• mojmojmoj

    Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!

    Här hänger vi oss kvar vid varandra.

    Vi har följt varandra nu sen vi var gravida med våra små -06 or.
    Nu är bebisarna stora och duktiga. Vi fortsätter att bubbla om dem, om deras syskon, om oss mammor och annat mer eller mindre viktigt som kommer i vår väg.

  • Svar på tråden Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!
  • Fru Lantz

    Lycka till Myran =)

    Skönt att man inte e ensam att vända på killen

    På lördag ska Vincent på 4års kalas på Lek Palatset i Kållered. Hoppas mamma får vara med o leka eller så får jag shoppa lite...
    Sen bär det av till min kusin för lite pyssel och halloweenfirande... har idag köpt en liten piratdräkt till Vincent. Hur sött som helst! Få se om han våga knacka på någon dörr.

    Nästa vecka på förskolan ska de gå Vilse kurs, de ska få lära sig hur man beter sig när man gått vilse eller kommer bort från mamma o pappa. Är det fler som ska gå något dyligt?

  • Mi na

    Tips: Mora Träsk spelar i Kungsbacka på lördag. Vi har lånat en film från grannen och Irma hoppar upp och börjar göra rörelser direkt vi slår på den så det kommer nog bli poppis. Fast filmen är 25 år gammal så jag undrar verkligen hur gubbarna ska orka göra alla rörelser nu när de måste vara rätt till åren gångna.

  • Fru Lantz

    *ler*

    Typiskt att vi är uppbokad hela lördagen annars hade vi hängt med på det Mi na.

  • Mi na

    Fru Lantz: De spelar i Göteborg söndag och måndag också såg jag sen om ni verkligen vill gå.

  • Mamsie

    Myran, pricktest med vaccinet?
    DET kan man ju testa
    Han brukar få torr fnasig hud när han utsätts för ägg. Han har inte _ätit_ ägg men de har ju äggfrukost på dagis på onsdagar och det syns på honom på tors/fre.

    "Vilse kurs" Lantz? Smart!
    De har inte pratat om det på dagis men jag ska höra med dem. Jag skulle också vilja ha "första-hjälpen-kunskap" för barn på en lagom nivå... Undrar om det finns något material för det?
    De jobbar mycket med den sociala biten; vad är en kompis, hur gör man med/mot varandra. Mycket teater, lekar. Att uttrycka sig på sitt sätt. Natur/årstider.
    När jag tänker efter så gillar jag dagiset väldigt mycket

    Mora Träsk - Still going strong!

    Halloween,
    Max & grannen/kompisen är bjudna på Halloweenfest hos grannen som får besök av sina engelskspråkiga brorsbarn.
    Det ska bli intressant! Just nu är grabbarna iväg o kollar på dräkter. Vi får se vad de kommer hem med

  • mojmojmoj

    Hej hej......

    Mycket har hänt nu sen lilla Konrad föddes.
    Karl har fått jobb i Dalarna. Så hastigt och ..eh...lustigt så packades alla sakerna och barnen ihop. Det blev snabba ryck helt enkelt.
    Och nu sitter jag Vackra Älvdalen ..igen hemma hos mamma och pappa. Ska bo här i en månad nu, innan vi flyttar in i egen lya i Lima- 2 mil söder om Sälen.
    Många känslor att lämna Göteborg bakom oss.
    Men det blir säkert fint. Är ju hemma och myser med kidsen- och planer har jag massor....så det kommer bli kanon.
    ...och nu närmast har vi ju snart en vinter som är vinter att se fram emot...

    ... men ni blir inte av med mig så lätt!!!

    mi na. kul att se dig. Lät skoj med Mora träsk. De flesta ungar gillar ju dem... de står däremot inte så högt upp på min favvis lista.

    Mamsie: hur gick det med skridskoåkandet...för visst var ni iväg på säsongspremiäråkning??

    Lantz: "hitta vilse kurser" brukar vara jättebra!! Hoppas ni blir nöjda. Har inte kommit i kontakt med det via Sonja... men har jobbat med kollegor som haft det med barngrupper....och därför blivit lite inblandad i det.

    myran: underbart med tandläkarbesök som går bra!!...och kul att hon ville ha två märken! hihi

  • Mamsie

    Nämen mojmoj, vad säger du?
    Dalarna?
    Åh, så härligt! Att andas luft, uppleva årstider, få gå ner i varv.
    Jag hoppas och tror ni kommer att trivas

    Skridsko ja kolla www.nogg.se/maxlove

    Svinvaccin,
    Igår fick jag min spruta. Fått "Svinarm" men det känns ok. Vi får se de kommande dygnen hur jag mår.
    Oavsett hur jobbiga biverkningar jag än får av vaccinet så är jag övertygad om att den nya influensas biverkningar vore sju resor värre

    Max vaccinering, det är hopplöst att komma fram på telefon till Allergimottagningen. Jag testar imorrn igen. Annars får jag väl skriva till dem?

  • Blå Flygare

    mojmoj: Oj, det var inte granngårds. Hoppas ni kommer trivas

    Idag lämnade jag en skrikande S på dagis Det var samma i torsdags. Jag undrar om något hänt där, men hon säger bara att hon vill vara med mig. Känns så grymt att lämna henne där när jag inte måste. Jag har ju henne där för hennes skull, hon brukar trivas och hon har många att leka med, lär sig massa o så. Men nu vill hon inte. Blir lite orolig när de ska på kalas och inte ens det lockar! Vad händer om jag håller henne hemma? Går det över efter ett tag? Blir det värre? *snyft*

    På bvc rekommenderar de "den hårda vägen" för att få A att sova på nätterna. Han är snart 8 mån och äter 2-3 ggr/natt. Vägrar napp på natten sen ett tag tillbaka, innan kunde jag ge deen ett par ggr/natt. Jag tror han är hungrig, det är han ju på kvällarna eftersom han kräks upp gröt om han får det. Vad göra? Äta mer på dagarna förmår jag honom inte till, bara på kvällen han vill ha mer. Kanske ska ge 3 lagade mål mat om dagen om nu gröt inte funkar? De dagar han fått behålla gröten har han bara ätit en gång om natten - helt ok! Inne på 7e v av förkylningen. Kan det vara mjölk som ställer till det? Slembildande är det ju så det är teorin till att han kräks, men kan det ist vara allergi?? Har fått mollipect så får vi se om det hjälper.

Svar på tråden Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!