Inlägg från: blehnda |Visa alla inlägg
  • blehnda

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Baby: jepp, det var jag! var heeelt i min egna värld, kom ju direkt från mitt hemska tandläkarbesök så jag var ju helt snurrig i bollen! Då såg du väl va gigantisk jag e! om din vän tillomed så att jag var gravid =)

    Stackare med fogarna, hur tar du dig fram i huset och ute nu för tiden då? med ingen bil o allt!

    Luna: Jag är också lite smått panikslagen över hur stor min bebbe kommer att bli, låg på +38% på TUL i v 30 så det blir nog en stor en! Detta är ju dessutom min förta grav. din kropp har ju klarat av en förlossning sen tidigare så då ska du nog se att den vet precis hur den ska göra för att få ut bebisen även om den är stor!

  • blehnda

    God morgon!

    Efter mitt tandläkar besök igår så mådda jag aldrig riktigt bra under hela em. mådde lilla och var yr och pirrig i hela kroppen. sen när jag lagade mat på kvällen så hände precis samma sak igen, svimma! men efter några timmar i soffan med flera liter vatten och tre piggelin så mådde jag iaf mycket bättre. Kan man ha den där venen i kläm konstant ett tag beroende på hur bebisen ligger eller? Är ju lite orolig att jag ska börja en ny vana av att gå och svimma lite var som nu för tiden. har iaf sovit lite i natt men mår fortfarande lite illa. hoppas att lite frukost hjälper.

    Idag ska jag dessutom röntga ögonen och gå på föräldrarkurs så jag hoppas att kroppen är på min sida idag!

    Ha en bra dag tjejer och grattis till alla småttingar som ploppat ut på löpande band den senaste tiden!

  • blehnda

    maddie72: men ush vilken hemsk historia, vi får väl hoppas att det är omöjligt att något liknande kan inträffa oss då vi är så noga kontollerade under hela grav, fy så hemskt.

    Babyno2: Jag har precis kommit hem från ögenfotograferingen, såg toppen ut, kunde läsa nederta raden och hade inga förändringar alls. käns ju kul att ögonen är felfria iaf, alltid något. Ang detta med yrsel och svimmningar så är det faktisk ganska otäckt. Vet inte riktigt vad jag ska göra, blir det värre får jag väl ringa bm och höra. På föräldrar utb. idag så frågade jag de andra gravida om det var någon som hade samma problem men det var ingen som hade så extremt som jag. jag blir ju super yr och får svårt att andas om jag sitter fel, jätteobehagligt.

    Vi har ju köpt en ny bil men inte fått hem den ännu så jag är fast hemma i skogen helt själv hela dagarna, magnus jobbar i sthlm. så fort jag har fått min bil ska komma o hälsa på dig!

    Nu ska jag ut o gå, då kan jag inte svimma iaf!
    Kram på er!

  • blehnda

    Vilda: hade inte tredje juli precis fått barn, eller minns jag fel nu.

    Skrutt: vilken underbar förlossning! Skönt att höra att det att föda så bra fast bebisen var ganska stor! det ger mig hopp=)!

    Ebyl: Jag är inte alls kort, är 173 så man tycker att det borde finnas plats. min teori är att bebisen växt så mycket på så kort tid eller nåt eller att den ligger och klämmer på något olämpligt sätt. Jag känner nu också när det är på väg men tycker att det är ganska obehagligt att känna mig så svimfärdig titt som tätt. får se vad bm säger nästa onsdag. Vad härligt med så fina siffror på bebbarna, helt perfek ju!

    Nu ska jag krypa i mina stödstrumpor och gå till sängs! god natt!

  • blehnda

    Ebyl: hehe, jo kanske. tänkte testa en natt med strumporna då jag fått kramp i vaderna flera nätter i rad, det hjälpte iaf! =) Men det här med att sova på nätterna går inge vidare...svårt att andas om jag ligger fel och svårt att byta ställning. Huden är så galet stram runt magen att det spänner om gäspar tom, skit jobbit. Hur ska magen kunna växa ännu mer???

    Idag ska jag städa och njuta lite av solen ute! alla aktiviteter där jag är helt upprätt är bra för då är det lättast att inte bli snurrig!

  • blehnda

    Hej hej!

    Grattis fixaren! för varje bebbe som kommer i tråden så blir jag bara mer o mer sugen på att träffa min lilla boxare! Vad skönt att allt gick så bra för hela familjen!

    Igår var jag på vattengympa igen efter två veckors uppehåll. HEEEELT underbart, hade jag haft möjlighet att göra det varje dag så hade jag absolut gjort det. i vattnet gör ingen kroppsdel ont, man är lätt som en fjäder och humöret är på topp. när vi är färdiga med passet så brukar vi hänga kvar en stund i poolen och fråga ut bm som håller i det med tusen dumma frågor. hon är såå duktig och trevlig, ingen fråga är för dum! Jag kände verkligen hur jag var glad hela dagen sen till skillnad från hur mitt humör har varit den senaste tiden med alla småbesvär hela tiden.

    Är det nån mer än jag som sover som en kratta? Kan sommna när jag lägger mig och sover ca: 3 tim, sen vaknar jag... ont i ryggen eller magen ocg försöker då byta position, sen tar det super lång tid att somna om. vaknar igen efter två tim och brukar då gå upp och kissa eller nåt, och så fortsätter det så hela natten. ingen sammanhängande sömn alls. och varje morgon vaknar jag runt 6-7 tiden av att det svider i hela benen, vet inte varför men det enda som hjälper då är att gå upp. hoppas på att detta är någon slags fas bara men jag vet ju inte. har ni några problem?

    Kramar

  • blehnda

    Luna: Då är vi nästan i samma vecka då, jag går in i vecka 32 på tisdag. jag sov också som en gris de fyra första månaderna, helt däckad. men som det är nu så skulle jag hellre somna av utmattning än att inte kunna sova alls.

    Jag kan verkligen vakna mitt i natten av att jag är vrål törstig trots 5 i bs, eller vrål hungrig och magen verkligen kurrar trots bra bs. och dom känslorna kan jag ju inte ignorera så blir det bara till att gå upp och fika!=) inte en chans att jag kan sova när det enda jag tänker på är hur törstig eller hungrig jag är.

    Kan dessa korta sömnintervaller vara kroppens sätt att förbereda sig på den kommande spädbarnstiden, då det ska matas var trejde tim typ, eller är det bara på grund av otympligheten?

  • blehnda

    God dagens!

    Grattis alla som fått sina bebbar de senaste dagarna, verkar som att alice  / alicia är ett poppis namn, superfint!

    Nu har jag också uppdaterat bf listan, hur många är vi kvar nu igentligen?

    Välkommen jimmysfru!

    Jag kom på igår att jag inte har klpt några bebiskläder alls! Har ni handlat mycket innan ni vet vad det är o så, hur mycket bör man ha hemma tills man kommer hem från bb. Har nog ingen större lust att ge mig ut och shoppa med en nyfödd det första jag gör.

    Och hur varma kläder ska köpa till en bebbe som föds i juni? nÅgon  tunn overall?hjälp!

  • blehnda

    Tack för alla klädtips! känns osm att jag kommer ha köpt aldeles för mycket kläder när den lilla kommer ut eller aldeles föör lite, men det löser sig nog. om några veckor ska jag ut och handla skötbord o sånt, då kanske jag börjar med klädinköpen också. hur många upsättningar lakan o sånt då?

    Vi har ju fått begagnade täcken o kuddar o sånt och allt är av olika märken så jag vet inte riktigt var jag ska inhandla påslakan som kan tänkas passa. Hur ofta brukar man behöva byta, eller beror det på hur bra blöjorna håller tätt helt enkelt?

    Shit, insåg precis att jag inte har en aning vad som komma skall=/ vad som ska fnnas hemma eller ej, hjälp! helt plötsligt känns 8 veckor nästan lite stressigt!

  • blehnda

    Baby: kommer gärna hem till dig och ser vad som kan tänkas behöva inhandlas, sen tänkte jag ta en tur till e-tuna nästa vecka och hämta ut mitt gratiskitt på babyproffsen. tänte då kanske köpa med nåt klädesplagg också. vill du följa med? vet ju att du inte har nåt körkort o jag har gärna med mig nån annan som bara har bebis i huvudet=)

    Tror inte jag har kvar ditt nr dock, jag kan inboxa mitt nr till dig!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare