Inlägg från: blehnda |Visa alla inlägg
  • blehnda

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Tjo hej alla glada!

    Idag har jag sanerat hus, bil och katt efter att ha hållt min hormonstinna hankatt instängd ett dygn eftersom han skulle kastreras idag. ville ju inte riskera att han skulle vara ute på damjakt när vi skulle till vet.

    Han lyckades pinka inne på minst tre ställen tror jag samt spraya ner kattburen i bilen så allt fuillkomligt stank vidrigt hankatt piss. en flaska klorin senare och tre tvättmaskiner senare börjar det kännas som ett hem snarare än som en laggård här hemma. Men nu är kulorna borta! Och katten kan ha åkt på ett bad han också, passade på när han var groggy av all narkos, han stank ju steckaren!

    Och så har jag köpt min första bebissak idag=) Förutom vagnen då...

    Ett litet klädset med mössa, body, små byxor och minimala små strumpor!
    Min man fick nästan tårar i ögonen när jag visade honom, eller så var det bara genom mina hormontankade ögon som det såg ut så ! haha... super fint! längtar! "bara" typ 15 veckor kvar nu, ush låter ju så länge men det är ju iaf mindre än hälften!=)

    Sorry för lååååånt egoinlägg förresten, kram på er!

  • blehnda

    Vilda: Gapa precis så mycket du vill, vet ju av erfarenhet att det brukar kännas lite bättre efteråt ;)!

    Fick en höleverans nyss av min underbara grannbonde. när vi var klara med höet och stod och pratade på uppfarten så sneglade han in i min carport och blev helt nervös i blicken. sen bad han mig lungt men bestämt att köra ut bilen därifrån och ringa hyresvärden. först så fattade jag inte riktigt vad som var så akut men sen såg jag att hela taket höll på att braka in av all tung snö. idag är det toksoligt och snön på taken blir tyngre och tyngre ju varmare den blir. jag vart så chockad att jag inte gjorde just nåt åt saken så grannen ringde i stället och förklarade hur akut han tyckte att situationen var. så nu är det massa filk med skyliftar, spadar och traktorer i min trädgård och håller på. Tacka gud för underbara grannar och förnuftiga bönder!

    Börjar ju bli löjligt nu, över en meter snö, i sörmland! nu vill jag ha vår!!!

  • blehnda

    Hej tjejer!

    Babyno2: vet inte om det där med frukosten, men kan du inte prova att bara äta en liten liten frukost och ta insulin till först, och sen typ två tim senare äta en lite frukost till med insulin till? funkar för mig!

    Var hos farbror doktorn idag igen, nu var hba1c på 6,8 och förra veckan var det på 7,2...vi höll på dagens värden =)

    Sen vi ändarde alla doser förra veckan så har sockret legat super bra, ett genomsnitt på ca: 6,8 mml under en vecka, och det är väldigt bra för att vara mig iaf!

    Ska dit igen om två veckor, han ville inte att jag skulle behöva tampas med nästa höjning själv, min snälla doktor!

    Har ul nästa vecka =) och ögenbottenfotografering v. 15, känns kul med inbokade besök för då går tiden lite snabbare iaf!

    kram på er alla!

    (Håller tummarna att Willes bebis är på väg ut nu och att fiyalias bebis vill stanna inne lite längre ;)!  )

  • blehnda

    Morrn morrn!

    Idag regnar det (!?) så när det bli isgata ute på de snötäckta grusvägarna. hoppas jag tar mig upp för backarna bara =)

    Idag är det vår första bröllopsdag, för exakt ett år sedan var jag så sjukligt nervös och vimsig att minnena bitvis är lite suddiga! men vilken underbar dag det var. tittade på korten från bröllopet nyss, vi var så fina! Så i kväll blir det lyx tre rätters middag, fast hemma. ingen av oss var jätte sugen på att konka oss in i stan och äta för det finns liksom ingen supermysig resturang där, mycket mysigare att vara hemma bara vi två i stället! Undra vad det blir för mat, han skulle ordna med huvudrätt så får jag fixa efterrätten.

    Hoppas att willes igångsättning går helt super just nu! har hållt tummarna hela natten!!!

    Kram på er!

  • blehnda

    Kim: jag tror man får dom papprena vid vecka 26-28 eller nåt. jag har inte fått några ännu men jag ska ju dit i morgon på första sf mätningen och så.

    Jäklar vad bebisen bökar om där inne, kan inte låta bli att småle varje gång =) även om det är så kraftiga rörelser så att de hålle rmig vaken om natten så tycker jag det är så mysigt att känna att det verkar vara en stark och levande krabat inne i magen!

    Har lite svårt att hitta motivation för att komma ut och göra saker nuy när jag är hemma hela tiden. känns som jag äter och tar prover hela tiden bara. och läser böcker iofs, men jag ser hur jag bara blir större och slappare för varje dag som går. tips på innemotion som inte kräver några "verktyg"?

  • blehnda

    Fiyali: men shit så pysslig du är! vet inte om jag vill pynta mitt hem med hemmasydda saker, är en fruktansvärt dålig sömmerska {#lang_emotions_embarassed}

    Det var super soligt och fint hela förmiddagen men jag var så djupt försjunken i boken midnight sun att jag tänkte ta min promenad nu efter lunch, men nu snöar det ju! =( Så jag får väl gå en kortis för att rasta hunden och sen gå in och läsa igen! =) helt fast i twilight böckerna, blir lite som ett gift när man väl börjat läsa dem!

    Kim: jag kände inte av bebisen för ens i vecka 19-20, ajg har moderkakan i framvägg så den låg ju och skyddade mellan bebisen och min mage. men nu är det riktigt kraftiga rörelser. kan känna skillnaden när den vänder sig, när den hickar och när den ligger och sträcker på sig och sparkar. sååå mysigt, helt klart värt den lååånga väntan!

  • blehnda

    Grattis wille!!!!! Gud så duktig du har varit! Vad skönt att få ut en så liten och frisk bebis! nu ser jag fram emot bilder på den lilla!!!!!

  • blehnda

    Hej!!!

    Nu ska jag iväg på ul och första sf mätningen (tror jag iaf) långtat sååå mycket till att få se eller höra bebis igen! =)
    Hoppas eran dag är lika solig och fin som här! hör av mig senare med rapport om dagens läkarbesök!  

    Tjing!

  • blehnda

    Vilda: jag har precis så som du beskriver. fast jag behöver inte vara på jobbet för att ligga högre. det räcker att jag är hemmifrån så ligger jag stadig över mina normala värden och har välldigt svårt för att få ner dem. kroppen är knepig vettu!

  • blehnda

    Vilda: jag har en glucos sensor kopplad till pumpen så mitt blodsocker syns varje sekund i pumpen, bara att tanka in allt i datorn och se dyngs kurvor sen och de är de kurorna som doktorn baserade sitt beslut på, jag har inte önskat sjukskrivning alls utan det är doktorn som har propsat på det för min och bebisens hälsas skull. och jag fick igenom min sjukskrivning.

    Idag har vi varit hos bm. mätte magen som hade sf mått 25(är i v. 26 i morgon) och så mätte hon en massa kroppsdelar på bebisen under ul. jag hamnade precis på övre kurvan på pappret sen när allt var inskrivet och bebisen väger troligtvis ca: 1000 g, alltså en stor liten sak=)

    Men med tanke på att jag och min man var ganska stora när vi föddes( vi är båda långa) och att alla våra syskon också var ganska långa och stora så ligger det liksom i våran gemensamma genbank att få en ganska stor bebis. hon var inte speciellt förvånad men jag fick en liten klump i magen när jag såg att den var så stor. hoppas ju inte på en 5 kg bebis direkt.

    Men allt såg jätte bra ut och hjärtat bankade på med fyra kammare i ca 144 slag per minut. vi frågade även om hon kunde se könet men det var ganska svårt för den låg med ryggen för. men med det vi kunde se så såg det ut att vara en flicka. men som sagt var det ganska svårt att se med säkerhet.

    Nu ska jag dit på bm besök varannan vecka för vanlig mätning av magen och lite koller och sånt, och så ska vi på TUL var fjärde vecka. Så nu kommer det hända lite mer saker=)

    Och så ska jag förmodligen börja gå på mammavattengympa, känner mig så slapp och fet nu för tiden + att jag har fått jätte ont i ryggen den senaste veckan så jag måste nog träna lite. så det ska bli intressant att se vad det är för något!

    Babyno2: SNÄLLA kan inte du också följa med på vattengympan?! vore så himla kul att se ett bekant ansikte bland alla främlingar! snälla snälla snälla!!!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare