• lokisse

    Vad innebär Ris a la malta för Dig?

    vi söker saningen vad är ris a la Malta för dig..


    snorkrakornas barn heter snorungar
  • Svar på tråden Vad innebär Ris a la malta för Dig?
  • Saniis

    Risgrynsgröt blandad med vispad grädde och socker. Serveras med saftsås. Solklar dessert.

  • slapback

    Annat: Risgrynsgröt blandad med vispad grädde och socker. Serveras med saftsås. Smakar skit.

  • Dinkanesh

    Röstade på tvåan men borde röstat annat då det här är precis så det ska ätas...


    TeeTee skrev 2009-11-06 13:20:22 följande:
    Annat! : Dansk ris a la mande, vilket är OSALTAT risgrynsgröt med vispad grädde, vaniljsocker, äkta vanilj,sötmandelessens och hackad, skålad sötmandel serverad med saftsås. (Smakar lite som risifrutti) Julafton är inte julafton utan det till efterrätt! Äckligt med ris a la malta som är gjort på saltat gröt.
  • LyNxQ

    Det ska vara med grädde och så konserverade mandarinklyftor

    Är nästintill lika förfärligt äckligt som vanlig risgrynsgröt, tycker jag.. urk!
    (=risgrynsgröt är det värsta jag vet)

  • TeeTee
    Dinkanesh skrev 2009-11-06 18:25:26 följande:
    Röstade på tvåan men borde röstat annat då det här är precis så det ska ätas...
    En vettig människa till!
  • Twilight

    Är uppvuxen med risgrynsgröt, grädde, VANILJsocker och apelsinklyftor.
    Nuförtiden äter jag risgrynsgröt, grädde, VANILJsocker och saftsås.

    Äter det som dessert, och jag ÄLSKAR det!


    ♥Älskade barn, vad vore mitt liv utan er♥
  • Bellbox

    En klassiker på juldagens efterrätt efter överbliven risgrynsgröt från julafton


    (¯`°?.¸ ღ ♥ ღ Stumpan 08 & Lill-Stump*n BF 10 ღ ♥ ღ .?°´¯)
  • Tindragull
    Twilight skrev 2009-11-07 09:56:27 följande:
    Är uppvuxen med risgrynsgröt, grädde, VANILJsocker och apelsinklyftor.Nuförtiden äter jag risgrynsgröt, grädde, VANILJsocker och saftsås.Äter det som dessert, och jag ÄLSKAR det!
    Vad bra att fler än jag fattat att man såklart ska ha VANILJsocker i!!!
  • Lilla Lime

    Annat: Risgrynsgröt blandad med vispad grädde och socker. Serveras med hallonsylt. Solklar dessert nån dag efter julafton på rester av julgröten.

  • bork63

    I år blir det hemkokt risgröt med vaniljstång i gröten (följ receptet på förpackningen) Låt gröten svalna. Hacka lämplig mängd med mandel o vispa upp lagom mängd med vispgrädde. Tillsätt mjölk i den kalla gröten så att den blir lite lösare. Rör ned vispat grädde och dom hackade mandlar (jag kör utan skinn), tillsätt några enskilde droppar av bittermandelarom (smaksak) smaka av o justera med vanillinsocker o vanligt socker. (Ingen favorit, men det går att ersätta sockret med russin eller söta apelsiner). Saftsås? visst höll på att glömma det. Kör själv med körsbärssås från Skälskör i Danmark (finns på Coop o ICA)

    Smaklig spis o God Jul!! 

  • Lemonysnickets
    Risgrynsgröt, i vilken man vänder ner lättvispad grädde och lite florsocker. Serveras med mandel och hemgjord körsbärssås, som är spetsad med cognac.
  • IsDimma
    slapback skrev 2009-11-06 18:22:29 följande:

    Annat: Risgrynsgröt blandad med vispad grädde och socker. Serveras med saftsås. Smakar skit.


    Typ så. Kanske inte smakar skit men det är inte min favorit.
  • IsDimma

    Är också uppväxt i ett hem där mormor la en mandel i gröten och den som fick den fick diska hela juldisken

  • Hedebris

    Betyder ångest.varje år samma visa. Svärmor bjuder på det och jag HATAR DET. Den som hittar mandlarna vinner pepparkakor. (Jag är glutenintolerant)

  • Jill 79

    Åt det för en timme sen. Risgrynsgröt med grädde, socker och apelsin. Serverades med lite blandade bär. Mycket uppskattat av sambon, fyraåringen och bebisen, som alla åt det för första gången. Blir nog ständig på julbordet hedanefter.

  • Jennie med ie

    Ris a la malta = risgrynsgröt, vispad grädde och vaniljsocker. Äts med konserverade mandarinklyftor.

Svar på tråden Vad innebär Ris a la malta för Dig?