• Gulsåpa

    Ni som vaccinerade er, hur blåsta känner ni er på en skala 1-10?

    Nu börjar det ju krypa fram att vaccinet och varningarna kan ha varit en bluff.
    Experterna som från börjabn sa att h1n1-viruset var livsfarligt hade koppling till läkelmedelsbolagen och därav ett vinstintresse i sina uttalanden.

    En utredning har startat för att utreda hur stor skandal detta kan vara, frågan är inte om det är en skandal utan hur stor skandal det är.

    Lite senaste nytt ang vaccinet:

    http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/261325-expert-h1n1-vaccinet-ar-en-bluff

    Så, på en skala mellan 1-10... hur lurade känner ni er?

  • Svar på tråden Ni som vaccinerade er, hur blåsta känner ni er på en skala 1-10?
  • Tygtiiger
    Rosenöga skrev 2010-01-30 20:05:16 följande:
    Javisst! Eller du tillhör minoriteten om man vill se det så.
    Jag föredrar att kalla dem freeriders
  • nollåtta
    Fröken Lilo skrev 2010-01-12 14:39:01 följande:
    Vadå blåst, jag är jätteglad för att jag tog vaccinet och har hållit mig frisk hela hösten och vintern! Tror inte heller på konspirationsteorier
    Ja det är jag också, hela familjen har varit friska hela hösten och vintern. Vi är inte vaccinerade dock.
  • mamlan

    DeDessutom om det ska handla om en ekonomisk fråga och vinstintresse så borde ju ni som INTE tagit vaccinet känna er mer blåsta..Vaccinet kostade inget att ta, den ekonomiska kostnaden ligger i så fall hos staten, dit ni oxå hör så er förlust är lika stor..eller faktiskt större eftersom vi i alla fall fick vaccin för pengen..Vad fick ni?

  • vackrastarflow
    Den allsmäktige skrev 2010-01-30 19:54:14 följande:
    Tror inte du är blåst heller :)
    nä men det gjorde ts
  • Catti41

    Jag förstår nog inte heller. Jag klarade mig trots att jag t ex var på hembesök hos en patient där det visade sig att hela familjen hade svininfluensan och blev jättesjuka, när jag var där trodde de att de bara hade en lindrig förkylning. Några dagar senare låg några av dem på sjukhus. Och det var ju inte de enda med misstänkt svininfluensa som jag stötte på under november och december.

    Och min 2åring klarade sig trots att han bara hunnit ta första sprutan när svininfluensan gick på hans dagis.

    Sambon tror vi hade svininfluensan, för han fick inte vaccinera sig förrän långt efter oss.

    Så ja, kunde vi undvika ett antal sjukdagar och ev. följdsjukdomar så är jag mer än nöjd. Visst, vi hade kanske inte blivit sjuka om vi inte vaccinerat oss, men så här i efterhand är jag mer än nöjd med vårt beslut.

  • SVejsan

    Jag köpte ett cykelreparationskit inför en lång cykelresa, då turistinformationen sade att det är mycket vasst grus den vägen. Jag fick inte punktering alls - inte ens flera år efteråt.
    Kände jag mig blåst?
    Blir fler rundor - så jag kanske får nytta av den.

    Att alltid misstro information kan ju däremot i längden straffa sig. Lika att inte ifrågasätta. Valet är dock upp till var och en att riskbedömma!

    Kan riskerna vara stora så tycker jag att det är OK att tro på forskare och vetenskapsmän mer än "foliehattar"... Där man tror på konspirationsteorier...

  • YayasMami
    mamlan skrev 2010-01-30 21:34:45 följande:
    DeDessutom om det ska handla om en ekonomisk fråga och vinstintresse så borde ju ni som INTE tagit vaccinet känna er mer blåsta..Vaccinet kostade inget att ta, den ekonomiska kostnaden ligger i så fall hos staten, dit ni oxå hör så er förlust är lika stor..eller faktiskt större eftersom vi i alla fall fick vaccin för pengen..Vad fick ni?
    Vad vi fick? Vi slapp oroa oss över våra ofödda barns hälsa...? Jag tycker det är en rätt bra fördel
  • Lia85
    vackrastarflow skrev 2010-01-30 19:42:40 följande:
    Nej, varför skulle jag känna mig blåst?Är man blåst om man tar tex twinrix och sedan träffar man folk som inte blev sjuka trots att de ej tog den på resan??Däremot tycker jag folk som skriver sådant (skalfrågor, 1-10, hur blåst känner du dig? osv) borde känna sig blåsta för att ställa så blåsta frågor.
    håller med
  • Åskan

    Jag är lite besviken att jag ej blivit sjuk än. Hoppas faktiskt att hela familjen får nya influensan. Så har vi det gjort. Vi är itne vaccinerade. Skulle aldrig vaccinera mig el mina barn för en influensa.

Svar på tråden Ni som vaccinerade er, hur blåsta känner ni er på en skala 1-10?