Inlägg från: blehnda |Visa alla inlägg
  • blehnda

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    hej tjejer!

    Ville först bara berätta att babyno2 fick en lite pojke igår em via snitt.. 3700 g nånting o 50 cm lång  tror jag o han mådde jätte bra med en gång med fint bs o allt. hon får berätta mer när hon har möjlighet.

    Nu börjar jag också bli lite nervös, i morgon så gäller det.

    Maddie o vilda: Nu när jag vart inlagd här så pratade läkarna om att bebisens insulinproduktion kan påverka mitt bs till att sjunka, att min bebbe har jobbat så senaste tiden i magen. jag har haft jättefina värden de senaste månaderna o ändå har bebben skenat i vikt, just för att den har legat o överproducerat insulin för både sig själv o för mig. därför har jag inte kunnat reglera tillväxten med mitt bs eftersom jag redan har haft låga värden.

    både jag o min man vart jätte snopna när vi hörde detta, har ingen sagt till oss förut. tre läkare som sagt samma sak här s¨jag måste nog tro på vad dom säger. men som sagt, aldrig hört om det förut.

    nu ska jag smita upp till bb o hälsa på babyno2 o hennes lilla ögonsten!

    Vi hörs! kram

  • blehnda

    Hej tjejer!

    Ville bara berätta att vi mår bra trots en stressig start i wilmers nya liv. han kämpar på som bara den och nu tycker dom att han är på tok för frisk för att kosta sörmlands landsting så mycket pengar  som det kostar för att vårda här på akademiska i upsala. det är ett positivt tecken!

    Det blev helikopter hit i från e-tuna på tredje dagen i hans liv, han hade då int eförbättrat sin syreupptagning något sedan födseln så han sattes i respirator. blev omedelbart bättre och kunde gå över på cep upp redan dagen efter. idag provar vi på syrgasgrimma så utvecklingen går framåt =)

    Min kropp har trots all stress och oro, och det faktum att jag inte fick hålla han i famnen för ens han var tre dagar gamal, startat en mjölproduktion som skulle kunna försörja hela nenatalavdelningen här i upsala. killen äter nu 40 ml varannan timme och det är ingen match för mina dollypartons!!!

    Ev får vi åka tillbaka till e- tuna och vårdas där resten av tiden ganska snart. personalen har varit helt fantastisk både med oss och wilmer redan innan han kom ut ur magen så jag kan verkligen skryta om den svenska sjukvården!

    Han togs ut i vecka 34+5 och var då 52 cm lång och vägde 4450 gram. han har tjock mörkt hår och underbart vackra ögon! Världens kämpe!

    jag återkommer längre fram då vi alla mår lite bättre, lycka till alla ni andra som snart får träffa era underverk.

    Ha det bra!!!

  • blehnda

    Hej hej!
    en hel evighet sedan jag skrev här sist! jag har dock läst allt och måste berömma er, bra kämpat alla brudar, fortsätt med det, det är såååå värt de!

    Idag är det tre veckor sedan wilmer föddes och jag kan inte tänka mig ett liv utan den lilla godingen!
    Idag är det även exakt 4 veclor sedan jag blev inlagd på förlossningen, och idag får vi åka hem=)=)=)=)=)=)=)!!!!

    Kan inte beskriva med ord vad skönt det ska bli att få komma hem, jag saknar min gård och mina djur så galet mycket nu. spännande att se hur det är att vara en familj utanför sjukhusväggarna också, lite läskigt men galet kul!

    Wilmer är nu helt återställd från sina andningsbesvär och vi är snart av med matsonden.
    ang. det här med ammning så förstår jag varför det är så många som inte orkar eller pallar med de, gud vilket obb den biten har varit. tog oss två och en haöv vecka innan det funkade någorlunda och då har vi slitit som djur med pumpmaskin, amningsnapp, många långa stunder av tålamod och träning och svajjiga bs. men nu funkar det riktigt bra och det var helt klart värt det! jag tycker det är super mysigt att amma och extremt behändigt att ha med sig färdig mat överallt så jag hoppas inte vi åker på några bakslag nu. kan verkligen tacka personalen för deras hjälp!

    trots att vi bott superlänge på sjukhus nu och varit extremt ledsna och trötta i perioder så är jag så grymt tacksam för all underbar och kompetent personal på sjukhusen här o i uppsala, världens bästa sjukvård!

    vilda: va kul med bebis i morgon! önskar dig all lycka till!!!!!!
    Ebyl: lycka till du med, nu är det inte långt kvar!

    Alla ni andra som ska ha framöver ska också ha en stor styrkekram, jag hade sååååå mycket hjälp av er alla under min graviditet, mycket mer vettig info härifrån än från de flesta läkare jag träffade under gravven.

    Vi hörs snart gen, nu ropar bebbo att han vill ha mat=)!

    Kramar på er!

  • blehnda

    Grattis ebyl!!!! och säkert grattis till vilda också!!!!  gud så skönt att höra att det kan gå helt felfritt ibalnd!

    Jag har verkligen fått världens underbaraste bebis, helt fantastisk. nu har vi fått in ganska bra rutiner på nätterna så han äter vid 11 innan vi lägger oss, sen vid två och sex. då får man turbo sova tre tim i stöten men det är helt ok. bättre än än varannan tim som det var förut. han ammar riktigt bra nu också så vi får hoppas att han gått upp det han ska på måndag när dom kommer hit och väger honom.

    Kim: ang det där med vikten, jag trodde jag skulle vara lika tjock som jag var när jag var höggravid i resten av mitt liv. gick ju upp trettio kg sammanlagt, iofs mycket vätska på slutet men mycket annat också. jag har ca 14 kg kvar att gå ner nu tre veckor efter men det får ta sin tid, jag tycker inte du ska oroa dig. verkas som att endel går upp mer än andra helt enkelt och jag gick upp massor =)

    lycka till alla brudar! nu ska vi ut i det fina vädret på en liten barnvagnstur! krAM

  • blehnda

    Hej hej!

    Suuper länge sen jag var här och skrev!
    Icadraget och booomie känner jag igen. Jag födde min son 12 maj 2010 och har inte skrivit sen dess tror jag, då tiden gick åt till annat =)

    Såg att ni pratade om stora barn och tidiga födslar, min son skenade ju iväg på tillväxte till hela 70%+!!!! och plockades därför ut redan i v. 34+6, HAn vägde då 4450 g och var 52 cm lång. Alla läkare sa att han skulle vara som en michelingubbe under hans första tre levnadsår typ vilket vi självklart trodde på då det var en överläkares ord. Men han har snarare legat under normalkurvan och är idag ca: 9 månader och väger 8300 g och är 72 cm lång.

    Va spännande för dig icadraget!!!! Vet inte om jag skulle palla en graviditet just nu med en lite vilding som kräver all uppmärksamhet, hejja dig!

    Alla andra gravida! Ni är sååå duktiga, jag läser ofta om hur ni har det och ni kämpar ju på otroligt bra! Hejja hejja!

    Mvh/ julia

  • blehnda

    Paeony: hej! min kille plockade dom ut i vecka 34+6 men då låg han på + 79% på tillväxtkurvan. jag låg inne en vecka innan kejsarsnittet. jag hade jättebra bs så dom vet inte riktigt varför han blev så stor. dom ville plocka ut honom för att förhindra att organen skulle växa mer. idag mår han toppen!

  • blehnda

    Hej!
    Jag hängde här förra året då jag väntade mitt första barn, denna sida var mitt stora stöd! läser fortfarande ibland men har inte skrivit sen han föddes. Såg att ni pratat om stora barn, kejsarsnitt och sensorer. Min son låg på +79% på tillväxtkurvan så det blev kejsarsnitt i vecka 34+6. han r helt frisk och har inga komplikationer idag! läkarna kunde inte förstå varför han växte så som han gjorde då jag låg bra i bs hela tiden. han vägde 4450 g och var 52 cm lång när han föddes och väger idag 10 kg och är 1 år. Jag har senor med kontirnuelig glukosmätning kopplad till min pump, hade den även under graviditeten.
    Om det är nån som undrar nåt om sensorn eller kejsarsnitt så svarar jag gärna så gott jag kan! Duktigt kämpat alla!!!! det är såååå värt alla bs kontroller och läkarbesök, jag lovar!

    //Julia 

  • blehnda

    Hej på er alla! Jag levde på denna sida för tåv år sen när jag väntade min guldklimp! Han föddes med kejsarsnitt den 12 maj 2011 och är idag en sprallig och underbar kille på 15 månader. Känner igen iaf tre av namnen här inne, kul att ni är gravida igen! Vi ahr börjat prata om ett syskon på allvar nu och allt hänger väl på att jag ska få ner mitt hba1c först, sen kör vi! =) känns super spännande men lite läskigt!

    Ni är sååå duktiga, är så imponerad av er!

  • blehnda
    challis777 skrev 2011-09-08 09:47:50 följande:
    Hej Blehnda! Min tjej är ju 17 månader, jag hette nog tredjejuli då.
    Lycka till med blodsockret och syskontillverkningen!
    Hej! ja jag kommer ihåg dig!  va inte protea med också, och riparbella? Jag kämpar på som en tok här hemma för att återställa hba1c som inte varit speciellt bra sen wilmer föddes. Tycker det är såååå svårt att ligga jämt mellan måltiderna.

    Vad äter ni till frukost? vet hur jag borde äta men sen så blir det det jag vill/ orkar fixa istället.....

    Vilka fina siffror ni har på TUL! Ni är fantastiskt duktiga!
  • blehnda
    Popeye skrev 2011-09-11 23:54:27 följande:
    Imorgon ska vi in till förlossningen för att, vad jag iaf trodde, bli igångsatt. Bf var i fredags o min tidigare läkare har menat att jag ska bli igångsatt om inte allt hade kommit igång av sig självt. Men vid sista TUL i måndags menade läkaren ( en annan än den jag tidigare haft) att man kommer att undersöka om något är på gång o i annat fall skicka hem mig igen eftersom babyn mår fint därinne o det bästa är att altt får komma igång naturlitt. Det förstår jag ju, samtidigt som alla sagt hela vägen att jag som diabetiker kommer att bli igångsatt. Känns något luddigt o det känns faktiskt jobbigt att jag inte vet vad jag har framför mig imorgon. Min plan är att jag ändå ska försöka bli igångsatt eftersom det sedan länge varit den infon jag fått till mig, och jag känner att jag börjat få lite blödningar i ögonen, något som ju förmodligne hänger ihop med trycket i kroppen. Någon som har bra tips på vilka argument som jag kan lägga fram? Det är vår första baby o hela graviditeten har varit känslomässigt tuff, har varit konstant livrädd för att min diabetes ska inverka på babyn även om alla värden o tester har visat att allt är bra..... Jag har också lite funderingar kring biten med glukos- och insulindropp! Jag vill inte ligga högt, samtidigt som jag förstår att det måste finnas möjlighet attsnabbt få upp bs om det skulle rasa. Så jag undrar årecis som Väntanolängtan över hur ni andra gjort, både med dropp o utan? Kan man be att få det när det inte längre finns möjlighet att reglera med käk o insulin "manuellt"?
    Hur gick det igår??? Blev det någon bebnis? :)  Vill också vara gravid- NU!!!! men är inte nöjd med hba1c så vi får vänta ytterligare en månad....ligger jätte pressat nu för att få ner det, hur l¨ång tid tar det innan det syns på hba1c tror ni?
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare