• mojmojmoj

    Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!

    Här hänger vi oss kvar vid varandra.

    Vi har följt varandra nu sen vi var gravida med våra små -06 or.
    Nu är bebisarna stora och duktiga. Vi fortsätter att bubbla om dem, om deras syskon, om oss mammor och annat mer eller mindre viktigt som kommer i vår väg.

  • Svar på tråden Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!
  • Ankan 77

    Hej tjejer!

    Grattis gbg30plus!

    Här är det fullt upp. Vi har varit i Thailand! Superhärligt. Ungarna badade konstant och Mira lärde sig till och med att snorkla själv sista dan. Elefantridning - först spännande men efter halva turen undrade Mira när vi skulle tillbaka. Fiskade - pappa, magen och jag, fick Baracudor. Dök - maken och jag, såg 6 sköldpaddor och ca 10 hajar. Lite läskigt men superhäftigt. Sabbade örat - superont - doktorn - starka tabletter

    Härligt nu när det börjar närma sig jul!

  • Mamsie

    Ankan,
    vaddå "pappa, magen och jag" ?? Ärupåtjocken?

    Låter härligt med er semester, synd med örat...

  • Blå Flygare

    Thailand, det hade vart nått. Drömmer mig bort till Örebro ist. Ska njuta av miljöombyte och full uppvakning av mina föräldrar under julledigheten ist

    Här är golvet halvskurat. Hade nästan blivit klar i köket så tycket Albin det var dags att hjälpa till ordentligt. Så det blev skurat á la pippi långstrump. Finns det "ovältbara" skurhinkar? Kommer inte ihåg hur jag gjorde när Sofie var i denna ålder, men jag gissar att jag skurade när hon sov middag tills hon blev stor nog att bara plaska med vattnet utan att välta hinken. Dags att skura vidare. Får kanske leta upp bäbis-kopplet

  • Lovis 1
    gbg: Grattis igen till killen i magen. Jag vill nog påstå att det måste beror på individerna och inte könen, hur själva familjekonstellationen blir alltså. Ålder spelar ju med roll. Ant är Elliot o Bianca fortf bästisar (för de leker väl mkt nu?!) och sedan kommer väl lillgrabben i kapp så småning om. 
    De flesta säger väl att syster-syster eller bror- bror kommer närmare varandra som vuxna. Men det måste ju oxå hamna ff om individerna!
    ankan: Jag läste med "magen"...
    myran: Ja men då blev det rent i alla fall!! 
    ixi: hej hej, roligt o se dig här!
    mojmoj: Hur trivs ni nu i Lima? Har du åkt skidor ännu? Har Sona åkt? Leia åkte ju i vintras, i jan, oj vad duktig hon blev till slut. Vi hade sele i stora backarna så åkte hon själv i den minsta lilla backen. Vi ska till Sälen v 2, *längtar*
    mamsie: Hur går det för dig i babyverkstaden? Hänt ngt?
    angelican: Hur mår du? Några jobbiga krämpor?? När var det du hade bf? Kan du inte fota ett foto på huset som helhet.. *nyfiken* Vill ju se ju!!
    Nu sover hela familjen- Stella sover otroligt oroligt. Funderar på om hon har ont ngn stans? Vaknar o gallskriker. Har vaknat typ 5 gånger redan. och natten har ju inte ens börjat. Nåväl, det ordnar sig.
    Jag njuter för fullt av att vara mamma-ledig annars! Skrotar runt i ysbrallor o dricker soja-latte mest hela dagarna! I alla fall när vi slipper hänga på Drottning Silvia.
    kram på er
  • Mamsie

    Gomorron!

    Jaha Ankan, en felsägning - eller Freudiansk slip?

    Lovis,
    här händer det ingenting i bebisverkstan. Mensen är regelbunden och jag har ägglossning varje månad men jag får väl inse att jag inte är lika fertil som för 25 år sen...
    Well well, jag har Max och inom en 5 år hoppas jag att de stora ungarna ynglar av sig

    Låter jättekul med skidor. Vi håller oss till lugnare aktiviteter som skridskoåkning, för maken o Max i alla fall - min opererade fot behöver en månad till på sig för läkning.
    Max åker själv nu, men det går sakta och är jääättespännande *s*

    Nu duscha o börja dagen.

  • gbg30plus

    Å jag känner mig så uppgiven och behöver hjälp...Elliot (3.5 år i januari) har varit blöjfri sen i somras. Vissa dagar går jättebra medan andra så händer det nån mindre eller större olycka. Hemma kommer han ibland ihåg själv att gå, men för det mesta får vi säga till honom eller fråga. På dagis däremot säger han ALDRIG till och där händer också de stora olyckorna med total nedkissning. Ibland får vi bara hem en kalsong, andra dagar kan det vara upp till 3-4 kalsonger+byxor. Han vill oftast inte gå när fröknarna frågar och har sällan ro att sitta och kissa klart. Nu har de dessutom bytt hans favorittoalett som han äntligen accepterat till en sån där liten barntoa, en som han borde tycka är jätterolig att kissa på men som han istället tycker är läskig eftersom han inte kan fästa toaringen på den som han brukar använda. Som resultat av detta har han försökt hålla sig de två senaste dagarna med resultatet att han totalt kissat ner sig till slut. På måndag ska vi ha ett möte med föreståndarinnan och Elliots inskolningsfröken och prata om hur vi ska gå vidare. Hur hade ni gjort? Gett upp? Börjat med blöja igen? Hemma funkar det som sagt, dock inte felfritt, men på dagis är det verkligen katastrog. Jag är osäker på hur fröknarna (framförallt en av dem) reagerar när han kissar ner sig och är rädd att de stressar/pressar honom. Märker att han är ledsen över det hela, men på frågan om han vill ha blöja igen säger han nej. Han vill ju kunna men det går inte så bra. Är så himla ledsen för hans skull och undrar om detta är otroligt sent att inte vara torr och om vi kanske skulle söka professionell hjälp. Snälla, kom med input, tips, erfarenheter, vad som helst!!!

  • Tea78

    GBG:
    Känner igen mig.
    Vi hade samma problem med Elias. Han ville inte ha blöja och han sa aldrig till på dagis. vi kom i stor bråk med dagis som tvingade på han blöjan och det slutade med att vi bytte till dagmamma. men det hör ju inte hit igentligen.
    Vi började göra det som en lek vem ska hinna först till toa och kissa han eller jag. och sen så ändrade vi hur vi sa att han ska kissa. stället för att fråga så om han var kissnödig sa vi istället att nu ska vi kissa. Han kanske vill läsa en bok på toa eller ha med sig en leksak in?

    Jag tycker inte att du ska sätta på han blöjan igen eftersom han själv vill vara utan och att då sätta på den igen tycker jag ger fel signal att han gör något fel och det gör han ju inte för han vill ju vara "stor".

    Vi har äntligen fått elias att gå själv på toa och behöver inte längre fråga om han ska kissa . Men vi har haft många blöta kallingar och byxar under sommaren och tidig höst. Nu tar vi upp kampen om nattblöjan..

    säger bara ha tålamod....och jag tycker inte att det är otroligt sent att han inte är helt torr.

    Hoppas mötet på Måndag går bra.

  • Angeliqan

    Kikar in en snabbis från jobbet...

    Vinkar till Ixi

    gbg30plus: Grattis till killen i magen.

    Ankan: Vad härligt med Thailandsemester

    Lovis: Jo tack jag mår bra. Har en hel del huvudvärk, nattkramp och liite halsbränna men det ska jag nog överleva
    Vi håller ju på att måla om huset denna vecka men så fort presenningen är borta så ska jag fota
    Vår dator kraschade så alla bilder är borta (som jag hade på huset) men jag ska kolla om min syster har kvar bilder i sin data som jag tog på inflyttningsdagen. Så jag kan visa före och efter bilder
    Hur är allt med er därborta?? Mår Stella bättre??

    Back to work...

Svar på tråden Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!