Inlägg från: blehnda |Visa alla inlägg
  • blehnda

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    åh....suck! önskar tiden gick fortare ibland, antar att ni med jätte magar verkligen känner så just nu! =)

  • blehnda
    trollet83 skrev 2011-09-15 19:39:37 följande:
    Jo det tar sin tid tyvärr..jag tycker jag hade kämpat med mitt blodsocker under våren och sommaren o trots det var det inte så stor skillnad mellan Hba1c de olika gångerna, men nu när man blivit gravid pressar man sig ännu lite till då man vet man har ett liv i magen..innan visste man ju inte riktigt när det skulle ta sig o så heller..
    Ja jag vet ju hur det var sist, men jag blir ju så less o frustrerad...Vilken vecka är du i?
  • blehnda

    Spännande Challis777!!! kommer ju toppen om allt ser fint ut på alla prover och mätningar och om din kropp redan är så rdo!

    Har du fixat hemma för litens ankomst eller är allt fortfarande framme sen Naimas bebistid?

  • blehnda

    Grattis Frankofilen!!!! Vilken liten tös! Vilken vecka kom hon i och gick allt bra, vanlig förlossning? Är det fler som får barn nu, välldigt lungt här inne tycker jag ;)!!!

  • blehnda

    Challis: ush då, tänk inte på det nu utan ta det bara lungt nu fram tills lördag. Du kan inte göra bättre nu än du gjort! Plus att de kanske inte alls mätte korrekt när det hade svängt såp mycket på kort tid! Lycka till!!!

  • blehnda
    Jeena skrev 2011-09-28 14:49:25 följande:
    Oj oj!! Sjukskriven på 100% efter dagens besök på Ante Rynkar på näsan

    Bebis var +50% och vägde drygt 2800g.. redan nu i v32.

    Krasst konstaterade de att ja du, du kommer ju inte gå tiden ut iaf. Och det har jag ju kunnat räkna ut själv också.. hehe.. så nu är väl frågan bara hur länge plutten får vara kvar därinne.
    Den så fin så sa de, fullt frisk o allt okej, bara stooor, och mitt socker går inte att klaga på så vete fasen vad detta beror på egentligen.

    Nu blir väl utmaningen då att hålla sockret i schack utan rutinerna på jobbet. Obestämd Hatar att bara va hemma, o dessutom inte orka göra så mycket. Tråååkigt! Har ju inte ont eller nått direkt..

    Ni som varit/är sjukskrivna längre period under grav. vad har ni sysselsatt er med hela dagarna? Förutom att hänga här på Familjeliv förstås? Tungan ute
    jag hade precis som du en bebbe som växte massor i magen trots bra socker hos mig. han var stor när de tog ut honom men är helt frisk och perfekt idag, och har mått bra hela tiden! Ta det lugnt och pressa sockret ännu mer, det var så jag fick göra på slutet. Lycka till och fråga på om det är nåt du undrar! Min plutt låg på +79% i vecka 34+6 när de plockade ut honom via kejsarsnitt.
  • blehnda
    Jeena skrev 2011-09-29 06:43:57 följande:
    Vet faktiskt inte exakta orsaken, mår ju rätt okej ändå. Men de tyckte nog att jag ska vila mkt för att inte starta igång nånting i onödan då jag känt av sammandragningar sen ett par veckor. O sen så vill de att jag iaf nu till en början ska komma in varannan dag till sjukhuset för att göra CTG-kurva. Och då blir det ju ändå inte mkt tid till att jobba. Eller jobba, vara på jobbet, känns som jag mest varit sällskapsdam där sista tiden iaf. Tungan ute
    blehnda skrev 2011-09-28 20:10:45 följande:
    jag hade precis som du en bebbe som växte massor i magen trots bra socker hos mig. han var stor när de tog ut honom men är helt frisk och perfekt idag, och har mått bra hela tiden! Ta det lugnt och pressa sockret ännu mer, det var så jag fick göra på slutet. Lycka till och fråga på om det är nåt du undrar! Min plutt låg på +79% i vecka 34+6 när de plockade ut honom via kejsarsnitt.
    Oj, 79% det var häftigt!! Hur stor var han när han föddes? Blev det med snitt?
    Han vägde 4551g när han kom ut =) men gick ner 500g första veckan och låg still länge i vikt, vid 1 1/2 månad vägde han som när han föddes igen så han har aldrig varit en stor bebis förutom när han först kom ut! =) det blev kejsarsnitt eftersom de var osäkra på hur han skulle må när han kom ut.
  • blehnda
    VäntanochLängtan skrev 2011-09-29 13:09:33 följande:
    Ojoj. Idag är jag i v 38+0 och har varit på TUL nu på morgonen. Idag låg bebis på +19,3% (+8,4% förra gången), så väger ca 3800 gram idag.

    Barnmorskebesök efteråt med undersökning och jag var idag öppen 1,5 cm, ca 1 cm kvar av tappen, slemproppen har gått, hon kunde känna bebisens huvud och nu är hinnsvepning gjord. Snacka om att jag är nervös nu!!!! Tänk om det sätter igång redan idag liksom, man vet ju aldrig! Det trodde jag aldrig! Det hade hänt jättemycket på en vecka sa hon. Och nu sen jag kom hem har jag börjat känna av sån molvärk, som mensvärk, igen.

     Hade ökat ännu mer i vikt också, väger nu 87,5 kg (gått upp 27kg alltså!!) så ska på återbesök på måndag om inget hänt innan dess för koll av blodtryck och äggvita. Hade +1 på äggvita idag. Blodtrycket stigit från 110/70 till 120/80. Inget alarmerande, men de vill ha koll eftersom jag samlat på mig väldigt mkt vätska.

    Nu ska det sista ner i BB-väskan, är liiiiite hispig och nervös om man säger så. Om det inte startar av sig själv har jag iaf bra utgångsläge inför eventuell igångsättning eftersom jag redan är så pass mogen, så skönt!

    HbA1c låg på 50, helt ofattbart. Medelglukos de senaste 30 dagarna i min mätare visar 5,6 mmol/l. Fattar inte hur HbA1c kan vara så högt då! Nu är det inte långt kvar iaf!
    spännande! då kanske det blir bebis mycket snart ju! =) lycka till!!!
  • blehnda

    Grattis i mängder väntanochlängtan!!!!! Underbart!! Precis lika lång o stor som min kille va när han föddes! =) Grattis!!!

  • blehnda

    Jeena: jag var med om precis samma sak. han är världens friskaste unge idag! Fråga på om du har funderingar eller bara vill prata av dig! Wilmer tog dom ut i vecka 34+5 efter jag varit inlagd en vecka.

  • blehnda

    Jeena: de sa ungefär samma saker som till dig, att de ville övervaka hur fort han växte samt att de var risk för att han var för ömtålig när han kom ut om han blev för stor. tror inte hjärtat orkar med om de är för stora när de inte är fullt utvecklade på insidan ( konstig förklaring...) det enda jag gjorde på sjukhuset var en hilma massa ctg- kurvoir samt TUL. <det blev kejsarsnitt för att inte stressa upp bebisen för mycket i onödan, en igånsättning kan ju vara välldigt påfrestande på barnet om inte kroppen är redo för det igentligen. ? att det ville stå redo med läkare och kuvös direkt han kom ut ifall det skulle vara nåt fel. Lycka till i kväll!

  • blehnda

    Hej! Jag hängde också i denna tråd 2009-2010 då jag väntade min son. Känner igen fler av er som är här igen, kul!!! Vi har försökt få till ett syskon i ett års tid nu och jag hoppas att det blir verklighet snart! Är både rädd och pirrig inför en ev. Kommande grav men hoppas att få lyckan att få även ett till underverk! Min först son vägde 4451 g och kom redan i v. 35 men är världens piggaste o friskaste 2,5 åring idag! Ni är såååå duktiga tjejer!!! Och anakin; guud så spännande att förlossningen snart är på g!!!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare