• mojmojmoj

    Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!

    Här hänger vi oss kvar vid varandra.

    Vi har följt varandra nu sen vi var gravida med våra små -06 or.
    Nu är bebisarna stora och duktiga. Vi fortsätter att bubbla om dem, om deras syskon, om oss mammor och annat mer eller mindre viktigt som kommer i vår väg.

  • Svar på tråden Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!
  • Lovis 1

    myran: Låter alldeles hemskt, stackars lien Tur att du åkte in, skönt att jag kunde peppa dig till det!! Bättre en gång för mkt...


    Jag har vart i Ullared idag, besökte "bara" Gekås. Har ej vart där på 4 år, det har ändrats mkt under dessa 4 åren. Mkt kvalitetsleksaker tex brio, lego, duplo, pippi, fisher price mm. Blev alla julklappar till de små samt till deras kusiner. Spel, duplo, pussel, papper o pennor mm. Är sjukt nöjd med resan faktiskt. En barba-pappa "puff" till Leia i julklapp med. Och massa vita ramar o rama in dagiskort o ge bort i julklapp, bara 17 kr o 19 kr st. Ja nu hör, jag e nöjd  
  • Tea78

    Lovis: jag höll i en sådan puff när jag var där förra månaden men blev för snål hur man nu kan bli det när det är ett sånt bra pris..

    ska nog åka en sväng till innan jul

  • Blå Flygare
    Mamsie skrev 2009-11-12 17:37:03 följande:
    Nu kan även barn mellan 6 månader och 3 år som inte tillhör riskgrupp vaccineras mot den nya influensan bit.ly/30lX28 Max fick sin svinspruta igår. Det gick finfint med pricktestet och vi mutade honom med en sockerbit i munnen medan han blev stucken
    Vad skönt det gick bra Med S gick det värre. Det var andra idag, och hon kom ju ihåg hur nt hon fick av andra, så hela hon skakade i skräck när hon blev stucken. Och inte mindre ont denna gången heller, hon började halta på vägen hem (efter lunch och apoteksbesök så ett par timmar) och sen feber. Gick och la sig kl 16:30 och sov sött en stund. Nu ligger hon och tittar tomt upp i taket. Vill ligga kvar. Det skär i hjärtat!
    Vad ska jag göra med den stick-rädsla som kommer? Embla innan så klart, men mer??
  • Mamsie

    Myran,
    Max fick sin spruta i armen, just för att slippa bli så begränsad i sina rörelser. Han väger ca 13½kg till 93cm (tror han är längre nu).

    Jag tror sockerbiten hjälpte väldigt mycket, dels för att det är gott men dels för att det faktiskt HAR en smärtstillande verkan.
    Eller egentligen är det så att söt-signalerna "överröstar" smärtsignalerna.

    Usch så trist att hon nu fått två jobbiga upplevelser. Kanske lekterapin på Östra kan hjälpa till med det? Men för att komma till lekterapin så måste man vara inskriven som patient. För Max' del så räcker det med besök hos tarmterapeuten för att räknas som inskriven.
    Kanske du kan prata med någon mottagning på Östra och komma överens med dem? Eller ringa lekterapin? bit.ly/uTnTX

  • Angeliqan

    Myran: Stackars liten då. Får hoppas att öroninfektionen ger med sig fort.

    Lovis: Det var inte lite motgångar ni har med lilla Stella. Hur lång handläggningtid har fk innan ni får svar om vårdbidrag? Tycker du har väntat jättelänge redan.. Men det är väl givet när det gäller fk, de är ju inte kända för att vara snabba.

    mojmojmoj: Vad roligt med flytt.

    I måndags var vi och fick vaccin, jag och Adriana. Jag fick min andra spruta och A sin första..
    Hon försökte verkligen att slippa. Hon sa - Det är mamma som har en bebis i magen, inte jag. Så jag behöver inte ta nån spruta.. Försöka går ju

    Upptäckte precis att Adriana har feber så det får bli en lugn helg för henne. Själv ska jag jobba.. Känns ju sådär.

    Ha en trevlig helg alla mammor och barn

  • Blå Flygare

    Mmsie: Nu känner jag mig riktigt dum. Klart jag ska ta henne till lekterapin. Jag har ju dem som kollegor. Visserligen på SS, men jag borde kunna tala till mig en tid. Om de är lika bra på den biten, det är ju inte säkert att de är bra på just det. De jobbar ju bara med barnen på SS, och det är ju inte så många. Problematiken där är att de barnen ligger på ett vuxensjukhus, ofta på vuxenavdelningar. Men jag ska ringa!

    Idag kräks, kräks, kräks. Pga feber (får jag hoppas!)

  • Mamsie

    Hej Angeliqa!
    Så A tyckte inte "bebislösa" ska ha spruta? Ungarna är då för sköna

    Myran, man ser inte skogen för alla träd. Så då är det bra att fråga en stadsbo hobbylantis ibland

    Hittade det här www.familjeliv.se/Foralder/1.639604 och när jag läste det så kom jag på att det nog är bra om vi med våra nollsexor tänker till lite...

  • Lovis 1
    myran: Men det finns ju ett rum med "dr" saker på lekterapin, du behöver ej boka tid bara gå ner där, de finns ju där för er. Dock ej fre fm, o mån fm tror jag det va. Vem kräks?
    angelica: Förhoppningsvis innan jul sa de... 4mån behandlingstid. Ja men 1/4 är jag typ säker på att vi får annars är de totalt dumma i huvudet och bryter mot deras egna regler o lagar, o det  vore väl konstigt? Men sjävlkalrt kan jag ju skriva under på att jag hellre hade haft ett friskt barn som kan skita själv, än 1900 kr extra i mån med 52% skatt på...vad blir kvar då liksom? Utlägg för bensin/parkering på sjukhus, mediciner, vårtid osv knappast!
    angelican igen: Har du lagt ut bilder på huset? På fb? SKa kolla där sist jag kollade såg jag inga, nyfiken ju!!
    gbg: Hur var det på ullared för dig idag? Vad handlade du?
  • Blå Flygare

    lovis: Eftersom jag jobbar där är det nog öppet jämt, men jag vill ju få hjälp av de som jobbar där. Ska kolla in tiderna, och att de har tid till oss. Neddragningarna tar hårt säger kollegorna, inte 100 att de kan göra pro-bono längre.
    Det är S som kräks, hon är en riktig kräk-fia. Förkyld; kräks. Feber; kräks. Ätit för mkt; kräks. .... Det jobbiga är att hon ännu inte vant sig, utan blir såå ledsen varje gång.

    Ssk föreslog att sprutan skulle sättas i armen denna ggn, men S blåvägrade. Foten tyckte hon. Ju längre från kroppen ju bättre. Strax nedanför tån hade väl varit bäst

    S bästa kommentar: "Pappa har inte fått vaccination än. Men håret växer."

  • gbg30plus

    Lovis: Det blev en hel del Lego och andra leksaker, julstjärnor och nån pyjamas...fattar inte riktigt hur det kunde landa på 3200kr??! Nåja, massa bra grejer, till och med en Lego-byggsats som Mats ska få i julklapp

Svar på tråden Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!