• SailorGirl

    30+ som arbetar på första barnet, del 20

    30+ som arbetar på första barnet, del 20


     


    {#lang_emotions_sunny} {#lang_emotions_flower} Hej alla gamla & nytillkomna 30+:are som arbetar på första barnet!
    Här samlas vi och ventilerar tankar & funderingar & allt annat som faller oss in! {#lang_emotions_flower}  {#lang_emotions_sunny}
    Tråden startades den 9:e maj 2005 och inledes med följande text:
    "Känner ett behov av en tråd av likasinnade, det vill säga 30+ som jobbar på första barnet. Givetvis kan man få mycket stöd av yngre och de som redan har ett barn, men ändå så är de ju "fortfarande unga" och de har ju ett (eller flera) barn... "
    ...och det är också DET den bygger på, att vi "lite äldre" behöver en tråd där vi kan få ventilera utifrån vårt persepektiv! {#lang_emotions_cool}

    Så! Nu är det bara att ni ventilerar er, det finns inga dumma frågor!
    Ha en bra dag & STORT lycka till med bebbe-verksta'n!!!
    KRAAAM på er tjejer! {#lang_emotions_nalle}

    Här kommer några adresser till våra systertrådar:

    BIM-tråd för november:


    www.familjeliv.se/Forum-1-3/m48060172.html


    BIM-tråd för december:



    De av oss som fått erfara att det kan ta tid att göra underverk har en egen tråd:
    30+ som arbetat mer än ett år på första barnet (Del 15):
    www.familjeliv.se/Forum-7-34/m46921874.html

    Tempandets ädla konst :

    En svensk anvisning till tempandets konst(-igheter). Gjord av några duktiga tjejer här på FL:
    www.familjeliv.se/Forum-1-3/m11445097.html

    Temptråden FF för 30+ som arbetar på första barnet Del 14:
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m47802998.html

    Statistikens förlovade land:
    Statistiktråd för 30+ som arbetar på första barnet del 7 (Inaktuell, men jag hittade ingen ny…Uppdaterar så fort en ny finns):
    www.familjeliv.se/Forum-1-5/m42495964-2.html

    Inget är som väntans tider:
    30+ som väntar första barnet Del 18:
    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m47561694.html

    Väntan över- miraklet har anlänt:
    30+ som fått första barnet del 14:
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m44514833-1.ht...

    Favorit i repris:
    30+ som väntar/har fått syskon, del 6:
    www.familjeliv.se/Forum-11-237/m47446362.html


    De gamla visa veteranerna:
    Samlingstråd för "gamlingar" från alla 30+ trådarna Del 13:
    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m47671996.html


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-11-21 12:11
    BIM-tråd för december: www.familjeliv.se/Forum-1-3/m48799448.html
  • Svar på tråden 30+ som arbetar på första barnet, del 20
  • Väntan på en liten
    Loranga04 skrev 2010-01-31 11:50:33 följande:
    Skillnaden jag märker från när jag käkade p-piller är att jag nästan inte har någon mensvärk nu, vilket är himmelskt skönt. Blöder mindre nu än då men det håller nog på ungefär lika länge, har inte superanalyserat detta. Jag bara njuter av att inte ha ont. I övrigt tycker jag att jag inte är lika "torr" mellan mens, har fått bättre sekret och aldrig problem med klåda och irritation. Väntan på en liten: Har du käkat p-piller innan du började försöka eller vad tror du är orsaken/skillnaden?
    Jag slutade med p-piller (Yasmin) i september 2002 om jag minns rätt. Satte in en kopparspiral några år senare som min BM då rekommenderade, men efter att ha så rikliga blödningar och rejäl mensvärk varje dag i 7 månader så gav jag upp och den togs ur och jag fick åter igen börja med p-piller, men mådde så illa att jag var sängliggande större delen av dagen så efter 4-5 dagar gav jag upp. Sedan dess har jag inte använt något preventivmedel förutom kondom då vid samlag då.
    Nu har jag ju dock inte något sexliv alls och försöker ju få till med hjälp av inseminationer.

    Jag började märka att min mens förändrades i somras och sökte då för det hos gyn. Gyn tyckte jag skulle ta antidepressiva tabletter för min PMS som då var mycket besvärlig såsom 3-4 kg viktökning, sug efter kolhydrater och socker, trött och stora humörsvängningar och dessa tabletter skulle jag äta 1 vecka innan mens för att då när mensen kom sluta med de och istället äta tabletter som skulle minska blödningarna samt smärtstillande alt sätta in en hormonspiral. Jag nämnde då att jag försökte få barn och inte vågade mixtra så med kroppen och att jag var så rädd för att sabortera mina möjligheter och jobbiga biverkningar. Han förstod sa han.

    Fick en återbesökstid och han frågade hur det hade gått med tablettbehandlingen och jag sa att jag inte hade börjat och varför och han förstod sa han.

    Månaden efter så hörde gyn mottagningen av sig för att boka en tid då cellprovet var tvunget att tas om.
    Gyn frågade då igen hur det hade gått, jag förklarade och blev utskälld av han att jag var dum som inte tog han på orden.
    Min mamma tyckte också att jag gjorde rätt val att inte börja med denna behnadling och stöttade mig.

    Jag har nu bytt gyn då jag kände att vi inte förstod varandra osv.

    Nu har jag inte tagit upp mina frågor ang mensen med henne då första besöket var så kort, men jag ska nog göra det. Tycker dock att blödningarna minskat, PMS besvären minskat och jag är rädd att det lilla som jag blöder (mest bruna flytningar) ska ha något med för tunn livmoderslemhinna att göra och att det därför inte tar sig.
    Har heller inte några smärtor vid mens allt som oftast och ÄL-sekretet är nästan obefintligt.

    Undrar bara hur detta påverkar allt och om något är fel.

    Min gyn nu talade om att vi nu skulle en utredning som skulle börja med ta blodprover och efter detta gå igenom blodprovssvaren, gå vidare med en äggledarspolning och kanske börja med hormoner såsom pergo och tyckte hon sa gonal-f som är en injektion som får ägget att mogna till det sista och framkalla ägglossningen

    Idag är det dag 2 och jag blöder lätt, var länge sedan som jag hade blödningar på dag 2, har haft bruna flytningar dag 2 i 2 månader vad jag kan minnas.

    Förstår inte varför det skiftar så. Måste ju nästan ha något med livmoderslemhinnan att göra, eller vad tror ni?
    Längtar...
  • Aprilflickan

    Väntan...: Kanske bra att kolla upp, det skadar ju aldrig. Att det är lite olika från gång till gång tycker inte jag är så konstigt, kroppen gör lite som den vill och är ju ingen robot. Tydligen har man 3 st slemhinnor och bara en avges per menstruation, därav kanske man blöder olika mycket. Tråkigt och jobbigt med så mycke besvär med PMS men jag kan förstå om du inte vill proppa i dig antidepressiva just nu. Kanske värt att prova ljusterapi eller yoga eller något liknande, kanske kan det hjälpa. Jag blir ofta mera pigg och glad av yoga, men inte varje gång.

  • Minnie69
    Väntan på en liten Har du kollat upp så du inte har ägglossningsstörning. På din beskrivning så låter det ju som du kanske har "ägglossningslös" blödning. Jag hade utebliven ägglossning och fick då så där brunstartig och mer sparsam blödning. Mådde också skit mentalt av det (skuttiga hormoner är ett helvete ). Även rent fysiskt så hade jag av detta en massa "symtom" och hade därför rekord i skendräktighet. När jag fick pergo så var det rena lyckopillren för mig. Mina skuttande hormoner fick då ordna in sig i ledet igen - sååååå sköööööööööönt {#lang_emotions_sunny}
  • Minnie69

    Oddsen att bli gravid ökar dessutom dramatiskt om man faktisk ägglossar

  • Väntan på en liten
    Loranga04 skrev 2010-01-31 13:01:40 följande:
    Väntan...: Kanske bra att kolla upp, det skadar ju aldrig. Att det är lite olika från gång till gång tycker inte jag är så konstigt, kroppen gör lite som den vill och är ju ingen robot. Tydligen har man 3 st slemhinnor och bara en avges per menstruation, därav kanske man blöder olika mycket. Tråkigt och jobbigt med så mycke besvär med PMS men jag kan förstå om du inte vill proppa i dig antidepressiva just nu. Kanske värt att prova ljusterapi eller yoga eller något liknande, kanske kan det hjälpa. Jag blir ofta mera pigg och glad av yoga, men inte varje gång.
    Just nu är jag under utredning ang varför det inte tar sig. Min gyn anser att man bör kolla upp det lite fortare när man är över 35 och det inte har hänt något på nästan 6 månader och inte vänta med att söka hjälp. Hon vet om min situation sas.

    Min PMS är bättre idag än vad den var i somras. Min mens är mindre riklig, denna gång är den som en vanlig mens, är nu inne på tredje dagen med blödning.

    Givetvis så ska jag diskutera detta med min gyn.
    Jag ska ringa och boka telefontid med henne imorgon för att gå igenom provsvaren på de blodprover jag tagit och vad nästa steg ska bli.

    Senaste tiden så har jag varit så himla trött, kan sova nästan hur mycket som helst utan att känna mig piggare och har inga problem att somna som jag hade för 1,5 år sedan då jag kunde ligga vaken länge efter att jag lagt mig innan jag lutligen kunde somna.

    Känns bra att det även togs TSH, T3 och T4 på mig idag så jag får reda på om det är sködkörteln som det är knas på som gör att jag känner mig så trött.
    Längtar...
  • Lingon31

    Hopplöst när man inte vet varför man inte blir gravid-suck. Har nu genomgått utredning och spolning och inte sjutton har det tagits sig ändå!!

    F-n är inte ett dugg sugen på att göra IVF men men nu när man börjar bli lite över 30 så kanske det är det man måste göra.

    Inte nog med det så har jag för bara en vecka sedan fått konstaterad hypertoni dvs högt blodtryck och går på mediciner för det. Så nu har jag t o m fått åldringars sjukdomar- vem vet jag kanske är en 80 åring instängd i en 30+ kropp

  • Väntan på en liten
    Minnie69 skrev 2010-02-01 13:09:29 följande:
    Väntan på en liten Har du kollat upp så du inte har ägglossningsstörning. På din beskrivning så låter det ju som du kanske har "ägglossningslös" blödning. Jag hade utebliven ägglossning och fick då så där brunstartig och mer sparsam blödning. Mådde också skit mentalt av det (skuttiga hormoner är ett helvete ). Även rent fysiskt så hade jag av detta en massa "symtom" och hade därför rekord i skendräktighet. När jag fick pergo så var det rena lyckopillren för mig. Mina skuttande hormoner fick då ordna in sig i ledet igen - sååååå sköööööööööönt
    Jag har aldrig tänkt i de banorna att jag inte skulle ha någon ÄL.

    Jag har tempat i 3 mån och tempen gick alltid ner i mitten av cykeln då jag räknade ut att ÄL borde ske och gick sen upp som den skulle efter. Jag fick alltid en blå coverline.
    Testade även med ÄL test under 2 av dessa mån och fick positivt ÄL test (CB) samma dag som dippen på FF kom, men det fertila sekretet var ju inte så rikligt som det var 2007 t.ex.

    Jag tog även ÄL-test (apotekets) nu i januari och fick positivt på dag 15.
    Har lämnat prgesteronprov dag 21 och så de andra blodproven idag på dag 3 (FSH, LH, prolaktin, TSH, T3 och T4).

    Jag tycker inte att jag borde fått sänkning med efterföljande höjning på FF samt positiva ÄL-tester om ÄL skulle krångla. Gyn såg även en äggblåsa på 20 mm den 12/1 och ytterligare 5-7 folliklar på vardera äggstock.
    Men givetvis så ska det kollas upp och jag har funderat på Pergo.

    Det som Elisabeth78 ovan skrev att man har 3 slemhinnor i livmodern hade jag ingen aning om. Hur bär sig då gyn åt när hon mäter tjockleken på den för då måste ju alla 3 komma med i beräkningen trots att det bara är en man blöder ut?

    Tycker det är så mycket ny information som kommer fram som man aldrig hörts talats om tidigare och jag trodde jag hade bra koll, men jag har tydliigen missat en hel del
    Längtar...
  • Väntan på en liten
    Lingon31 skrev 2010-02-01 13:46:09 följande:
    Hopplöst när man inte vet varför man inte blir gravid-suck. Har nu genomgått utredning och spolning och inte sjutton har det tagits sig ändå!!F-n är inte ett dugg sugen på att göra IVF men men nu när man börjar bli lite över 30 så kanske det är det man måste göra.Inte nog med det så har jag för bara en vecka sedan fått konstaterad hypertoni dvs högt blodtryck och går på mediciner för det. Så nu har jag t o m fått åldringars sjukdomar- vem vet jag kanske är en 80 åring instängd i en 30+ kropp
    Usch, vad mycket skit du råkar ut för Det måste ju komma ut något gott av alla bakslag du haft den senaste tiden.

    Jag frågar mig ofta samma saker som du, varför det inte tar sig, varför jag alltid känner mig så trött och har ont i leder med tanke på att jag fortfarande är relativt ung...känner mig som 80 som du nämner också ibland.

    Har din gyn konstaterat att du har ÄL eller är det det som är problemet?
    Längtar...
  • Minnie69
    Väntan på en liten skrev 2010-02-01 13:51:51 följande:
    Har lämnat prgesteronprov dag 21 och så de andra blodproven idag på dag 3 (FSH, LH, prolaktin, TSH, T3 och T4).Jag tycker inte att jag borde fått sänkning med efterföljande höjning på FF samt positiva ÄL-tester om ÄL skulle krångla. Gyn såg även en äggblåsa på 20 mm den 12/1 och ytterligare 5-7 folliklar på vardera äggstock.
    Låter ju som koll på läget, då är det väl lugnt
  • Väntan på en liten
    Minnie69 skrev 2010-02-01 16:45:19 följande:
    Låter ju som koll på läget, då är det väl lugnt
    Jag hoppas verkligen det Får mina provsvar inom kort och då får jag veta om jag hade ÄL i januari i alla fall.
    Längtar...
Svar på tråden 30+ som arbetar på första barnet, del 20