• mojmojmoj

    Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!

    Här hänger vi oss kvar vid varandra.

    Vi har följt varandra nu sen vi var gravida med våra små -06 or.
    Nu är bebisarna stora och duktiga. Vi fortsätter att bubbla om dem, om deras syskon, om oss mammor och annat mer eller mindre viktigt som kommer i vår väg.

  • Svar på tråden Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!
  • Lovis 1

    myran: Men fy vad jobbigt att ha så mkt mat på natten!! Ja men du får väl börja truga på dagen, tätare mål och inte ge på natten så fattar han väl tids nog bara han ökar i vikt så.


    Stella vaknar ej för mat, bara för nappen, några ggr per natt. Men jag tar upp och ammar ändå just för tillfället. Hon har ej ökat i vikt inte ens 1 gram på 5 veckor. Och 180 gram sist då. Så 180 gram på typ 10 veckor. Fast hon har vart sjuk med. Och så skulle de operera henne förra v men det behövde ej ta bitar av tarmen för den såg bra ut! Så få fick hon en 9 h lång svält, 7 h innan op, för de var försenade. Hon gnydde inte efter mat ngt alls. 
    mojmoj: Förstår att ni trivs där uppe, lyxigt att bo där det finns snö under vintern!! Går det bra med lillebror?
    För övrigt har vi haft alldeles för mkt sjukhus det sista. Stella blev dålig av en undersökning (manometri) hon gjorde i fredags. Så hon fick feber på natten o blödde ur rumpan. Så då fick vi åka in akut i lördags (igen). Ska på eterkontroll i morgon på östra. Annars var vi inlagda mån-ons förra v pga den stora undersökningen i tis då hon sövdes. Veckan innan dess fick hon läggas in o sondmatas eftersom hon vägrade äta o dricka för hon var sjuk. Och innan dess var det 3 olika läkarebesök/undersökningar. *phu*
    Hoppas verkligen vårbidraget går igenom, som plåster på såren, förlorad inkomst samt för allt man lägger ner i tid o pengar. Det borde det göra (det minsta 1/4 i alla fall) om man läser på nätet antal h man lägger ner, om inte fk är helt rabiata! (o orättvisa!) Beslut innan jul sa de!
    Nu har jag skippat alla 4 mån grönsaker o går direkt på 6 mån hipp med rätter. Ingen idé att försöka för hon öppnar ej munnen. Har matat gröt o frukt sedan hon var 5 mån och 3 veckor. O började med mat igår då. Annars helammar jag. Får hålla tummarna att tarmen klarar detta nu. Återstår o se. De har ju koll på henne. (o jag)
    Leia 060630 min älskade lejonunge, Stella 090325 min älskade stjärna
  • Blå Flygare

    Lovis: Det går nog fint med hipps 6-månaders. A blev bättre i magen av dem, han blev ju så hård av rotfrukter o majs. Med de blandade (o åldern säkert) har han blivit bra!

    Sofie tittar på teletubbies för första ggn på länge o utbrister "de har också en NoNo" Hon har glömt det är därifrån hon gav vår romba sitt namn.

  • Mamsie

    Helluu girrls!

    Sitter på mitt rum på www.bohusgarden.se/ och har en välbehövlig paus.
    Är på kurs med Riksbyggen. Himla kul o intressant som vanligt
    Vi åkte 7:30 i morse, började kursen 9 i morse och höll på till 17.
    Vi har två timmars paus nu före middan. Sedan är det dans och socialt.

    Det är fasiken att jag inte kan vara med i poolavdelningen pga foten o infektionsrisken. De har bastu, bubbelpool, vanlig pool, örtbad, solarium mm. Nåja, nästa gång kanske istället?

    Jag stupar väl strax före midnatt för att orka med morgondagen också.
    Förra gången jag var här så glömde jag sömntabletterna. Så jag låg vaken hela natten och var helt förstörd dagen efter! Eller, njeh, inte förstörd. Snarare übertrött men på gott humör och hällde i mig kaffe *s*

    Jag fick gooooda nyheter hemifrån:

    Maken har fått en tid för vaccination av minstingen den 11 nov på Allergimottagningen på sjukhuset. Skönt!
    Han ska inte ha antihistaminer på två dygn innan så att man kan "pricktesta" honom med vaccinet innan det injiceras i en muskel. Sedan är vi kvar på sjukan i 1 timme o observerar honom.
    Jag är sååå lättad över beskedet

    Nu dags att fräsha upp sig o snygga till sig lite inför kvällen

    Sköt om er!

  • Blå Flygare

    Tack lovis för du puschade iväg mig till läk med Albin! Innan har jag varit till bvc och akuten, men på barnmedicin fick han hjälp. Han hade dubbel öroninfektion, var röd i halsen och var obstruktiv Tiden får utvisa om det är astma eller bara något tillfälligt. Akuttiden på 30 min tog både en o två timmar, så det fanns gott om tid att ge Sofie sin andra spruta samtidigt. Nu är jag bara orolig för hur A skulle klara svinis. Han tål inte heller ägg, undrar om han då ska ta sprutan på bvc eller barnmedicin Glömde bort det med ägg när jag frågade.

  • Mamsie

    Nu kan även barn mellan 6 månader och 3 år som inte tillhör riskgrupp vaccineras mot den nya influensan
    bit.ly/30lX28

    Max fick sin svinspruta igår. Det gick finfint med pricktestet och vi mutade honom med en sockerbit i munnen medan han blev stucken

  • Mamsie

    Myran, tänk att det ska vara så klurigt att gissa vad som gör att ungarna "strular"
    Stackars Albin... Hoppas han kryar på sig nu och att ni får lugnare nätter!

Svar på tråden Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!