• mojmojmoj

    Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!

    Här hänger vi oss kvar vid varandra.

    Vi har följt varandra nu sen vi var gravida med våra små -06 or.
    Nu är bebisarna stora och duktiga. Vi fortsätter att bubbla om dem, om deras syskon, om oss mammor och annat mer eller mindre viktigt som kommer i vår väg.

  • Svar på tråden Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!
  • Barbamama

    Hej allihop!! Jag brukade kika in i er tråd för en del år sedan, hittade den av en slump nu och kikade in igen... Kul att se att många -06:or blitt med syskon. Vi har också två barn nu, två döttrar som vi kallar för Terror och Fasa. I alla fall när de busat järnet lite väl länge... annars går de under namnen Sydney och Sheena...

    Har era barn några storfavoriter av nåt slag? Vår Sydney älskar ju Barbapapa, så vi har faktiskt gjort ett Barbarum åt henne, finns bilder i min blogg om nån är nyfis. barbamamas.blogg.se

    Ha det bra allihop!!!

  • Blå Flygare

    Puh, bäbisjakten är i full gång. Albin är helt fashinerad av elden i kaminen och saknar helt självbevaelsedrift! Nu fattar jag varför det säljs grindar till kaminer. Sofie har ju alltid ryggat undan när det blir varmt, sisådär en halvmeter ifrån golvskyddet. Granen däremot den sticks ju så den får vara ifred

    Snart ska vi åka och bli ompysslade Bara några dagar kvar. Ett par paket att slå in, lite julgodis om det finns tid. Och så packa så klart. Svårmor vill att vi ska fira lilla julafton med dem också. Jaha, det kläcker man ur sig mindre än en vecka till Jul?? När H ska jobba? Och hon är förkyld, att smitta två astmabarn är visst inte lika illa som att låta henne vänta till mellandagarna med att träffa oss??

  • Lovis 1

    myran: suck för svårmor!!! Skit i henne, om hon är förkyld får hon ta mig f*** vänta!! Aj aj för varm kamin, skaffa grind!!


    zarabii: Hej hej! Leia gillar Hello Kitty rätt mkt. Det är väl ngn princessperiod... Annars gillar hon pippi och de figurerna. Leker ofta rollspel med dem inblandade. 
    Idag har stella åkt pulka för första gången. tänkte på dig då Ankan, minns du när vi åkte pulka med våra små 06:or. Första snön de var små! vi var ute hos dig då. Nu var det Stellas tur. Samma pulka och samma overall, smidigt. Kändes inte lika "stort" denna gnn, för mig alltså  (bilder finns i bloggen, bloggen finns längst ner)
    god Jul på er!!
  • Mamsie

    Hej tjejjer!
    Rusar in och tipsar om julklapp till svårmor o svärfar:
    bit.ly/min_blogg
    Jäss - där satt den! *gör en hi-5*

    Pulka - myyysigt! *nickar*
    Smittande svårmödrdar mindre mysigt. *skickar dagens bajsblöja*

  • gbg30plus

    Mamsie: Precis vad makens pappa fick i julklapp/65-årspresent . Mycket bra idé.

    Själv så sitter jag och väntar ut den sista halvtimmen på mitt jobbande innan julledigheten. Jag skulle egentligen till min barnmorska halv elva men hon ringde precis och sa att hon kände sig magsjuk, så jag ska få träffa hennes kollega halv tolv istället. Detta innebär dock inte att jag tänker jobba en timme längre, utan jag tar en sväng på stan innan, måste fixa en sista julklapp (biocheckar, snabbt och lätt fixat) och jag är verkligen LEDS på att jobba nu.

    Med oss är det fint. Magen växer och sparkar, och därinne huserar en liten lillebror som jag kanske nämnt? Jag går in i v.30 på fredag, tiden tickar på.

    Elliots toafobi har lättat men igår blev det istället en incident kring hans bajsande; han bajsar i blöja hemma och brukar hålla sig tills han kommer hem, men igår på dagis var han bajsnödig på morgonen och vågade inte gå och kissa av rädsla för att han skulle bajsa i toaletten. Han vill inte att fröknarna ska sätta på honom en blöja; han säger att det är bebisar som har blöjor och vill väl inte ses som en sån (hemma har han dock inga problem med det utan går och hämtar en blöja när han är bajsnödig och låter oss sen ta bort den direkt). I slutändan så kissade han ner sig totalt men var gladare sen när fröknarna sa att han kan få vänta med att bajsa tills jag kommer. När jag väl kom till dagiset vid 14-tiden satte jag på honom en blöja (diskret, inne på toaletten) och då gick han och berättade lyckligt för fröken att han skulle bajsa nu. De är knepiga de små liven ibland, men jag låter honom hellre bajsa i blöja än att han ska få förstoppning. Vi tar tag i toabajsandet när toakissandet funkar fullt ut på dagis.

    Bianca är en glad och stark "liten" tjej som styr och ställer och charmar sin omgivning. Är skräckslaget förväntansfull inför vad det ska bli för en liten dam av henne. Hon är orädd och motorisk och nu börjar det lossna en hel del med språket också. Varje dag kommer det nya ord (som vi förstår) och däremellan kommunicerar hon med gester och läten.

    Häftigast av allt är att se dynamiken och kärleken mellan Elliot och Bianca och jag undrar i mitt stilla sinne hur en lillebror kommer kunna komma in i bilden. Ett intressant år framför oss, på många sätt...

    Kram på er, nu kommer strax maken och plockar upp mig och sen ska vi shoppa julklappar!

  • Blå Flygare

    Gbg30: Vad skönt att det lättat lite med kisset på dagis. Ni gör helt rätt med bajseri i blöja. Inget kul med förstoppning - eller mer toaskräck! Det är väl vanligt att barn har svårt att skiljas från sitt bajs, ser väl läskigt ut när det spolas bort. Men kan inte fröknarna vara lika diskreta? Om ni pratar med dem o E om det innan?
    Spännande väntan på syskon, inte alls långt kvar nu ju.

    Jag har börjat fundera på om Sofies missnöje med dagis inte eg. har med mig att göra. Att det är ytterligare ett trots och ett sätt att spela med mig. Hon har hundra små sätt att få mig upprörd, arg, stressad.... Det lättaste sättet att få mig arg är naturligtvis att knuffa, slå och sparka till Albin Vad ska jag ta mig till?

  • Mamsie

    Och glad påsk!
    {#lang_emotions_sunny}

    Äntligen har Familjeliv beslutat sig för att skippa gränsen på 3 månader på trådarna.


    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
Svar på tråden Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!