt försöka packa en del i väskan under helgen, även om mycket inte går att packa förrän det är dags.

  • kajsamupp

    Oj turbo. Skönt i alla fall att läkarna inte var allt för oroade även om lillturbo inte kommit upp i den vikt du hoppats på. Det är väl ändå ett gott tecken att de ger bebisarna en vecka till eller kanske till och med två innan något planerat händer. Men läskigt det där med att du inte får bricanyl - det kan alltså innebär att det kan blir en förlossning tidigare om det är det som bebisarna har planerat? Bäst du håller dig lugn, eller hur, så de får ro i magen ett litet tag till. Hur känner du för allt detta?

    Ego: Det blev ingen försäljning av vår lägenhet idag. Hon drog sig ur, den dumma kossan. Men det lutar åt att det blir imorgon istället, med hon som låg näst efter i budgivningen. Vore så skönt att få detta avklarat så snart som möjligt.

  • kajsamupp

    17 dagar kvar

    Tack alla som frågat hur det gått och önskat lycka till Förlåt att jag inte meddelade redan igår, men eftersom vi sov första natten i nya lägenheten då hade vi inte tillgång till internet. Vi mår bra Bebisen uppskattades väga 3,3 kg redan, och hade då hoppat upp från +-0 till +0,5 på kurvan och var med andra ord inte alls liten. Så hur magen ser ut och hur den växer betyder tydligen inte särkilt mycket! Så nu känns allt bra. Vi skrev sålde dessutom lägenheten så igår hände mycket. Idag har jag jobbat sista dagen, har mest glidit runt och kramat kollegorna och bjudit på chokladmuffins Mindre sorgligt än jag trodde det skulle vara, mest en skön förväntansfull känsla. Det var mycket att läsa här på tråden och jag kommenterar inte allt, men tänker på er alla..

    Jippy: Jag vaccinerade mig förra veckan. Fick lite ont i armen i 2 dagar, men inget annat. Känns skönt att jag förhoppningsvis är lite skyddad redan. Oj, stod det att kuddarna också var från 12 månader? Jag såg att det var så på täcket, så vi köpte inget sånt utan tänkte att filt får räcka första tiden.

    Ammiz: Skönt med välmående bebis coh vaccinerad S!

    Tels: Skönt att du får extra TUL och att du fått prata igenom med läkarna. Allt som gör dig lugn och säker inför förlossningen är ju bra coh de verkar ju har bra koll på dig.

    Kram och god natt!

  • kajsamupp

    15 dagar kvar

    ÖnskanS och Trollat: Skönt att det är dags för er att gå ner i tid! Jag märkte också att jag inte orkade som förr när jag jobbade som vanligt sista månaden. Sen när jag gick ner i tid och bara jobbade några dagar per vecka blev det så mycket skönare! Och nu när jag är helt ledig ska det blir sååå hääärligt. Ändå somnar jag som en klubbad säl om kvällarna.. Tror det är viktigt också att man tar vara på den sista friheten, sover, bara tar det lugnt och så, för det kommer ju bli andra bullar sen misstänker jag

    Turbo: OJ vad mycket bebis! Har inte riktigt tänkt på det, men du får ju liksom dubbelt av allt, inte bara av bebis.. Kan tänka mig att det även blir dubbelt så jobbigt att gå, vända sig i sängen och allt sånt?

    Snart ska J iväg på Stockholm Open några timmar, så jag ska passa på att läsa lite om förlossning och att bli mamma och packa upp lite

  • kajsamupp

    14 dagar kvar

    ÖnskanS: Ja, visst är det knasigt. Här har vi pratat i flera månader om oro, diverse krämpor och rejäla besvär och så helt plötsligt börjar vi vara framme vid målet - en (eller två) bebisar Har fortfarande svårt att fatta det, att det är så nära nu. Har längtat så länge nu men känner mig ändå inte förberedd helt och hållet, mycket kvar att fixa och förbereda sig på.

    Idag har jag försökt fixa spjälsängen. Men det visade sig ju att jag skulle tvätta sängkläderna och att spjälskyddet ju är för långt eftersom vi inte har ena långsidan uppmonterad. Så den står fortfarande ofixad. Ska kanske ta och packa in alla kläderna vi fått och lånat i byrån istället?

  • kajsamupp

    Trollat: Förlossningsbrevet, är det typ den sammanfattning av graviditeten och tankarna inför förlossningen som de får upp i journalen när man kommer in på förlossningen? Eller är det något mer utförligt? Jag har bara fått sammanfatta graviditeten och skriva om jag har några särskilda önskemål ang förlossningen, och vi gjorde det snabbt på förra besöket hos bm. Som du säger, det är ju svårt att veta hur man vill ha det när vi inte varit där förr.. Min bm skrev något om att jag känner förväntan inför det hela, och att jag får ta det som det kommer.. Sen var vi klara, ungefär..

    Nu har jag ägnat mig åt att fotografera alla lånade kläder så att jag sen ska kunna ge tillbaka dem till rätt ägare Alla var inte så pigga på att jag kladdade ner dem med märkpennor nämligen. Så nu ligger de fint i byrån. Får se om jag orkar fortsätta med de kläder vi fått ärva också.

  • kajsamupp

    13 dagar kvar

    Ammiz: Jisses vilket bra förlossningsbrev! Det var ju något helt annorlunda än det min bm knåpade ihop som sammanfattning när jag var där för två veckor sen. Ska genast skriva ihop något mer ingående att ta med dit när det är dags

    Jippy: Tack Jag funderade länge och väl innan jag kom på den briljanta idén.. Jag började packa väskan i helgen, men kom bara till 3 par megatrosor som ska dölja degmagen och 3 par strumpor, sen tog det stopp..

    Monamona: Shit, vad effektivt att inte behöva mammakläder! Jag fick inhandla första paret byxor i v 10! Nu har jag växt ur alla utom mysbyxorna och en kjol som jag nu går i dagligen. Antar att det är dessa plagg som passar bäst även sen, så det är lite svårt att packa dem i väskan redan.

    Turbo: Skönt att flödet ser bra ut! Så du har åldrats ännu mer? Förra veckan gick du i samma takt som 87-åringarna och nu som 80-åringarna Tänk vad skönt att få vara lika smidig som Ammiz!

    Nevadita: Hur mår du nu? Hoppas begravningen blir ett fint adjö och att det känns bra att tala med din kurator.

    Ego: Var på återbesök hos bm idag. Körde helt själv dit (jag tycker det är allmänt obehagligt att köra här i stockholm, lantis som jag är) från vår nya lägenhet så jag känner mig mycket nöjd Allt såg bra ut enl bm, men jag fick en tid nästa vecka igen för att blodtrycket hade ökat lite grand även om det låg normalt än. Och sf-måttet hade ökat lite även om jag tydligen fortfarande har en ganska beskedlig mage med tanke på att det där inne gömmer sig en bebis som ligger på +10%. Passade på att köpa lite bebiskläder på Cubus, förvånansvärt söta och billiga!

  • kajsamupp

    12 dagar kvar

    Hmm, upptäckte just en brunbeigefärgad slemklump på pappret när jag gick på toaletten (förlåt detaljerna)... Kan det vara slemproppen? Hilfe! Men om det skulle vara den så kan det väl ändå dröja flera veckor innan bebisen kommer? Kanske ska jag ringa förlossningen och fråga vad de tror? (Har ju inte känt något annat misstänkt, som mensont eller smärtsamma sammandragningar.)

    Bullen: Eftersom sf-måttet inte ökat som det skulle sista 10 veckorna fick jag nyligen göra extra tillväxtultraljud (förutom det i v 32). Då mäter de ju bebis huvud, buk och lårben och utifrån dessa mått kan de göra en något sånär exakt uppskattning av hur stor bebisen är. Då låg min på 10% över medel. Sen säger dock min BM att den där beräkningen kan slå fel på ca 10% så det kan ju innebära att bebis egentligen är allt från -+0% till +20% jämfört med medel..

  • kajsamupp

    Tack ÖnskanS för snabbt svar: Shit, vad jag blev nervös nu. Har under tiden sedan mitt inlägg raskt packat nästan hela väskan, bara utifall Men som sagt, det tar nog ett tag. Kanske ringer jag och kollar bara för att vara säker..

  • kajsamupp

    ÖnskanS: Jag har packat ungefär som du gjort fast bara st 56. Dock inga blöjor eller annat för skötsel av bebis, men det kanske man ska ta med? Å andra sidan tar det 10 min att åka hem från bb så det kanske inte behövs? Glöm inte alla pappar från MVC, kamera etc. Och godis

    Tels: Skönt att du mår bra ändå och att du snart har ledigt du med! Men fräckt av läkaren coh fråga om du finns anträffbar när du är mammaledig!

    Ang slemproppen så har jag varit och läst en massa nu. Utifrån beskrivningen så verkar det vara den, coh att några rester kanske kom redan för någon dag sedan då jag fick flera genomskinliga slemmigheter.. Men det kan ta allt från 1 dag till 7 dagar innan det sätter igång, coh längre än så också även om det är mer ovanligt. Så jag ska va beredd i alla fall Shit, just nu känner jag mig inte alls beredd! Hoppas värkar och annat håller sig borta en vecka till.

Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009