• Serendipity

    30+ som fick första barnet 2006 *4*

    {#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}
    Välkommen till 30+tråden för oss
    som fick vårt första barn år 2006!

    {#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}

    En del av oss träffades redan 2005 då vi planerade första barnet och har sedan följts åt under graviditet, spädbarnstid, dagisinskolning, trots, syskonförsök mm.

    Våra barn ska i år fylla hela fyra år. Här fortsätter vi att diskutera våra härliga ungar!

    {#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}Våra systertrådar:

    30+ med första barnet, spädbarn
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m48684240.html

    30+ med första barnet, 1-3 år


    30 + som planerar syskongraviditet
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m48715017.html

    30+ som väntar / har fått syskon
    www.familjeliv.se/Forum-11-237/m49504578.html

    30+ samlingstråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m49665926.html
  • Svar på tråden 30+ som fick första barnet 2006 *4*
  • malinkat

    Jag kan inte sooooova! Problem med sömnen sen ett par veckor tillbaka. Tusen tankar somm irrar runt. Inatt ligger jag på bäddsoffan, T ska ta Elvira inatt och jag vill sova så ostört som möjligt. Men kan inte somna. Plötsligt kom jag att tänka på att jag glömt GPSen i bilen också....scheisse! Så nu har jag varit ute efter den och försöker komma till ro. Kommer lätt in i onda dålig-sömn-cirklar, dags för avslappningsövningar igen. Tips är välkomna!!!

  • Bibabba

    Tack för alla välkomnanden. Verkar som 06+09 är det vanligaste i denna tråden. Min lilltjej är snart 3 månader o jag fattar inte vart tiden tagit vägen. Är det någon här som minns vad man gjorde innan man fick barn? eller när man bara hade ett? Varje dag är ju ett projekt i sig och att hinna med något utöver att äta, mata, byta blöjor o laga mat är ovanligt.
    Att få barn nr 2 mitt i 3-års trotsen är ju också intressant, att hon dessutom kom under overall o vinterkängor säsongen gör ju livet lite krångligare. Kan ju inte bara låta sonen springa ut o leka själv direkt.

    När jag inte ägnar mig åt mina barn gilla rjag att virka, sy, baka o drömma om nästa vinters resa til Sälen som vi just börjat planera.


    Mamma till buskillen Valter 061121 och prinsessan Alva 091019
  • Mandra

    Seren > Superfint tack!   {#lang_emotions_flower}   

    Minimalla > Vad mysigt och lyckat!

    Vad skoj att vi kunde inspirera varandra lite med matlagningen
    Jag kan inte heller ställa migi köket utan att det dras fram inte mindre än 2 stolar som jag ska trängas med. Här kör vi med ikeas plastknivar, picknick knivar, när det hackas grönsaker. Jag skivar gurkan och dom delar den sen som de vill. Det är en hel del moment de itne kan vara med på men en hel del som de får hjälpa med också. Kan de inte hjälpa till så kan de diska (blöta ner köket). Allt  beror på hur mycket tid vi har och om båda eller bata en av oss är hemma.

    Hej Bibabba!

    Jag har två töser en -06 och en -08. Välkommen! Vad mysigt det lät med resa till sälen! Kom ni iväg i år? med bebis och allt?

  • asap

    tack för ny tråd, Seren!

    Liten varning till alla kontrollfreaks i köket - min mamma är en riktig fena på att laga mat, men vill ha allting på sitt sätt. Både förr och nu slutar det alltid med att hon gör det mesta själv (vilket hon eg. vill för att få det på sitt sätt, men det blir ju mycket jobb). Jag klandrar henne inte, för hon gör det bra, men jag tror att det är härifrån mitt ointresse för matlagning kommer och min känsla av att jag eg. inte kan laga mat (trots att jag gör det ungefär varannan dag här hemma...) Så låt barnen känna att de gör helt rätt, trots att det blir alldeles uppåt väggarna ibland.

    Välkommen Bibabba! Jag har en 06a och en 08a.

  • asap

    Förresten så var det nog inte bara badvattnet Gustav kräktes av i veckan, för nu i helgen har både Ida och jag varit dåliga också. Som tur är verkar det vara något man repar sig fort efter.

  • Gladhannapanna

    Assar: När jag gick i mellanstadiet hade jag och mina systrar ansvar för varsin dag då vi lagade middag till hela familjen. Mamma handlade och planerade vem som skulle laga vad, men vi var själva när vi lagade middagen. Jättenyttigt för oss och antagligen ganska skönt för mamma att få lagad mat när hon och pappa kom från jobbet!
    Men inte har jag någon känsla av att jag "kan" laga mat, det var när svärmor sa att hon tyckte att jag var duktig på att laga mat som jag insåg att jag är rätt bra, men det är inget intresse.

    Idag har vi varit och åkt skridskor, varken jag eller maken har åkt på år coh dar, isen var rätt kass (en spolad grusplan) och Agnes kan ju inte åka alls. Men det var rätt kul ändå!

  • Piggley Wink

    Läser och insuper era mat-tips. Måste bara säga att den gamla godingen torskfilé med äggsås var en hit. H älskar fisk och ägg så kombinationen gick nog ner i typ tre portioner! ica.se hade bra recept...

Svar på tråden 30+ som fick första barnet 2006 *4*