• Serendipity

    30+ som fick första barnet 2006 *4*

    {#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}
    Välkommen till 30+tråden för oss
    som fick vårt första barn år 2006!

    {#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}

    En del av oss träffades redan 2005 då vi planerade första barnet och har sedan följts åt under graviditet, spädbarnstid, dagisinskolning, trots, syskonförsök mm.

    Våra barn ska i år fylla hela fyra år. Här fortsätter vi att diskutera våra härliga ungar!

    {#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}Våra systertrådar:

    30+ med första barnet, spädbarn
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m48684240.html

    30+ med första barnet, 1-3 år


    30 + som planerar syskongraviditet
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m48715017.html

    30+ som väntar / har fått syskon
    www.familjeliv.se/Forum-11-237/m49504578.html

    30+ samlingstråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m49665926.html
  • Svar på tråden 30+ som fick första barnet 2006 *4*
  • Minimalla

    Stella fick fortsätta med matlagningen med pappa idag. Iofs var det inte mycket att göra (färdiga potatisbullar och bacon ). Men hon tog lite egna initiativ (iklädd förkläde och kockmössa) och torkade diskbänken med orden "Som kock är det viktigt att hålla rent". *fniss*


    ♥ ♥ ♥ Stella 060224 ♥ Lilly f/d 090908 ♥ ♥ ♥
  • Siggan
    Minimalla skrev 2010-01-17 20:52:26 följande:
    Stella fick fortsätta med matlagningen med pappa idag. Iofs var det inte mycket att göra (färdiga potatisbullar och bacon ). Men hon tog lite egna initiativ (iklädd förkläde och kockmössa) och torkade diskbänken med orden "Som kock är det viktigt att hålla rent". *fniss*
    {#lang_emotions_cool} Vilken drömkommentar! A kletar ner allt när hon hjälper till.
    en svensk tiger
  • Bibabba

    Mandra: Nej det blev ingen skidvecka i år. Har inte åkt slalom sen mars 2003 när vi var i Zakopane (Polen). Då skadade jag dessutom mitt knä sista dagen, så sista åket jag gjorde i en skidbacke var i en liggpulka, med huvude före! Sen dess har jag gått upp typ 15 kg o fött två barn så det känns som en utmaning att komma i form igen, nu kan jag inte ens knäppa skidbrallorna

    Ser att många av er har med barnen i köket och så är det även här. Den hösten när V fyllde 2 jobbade min man i Göteborg o var borta hela veckorna, så då började sonen sin "karriär" som kock. Det var antingen det eller TV som gällde för att hålla honom lugn alla vardagseftermiddagar när vi var hungriga efter dagis o eventuella ärenden till stan/mataffären. Vårt parkettgolv uner diskhon har torkats otaliga gånger med trasa efter hans vattenlekar o när han säger "det är inte så farligt" tar jag av rutin fram kylpåsen ur frysen o frågar var han har ont.


    Mamma till buskillen Valter 061121 och prinsessan Alva 091019
  • sirre

    Mini; Jag är nog precis som du ett stort kontrollfreak och har oxå svåååårt när det blir kladdigt o jobbigt o stressigt... Härligt med Stellas kommentar Det är just dom som är sååå härliga när man står där i köket med dom.

    Min man sa till mig för ett tag sen att jag måste låta andra hjälpa mig annars kommer jag alltid få göra allt själv, kanske lite så som du har uppfattat din mamma Assar!?? Vi har nog inte heller fått hjälpa till så mycket i köket. Själv älskar jag att laga mat om tid o ingredienser finns hemma Maken har oxå börjat intressera sig o är inne på recept.nu varje helg så vi turas om på helgen.. det är skönt!!

    Bibabba; Härlig med skidresa!! Jag vill oxå att vi ska åka nästa år igen. Jag har en tjej -06 och en kille -08, vi va i Sälen när Alma va 6 månader och sen året efter när hon va 1,5 år. Första året turades vi om att åka fm/em och andra året va jag höggravid så jag fick inte åka så känns som jag inte fått åka på lääänge

  • M73

    Appropå att sysselsätta barnen. H håller på att göra slut på sin andra tejprulle sedan början av december.. Hon målar gubbar eller annat, klipper ut dem o tejpar upp dem i nya kombinationer till "böcker" o jag sitter o gapar... Hoppas att dendär kreativiteten håller i sig även om vi nog skall jobba på det där med att plocka upp efter sig.
    Minimalla:underbar kommentar!
    Förresten har H en crush på per Morberg, hon frågar om det är "långt hår lagar mat" på TV idag o blir salig om man svarar ja. Andra idoler "spotracos  (sportacus i lazytown)är häftig" o underligaste "pitzzabudet (higglystans hjältar) är snygg" Hmmmm... fortsätter det så får vi skaffa hagelbössa så vi kan sålla bland friarna

  • Milla C

    Här är man borta ett par dagar - och så hinner ni skriva totalt sex sidor OCH göra ny tråd !

    Hmm, skulle ju kommentera massor, men har en liten kille som sittar och drar i mig ifrån golvet och säger "mammammamm" .


    Mamma till världens finaste pojkar; Gabriel -06 och Lucas -09
  • Gladhannapanna

    M73:

    Vi har så smått börjat prata om att man kan få en present om man slutar med napp. Jag sa att man kan ge napparna till Påskharen och då får man en present. Agnes svarade snabbt: Jag gillar inte postkarlen! 

    Vi berättade att en av hennes kompisar givit sina nappar till Lisebergskaninerna så det tyckte hon var en bättre idé än postkarlen!

  • Siggan

    Pyttis: Nej, vem vill ge bort sin napp til postkarlen? {#lang_emotions_baby}

    Det blir fjällvecka för oss i år. {#lang_emotions_cool} Mina föräldrar åker med och vi åker till Storlien. Har inte varit där förut. Det blir nog mest längdåkning. Åker en del längdåkning här hemma, men i år har det inte blivit något än. Barmark +tuttbebis som vägrar lägga sig tidigt. Kanske blir det någon dag slalom också, men då ska jag hyra utrustning. Mina grejer är från 1990. {#lang_emotions_tongue_out} Nu återstår bara för maken att få semester beviljad.


    en svensk tiger
  • Gladhannapanna

    Jag vill också åka skidor, men det blir inte i år i alla fall. HJar vänner som pejlade lite i julas om vi vill hyra stuga tillsammans någon gång längre fram, perfekt tycker jag!

Svar på tråden 30+ som fick första barnet 2006 *4*