Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
 • Tis 22 nov 2011 19:58
  258281 visningar
  1284 svar
  Inlägg från Bass Visa alla inlägg

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Hej alla . Jag är ny här och vill bara prata av mig.
  Har haft extraslagen nu i 3 år men endast några i veckan till ett par om dagen,
  Men senaste dagrna har jag haft flera i timmen och ibland några efter varandra.
  Läkarna gör inte så mycket åt detta eftersom det är ofarligt tror dom.
  Det här är det svåraste jag har varit med om i hela mitt liv, hur kan man bara slapna av när dom kommer så ofta?
  Nu känner jag att det är lyxigt med bara  en om dagen som innan.
  Dricker 3 burkar coca cola om dagen men inget jag tog upp med läkare,
  Igår eftermiddag drack jag min sista burk och skall se om det kan påverkan något.
  Nu en och en halv dag märker ingen skillnad,.Är det någon som vet hur länge det tar innan koffein lämnar kroppen,,,,

 • Fre 25 nov 2011 22:22

  hej becky. har varit på 24 tim ekg för ett år sedan men fick in några då, var på vårdcentralen i går och då lysnade en läkare på mitt hjärta och kunde då höra ett extraslag , jag ska få en ny tid för 24 tim. tråkigt när det inte finns något att göra åt det,, för mig är det extra svårt för jag har ingen att prata med om det. min fru blir rädd och deppig för hon tänker på hur det skulle bli om jag dog, så jag säger inget till henne spelar att allt har blivit bättre och att jag mår toppen. men alla som har extraslag vet att man mår inte toppen . innan när jag bara fick et en gång om dagen eller i veckan så kunde jag leva med det men nu har dom var 20de minut , det är jobbigt att jag inte får någon vila . i dag fyller jag 40 år och fick spela glad inför alla önskar det finns något som får dom att minska. finns här någon som får dom så ofta

 • Sön 4 dec 2011 00:19

  Hej . Jag undrar om någon har känt som jag känner just nu eller vet vad det betyder . Mina extraslag har ändrat sig förr kunde jag känna en knuff sedan ett hårt slag,, nu har jag lika många extraslag som förr men dom käns mycket mindre känner knapt av den första knuffen och extrasalget är svagare än vanligt. Mina extraslag kommer vändig ofta just nu och har skrämt mig lite eftersom dom ändrat på sig, det som är bra är att dom käns mjukare och skrämmer inte som förr men att dom fortfarande kommer ofta och att dom ändrat på sig skrämmer mig lite. har någon känt likadant eller vet varför det har endrat . Kan vara att den hoppar över ett slag istället för att slaget kommer tidigare ?

 • Sön 4 dec 2011 22:40

  svar på söta saras fråga. jag gjorde 24t ekg för ett årsedan men då hade jag väldigt lite och den dagen fick jag ingen. nu har jag försökt få en ny tid men dom tycker att jag är frisk trots att dom kommer oftare nu och att ingen har sett dem på ekg, ibland blir man bara så trött på att tänka på det 24 tim om dagen. just nu är jag inte rädd för att dö längre bara hatar känslan av extraslagen,, när man sitter och äter då kommer ett slag och man tappar lusten för fortsätta äta. dags för miag att såva ,,jobb i morgon   ses

 • Mån 5 dec 2011 16:24

  jag har eget företag och att hela tiden jaga pengar och mata det stora monstret skattemydiheten har stressat upp mig . haft ett dåligt år där jag förlorade en stor kund men efter 8 månader bestämde att komma tillbaka, min revisor räknade fel så jag måste betala 80 tusen mer i skatt i år som jag inte räknat med. så livet leker just nu.
  jag ska inte klaga jag har en underbar familj och det mesta går över

 • Tor 8 dec 2011 18:59

  Mina extrasalg käns mycket svaga men kommer ofta. Kan vara att jag är lugnare och inte rädd för dom som innan. Käns skönt att slippa vara rädd hela tiden.
  Det kan vara så att alla måste jobba med sin rädsla och då kommer må bättre, jag hoppas ni med får det lättare
  snart

 • Fre 23 dec 2011 19:58

  God Jul

 • Mån 20 feb 2012 22:16

  Hej alla jag har efter många månaders väntetid fått göra ett 24 tim ekg men har inte fått svar än.
  Min läkare tyckte att jag skulle prata med en psykolog för att hjälpa mig klara av rädslan.
  Efter 2 månader får jag träffa henne och det roliga var att hon hade problem med extraslag och viste inte själv hur man skulle hantera det. Hon hade gått till spåtant provat fotmassage av någon gammal farbro ute i skogen.
  Ett tag trode jag att hon skämtade med dig och jag skrattade för mig själv , hur man en som ska hjälpa mig vara så sjuk själv att hon behöver hjälp. Jag kände ibland som om jag gav henne tips. I allfall så tror jag att det fins inget man kan göra åt det eller få det att minska det lever sitt eget liv, som att åka på en karusell och kan inte hoppa av inann den har stannat själv. Ett tag trode jag att  coca cola påverkade det så jag drack inget på en hel vecka, inget hände men när jag tog min första cola efter 5 dagar så försvann extraslagen ett par dagar. Jag har provat allt där är att prova och kom på att när man får extraslag attacker så ska man bara vänta ut det inget annat hjälper. Rädslan är en förbannelse vi har fått över oss jag är inte rädd för att dö längre för jag orkar inte med detta mer. Jag sa till min fru att säga till alla om jag dör så blir jag glad att slippa vara rädd mer,

 • Mån 12 mar 2012 20:49

  Hej alla. Jag är inne i en dålig  period med flera extraslag i timmen . Något jag tänkte fråga er om , är det någon som har känt att hjärtat missat ett slag? jag kände på pulsen och kunde känna att det inte var ett extrasalg men att ett slag slog inte . Jag blir lite rädd eftersom det inte är ett extraslag jag har känt detta innan men inte så ofta kommer bara när jag har en dålig period..

 • Tis 13 mar 2012 18:25

  Jag är säker på att mitt hjärta hoppar över ett slag ibland, Jag känner pulsen och följer slagen och det är tydligt att det inte kommer något extraslag innan det bara hoppar över ett slag ex. på 3 slag så hoppar den över nr 2 . Är det någon som har känt likadant ?

 • Tis 13 mar 2012 21:07

  Verkar som hjärtat kan slå hur som helst och fortfarande vara normalt. Men det är svårt varje gång jag har en dålig period. Det som skrämmer mig mest är att man inte kan veta när nästa kommer. Jag sitter och spänner mig och tänker på nästa slag och när det har gått ett tag och man börjar slapna av så händer det och då är man spänd igen.. är det någon som vet om mgen kan spela något roll , jag hörde att gaser kan ge extraslag på hjärtat

 • Tor 22 mar 2012 21:30

  idag har jag ca-ett extra slag var 5 min ibland 1 minut i mellan och några i rad , inte lönt att åka in till akuten för jag blir bara hemskickad  . tråkigt att det inte finns någon lösning , jag hoppas på en lugn period snart

 • Lör 24 mar 2012 16:17

  Tack Kanya . Vist kan det vara ofarligt med extraslag men vi behöver hjälp att stå ut med det och det vet jag inte om någon har fattat. När mina började så gick jag upp i vikt ca-7 kg slutade röka och började träna jag har alltid varit smal så det var ingen stor vikt ökning nu är jag 71kg. Men jag gick igenom en skillmässa + lite ångest, är det någon som känner igen sig i något av detta ?. Jag försöker leta efter orsaken

 • Fre 13 apr 2012 21:43

  Efter att ha haft en jobbig period på några månader med över 300 om dagen så fick jag från och med igår en paus . Helt otroligt jag fattar ingenting hur det bara försvinner . Men nu tänker jag inte tänka på det och bara njuta av lugnet.

 • Sön 16 dec 2012 01:22

  Hej alla jag har haft mina i 3 år nu och dom brukar lugna ner sig på sommaren. Som mest kan jag ha varannan minut till var fjärde minut i mellan. Just nu är jag i en jobbig period och har ingen jag kan prata med .
  Jag undviker prata om det med min fru för hon blir så orolig . Det känns skönt att läsa era inlägg och veta att man inte är själv där ute.

 • Sön 23 dec 2012 21:30

  Hej marcus. Jag känner igen det du beskriver om trötthet . Jag känner ibland att allt är normalt sedan får jag ett par extraslag och då blir jag mycket trött , ibland så trött att jag måste sova en stund. Konstigt för det går knappt  Att hålla sig vaken och det är mitt på dagen. Röd tråd skulle vara intressant att hitta. Jag läser ofta att gravida får Extraslag och då undrar jag om magen kan spela någon roll. Får se om någon av er har lika som mig. När mina Började då var jag ensam och deppig , döds ångest, startade eget företag och blev väldigt orolig för min ekonomi ,gick upp 10 kg, slutade röka.
  På sommaren har jag alltid en lugn period.

 • Tis 1 jan 2013 19:36

  Linda71 . Det du beskriver när man får flera i rad skrämmer mig också. Jag får inte det så ofta men jag förstår vad du menar. Jag har kanske upp till 400 om dagen och det skrämmer livet av mig. Jag orkade inte med det för ett par dagar sedan och jag viste att det finns ingen stans att vända sig. Något vi har i gemensamt är att innan vi kommer till läkare så har det oftast lugnat ner sig och dom säger att dom har träffat folk men fler slag så det är bara att åka hem. Det som stör mig är att ingen verkar ta tag i hur vi mår , jag är orolig och livrädd 24 timmar om dagen , rädd för att nästa gång jag sover kanske jag inte vaknar igen. Är det någon mer som får fler extraslag på vintern? . Linda 71 jag har hört på andra ställen att medesin kan göra det värre, det är svårt att veta om någon medesin hjälper för det kommer och går av sig själv. Det verkar som hjärtat kan pumpa hur som helst så länge man inte svimmar. finns det en grupp på facebook för det här ?. Det skulle vara bra att starta en för där kan man prata med folk direkt och kanske kan det hjälpa en att lugna ner sig lite.

 • Tor 3 jan 2013 22:42

  Hej Martin. Jag har upplevt det du säger om upphetsning , men det har lugnat ner sig för mig när det gäller den typ av extraslag. Jag tycker att du skall leva som vanligt och försöka inte vara rädd. 10 extraslag om dagen är lyx för dom flesta som har över 500 om dagen. När mina började så hade jag 2 i veckan och då höll jag på att dö av skräck. Nu när jag får upp till 400 om dagen när det är som värst så önska jag att jag bara hade 2 i veckan .Som jag skerv tidigare så funderar jag på att starta en facebook grupp om någon är intresserad säg till så startar jag en .

 • Sön 20 jan 2013 23:44

  Hej igen. Jag har skrivit här tidigare och tillhör dom som har många extraslag , mellan 200 till 400 om dagen dom senaste 3 åren.
  Jag har försökt hitta någon rödtråd eller hitta orsaker till extraslagen men inte lyckats så bra. Men för 4 veckor sedan så hände en grej, jag kom på mig själv att ha ångest över olika saker .Det fick mig att tänka och titta på mig själv och hur jag får ångest av allt jobb,pengar,hälsan,extraslagen. Då tänkte jag att det måste vara det som är felet . Jag började sluta tänka på saker som oroar mig och blockerade tankarna så fort dom kom , började tänka att det ingen fara om jag fick ett slag för det kom från mig oro och ångest. Jag jobbar fortfarande hårt för att vara glad och positiv men jag kan säga att mina extraslag är till 99 % borta jag har gått från 300 om dagen till kanske 1 .  Jag skriver detta och hoppas det kan hjälpa någon annan . Lycka till

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...