Inlägg från: den kära leken |Visa alla inlägg
  • den kära leken

    Tappa vikt fram till jul?

    Hej!

    Jag hänger gärna med.

    För ca 7 år sedan gick jag ner 20 kg och vägde då 60 kg vilket är det jag vill väga. Efter att jag pluggat färdigt och börjat arbeta finns det inte längre någon tid för träning och kroppen förfaller. Är åter uppe på 68 kg. Det är alltså 8 kg det handlar om för mig.

    Jag äter dock ganska bra mat. Kanske lite för mycket gott till helgen men fram för allt vill jag komma igång med träningen igen. Vet bara inte hur jag ska få ork/tid för det. Måste vara något jag kan göra hemma. Typ jogga. Ska kanske lägga upp ett schema!

  • den kära leken

    Jag vet inte vem Paulun är men jag tror väl inte heller på metoder. Iaf inte de som säger att man bara ska äta äpplen eller liknande. Jag tror på att äta bra mat och röra på sig. Då blir kroppen glad.

    Jag jobbar på dagarna (sitter på jobbet nu) och är inte hemma förrän 17-18 tiden. Äter då middag med en gång (står färdiglagad när jag kommer hem). Sen blir det ofta ut i trädgården eller renovering av huset fram till 21. Sen lite pyssel inomhus och sen sängen. Jag skulle ju kunna ut och springa efter det att vi ätit middag men då blir jag ju väldigt hungrig efteråt. Annars får det bli på helgerna. Hur ska jag göra? När tycker ni att jag ska få tid att träna?

  • den kära leken

    Den där vardagsmotionen får jag. Minst 30 minuter varje dag. Cyklar till bussen och sen promenad från bussen till jobbet. Äter inget förrän jag kommer till jobbet och då en tallrik gröt. Så jag rör mig innan jag äter frukost med =) Har också hund. Det är iof min man som tar det mesta ansvaret för den men jag går med den minst en gång om dagen och då 20-30 min. Jag måste göra något som jag får upp flåset av. Det där med att ta i extra när man håller på i trädgården kanske inte är så dum idé.

    Jenny: Vi odlar mycket grönsaker själva men så bor vi på landet också. Ett tips är att odla färska kryddor i fönstret om man inte har ett trädgårdsland. Färska kryddor gör vad som helst mumsigt och så luktar det gott i hela köket och billigt =)

  • den kära leken

    Kom precis tillbaka efter en 5 km löprunda! Det gick inte fjäderlätt precis men nu har jag börjat igen! Phu. Vatten....

  • den kära leken

    God morgon alla kämpar! Idag tar vi nya tag. Vi ska lyckas. Okej?

  • den kära leken

    Himmelsflickan: Gick det bra att träna igår? Vad tränar du?

  • den kära leken

    Himmelsflickan: Men då är du på gymmet varje dag! Hur får du tid till det? För mig är det helt otänkbart att efter man kommit hem på kvällen ge sig ut igen för att träna. Jag måste kunna träna hemifrån. När man var student däremot, då hade man ju all möjlighet i världen att träna varje dag.

  • den kära leken

    Gottesuget är supersvårt! Socker är så beroendeframkallande. Det är därför jag har svårt att "unna mig" något på fredag- eller lördagskvällen. Man får igen det dagen efter. Därför ska jag försöka ha nolltolerans här i början. Annars halkar jag lätt dit =)

    Förbjudet för mig: Godis, kakor, glass, läsk, chips

    Tillåtet: popcorn, frukt

  • den kära leken
    Jenny1 skrev 2009-09-29 13:12:38 följande:
    Funderar på om jag måste bryta ner det i etapper... Att först få bort ätandet på kvällarna. Har ju en svaghet för kolhydrater.. Vad tror ni att det kan ge? Att inte äta något efter middan?
    Ja det kan nog fungera. Efter 18 äts det ingenting. Det alternativet finns inte. Tänk inte ens tanken liksom. Så slipper man all ångest, ska jag? Nej det ska jag inte eller? Då tar man en macka till slut. Lycka till Jenny!
  • den kära leken

    Jag har också tänkt mäta mig lite. Och ta kort! Mannen ska få fota ikväll =) Vad pepp jag är nu. Har verkligen bestämt mig. Ska få snygg kropp igen.

Svar på tråden Tappa vikt fram till jul?