Inlägg från: kajsamupp |Visa alla inlägg
  • kajsamupp

    Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009

    Turbo: Hur gick det för dig, förresten? Hoppas det gick bra och att bebbarna mår gott.

  • kajsamupp

    36+2

    Turbo: Hilfe, tänk om det blir bebisar nästa vecka! Får väl hålla tummarna för att de stannar lite längre ändå. Knip hårt.

    Nevadita: Beklagar din mormor. Alltid tråkigt när en kär avlider även om hon haft en långt och härligt liv.

    Tack alla för era lugnande ord. Ska slå en pling imorgon för att se om det kommit någon avbokning, så jag slipper vänta till nästa torsdag. Ska inte läsa mer på internet för där står bara skräckhistorierna. Men eftersom de aldrig kollat moderkaka coh flöde och sånt tidigare så är det ju bra att det kollas upp och hellre snart än senare..

    När bm tog sf-måttet så konstaterade hon dessutom att "jaha nu har du en sammandragning också", varpå jag såg frågande ut då jag i min enfald var säker på att jag ALDRIG haft någon. Så det där med att man inte kan missa en sammandragning, utan känner igen den när den väl kommer, det stämmer tydligen inte.. Jag har alltid trott att det blev hårdare och putade på magen för att bebis tryckte ut den, liksom spjärnade med både armar coh ben och knycklade ihop sig på ena sidan av magen så den stog ut och blev hård. Men ack, vad jag bedrog mig. Så idag har jag haft fullt med sammandragningar tydligen, om jag ska gå på de kriterierna.. Så länge de inte börjar göra ont får det väl vara godkänt.

    Kram alla, nu ska jag återgå till mitt packande för imorgon smäller det.

  • kajsamupp

    Ad infinitum: Välkommnen hit, självklart får du hänga på.

    Ammiz: Hi, vad skönt att höra att S inte heller kände något och fattade att det var en sd, då var jag inte ensam om att missa det..

    Monamona: Jag ringde och försökte få en tidigare tid men ack, det var fullbokat. Men hon jag pratade med kändes vettig och sa att det var mkt ovanligt att man faktiskt hittade en bebis som börjat plana så mkt att sf-måttet inte stämde, och att om min bm var riktigt orolig skulle hon ha skickat mig direkt till sös ju. Så jag grät en skvätt och tänkte att det nog stämmer ändå. Och bebis sparkar coh bökar som vanligt. Men jag ska ringa på måndag för att se om ngn avbokat.

    Ego: Igår var vi effektiva. Två körde fram och tillbaka med lådor, och tre packade upp. Så nu är köket färdigt och vi har flyttat över det mesta utom möblerna.

  • kajsamupp

    Nevadita: Ledsen att höra att du har det så tufft nu, det räcker ju gott och väl med din egen sorg och nu får du även bära din mors. Bra att du försöker ta det lugnt. Håller med Monamona om att du bör kolla blodtrycket ifall huvudvärk och sånt fortsätter. Den stress du går igenom nu kan ju mycket väl påverka blodtrycket om man har otur. Tänker på dig!

    Jippy: Skoj med ditt fixande. Har ni provat babyskyddet i bilen? Vi har inte gjort det men det börjar väl bli dags att lära sig hur man sätter dit det rätt..

    God natt alla!

  • kajsamupp

    Hej alla

    Vi har köpt en ikeasäng som vi ska sätta fast vid vår, så badrasserna hamnar på samma höjd och det bara är att sticka över handen och roffa åt sig bebis när det är dags för amning. Jag hoppas det funkar bra. Känner mig lite orolig för att ha bebis sovandes i mitten av sängen hela natten, med tanke på att både jag och J brukar sova med armarna över ansiktet och att risken finns att vi helt enkelt klappar till bebis..

    Ammiz och Nevadita: Lycka till med era besök imorgon!

    Turbo: Tack för lugnande ord. Jag går i Farsta, men ultraljudet är på Dalens sjukhus/MVC. Det har känts bra där förr, så jag hoppas det blir samma sak denna gång. Roligt att ni fixat iordning spjälsängarna, det är ju egentligen hög tid för det

    Hur känns det i magen för er numer? Jag får gå jättesakta helt plötsligt, för det tynger så mkt neråt att det känns knasigt. Jag menar, bebis ligger redan långt ner, så hur mkt längre ner kan han komma egentligen, utan att liksom titta ut?

  • kajsamupp

    37+6 OOOJJ, vad snabbt det går!

    ÖnskanS: Ja, för mig gör det inte ont riktigt, utan känns mer som en stor tyngd långt där nere. Usch, trist att det gör så ont för dig. Är det sammandragningar med i bilden då, som gör ont, tror du?

    Turbo: Ja, du och 87-åringarna är i samma liga alltså Smart att ha bebisarna i samma säng så länge, de är ju liksom vana vid att vara tilslammans och dessutom är ju bebisarna små och sängen stor till en början. Men är det inte dags att hämta vagnen snart? Jag har också svårt att bocka mig framåt, slaskar hela tiden vid matbordet, sambon får knyta mina skor och helst dra mig upp ur soffan. Knasigt, jag liksom känner hur det är något som tar emot där nere när jag ska böja mig. Mitt tul är på torsdag, och det verkar inte finnas någon tidigare tid fast jag ringer varje dag. Hoppas det går bra på ditt, och skönt att sambon kan följa med.

    Nevadita: Skönt att du trivs med din bm, och att det mesta såg bra ut! Jag har okcså svårt att sova numer. Vaknar ofta och det tar tre minuter att vända sig i sängen, får ont i höften som jag ligger på och somnar tyvärr ofta på rygg innan jag hunnit vända mig,, och vaknar sen med andnöd för magen är så tung. Ilband lyckas jag hitta en ställning som är på sidan, men mer bakåtlutad (kudde bakom kroppen) som inte belastar höften på samma sätt, kanske kan du prova den..?

  • kajsamupp

    Hi hi, jag tror i vilket fall som helst att det inte blir så mkt sova av den närmsta tiden efter bebis Jag intalar mig också att kroppen vet vad den ska göra när det väl är dags, även om jag säkert kommer att bli nervös då på ett sätt som jag inte hunnit bli än. Jag menar, vi har ju ändå gjort detta i all oändlighet och det verkar för det mesta gå bra, så jag får intala mig att jag nog är som de flesta andra.. Men det blir lite läskigt med all smärta, som jag ju aldrig tidigare känt. Undrar hur jag reagerar då?

  • kajsamupp

    ÖnskanS: Usch, då förstår jag att du är extra orolig över förvärkarna, när du bor så lågnt bort och dessutom riskerar att blöda om det går igång. Bättre då att ringa/åka in en gång för mycket. Det är ju extra svårt när vi faktiskt inte vet hur det ska kännas eller inte kännas!

    Tels: Lova att visa några av era bilder! Blir lite avis, har också planerat att knäppa några fina bilder på oss båda och magen men det har inte blivit av. Sen har vi ingen som är bra på att knäppa heller så det blir isåfall självutlösaren När jag tänker efter så har jag nog bara bilder på mig och magen i närbild, ingen där J är med.

    Turbo: Deal.

    Kram och god natt alla!

  • kajsamupp

    Tels: Vilka underbara bilder! Så härligt ljus och så fina färger och så fin mage

    Turbo: Håller tummarna för att lillturbo lagt på sig av allt det goda du ätit. Hoppas hoppas att det inte behöver bli dags redan nu, så där akut, utan att de har växt och får stanna kvar ett litet tag till.

    Ego: Idag har jag begärt föräldrapenning från 9/11! Knasigt värre. Imorgon skriver den nya köparen kontrakt på vår lägenhet! Men nycklarna och lån och sånt blir först 13/11 tror vi, om jag inte ligger och föder då!

    Kan inte fatta att vi kommit så här långt! Kan ni fatta? Trodde ni på det här i våras efter plusset? Eller förra hösten, när det mesta var svart och tråkigt och ledsamt? Nog för att det kan vara tungt och jävligt nu med, men på ett annat sätt och under en begränsad tid, och förhoppningsvis med en rejäl belöning sen

  • kajsamupp

    Monamona: Jag har tagit semester till beräknat födelsedatum och har inget annat att få pengar ifrån än föräldrapenning efter det. Och den får man ju ta ut typ 2 månader innan förlossningen så jag begärde den redan nu från beräknat födelsedatum, tydligen har de en handläggningstid på ca en månad. Så jag tänkte det var bättre att vara ute i god tid för att inte riskera att stå helt utan pengar i flera månader.. Som tur är har vi ju fått nyckel och flyttar nu som bäst till nya lägenheten, men däremot kvarstår ju alla möten med bank och mäklare med vår nuvarande lägenhet. Men den kommer någon att köpa idag och nycklarna kommer vi att överlämna om någon vecka, om vi nu inte är på förlossningen vill säga. Men jag tar nyckelöverlämningen hellre fre 13/11 än att vänta till veckan efter, för då har jag ju gått över en vecka och blir troligen igångsatt.. så då lär det ju bli ännu svårare att få till ett möte.. Får lägga skrockfullheten åt sidan denna gång Hur mår du numer förresten?

    Turbo: Har du varit där än? Hur gick det?

    Ammiz: Hur gick det för dig hos kuratorn?

Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009