Inlägg från: blehnda |Visa alla inlägg
  • blehnda

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Skit dag idag, har lust att bara skita i allt en liten stund nu, fast bebisen sparkar och bufflar runt där inne å då känns det iaf lite bättre. som jag hade på känn så hade hba1c gått upp, till 7,1! Fast doktorn var övertygad om att provet måste ha blivit fel på något sätt för när vi tankade in mina värden ifrån sensorn i datorn och stirrade på varje jäkla dag så ser det inte sååå illa ut. enligt min glucos sensor ska hba1c ligga uppskattningsvis på 6. så vi höjde basalen under hela dygnet och sen så fick jag en ny specialist tid nästa vecka där det ska tas ett nytt hba1c.

    fy så ledsen jag är, känner mig så värdelös. varför lyckas alla med så jäkla låga hba1c förutom jag. jag sliter som en gris dygnet runt jag med, vi vet liksom inte riktigt vad det är jag ska ändra på. mina fastevärden innan måltid låg på mellan 6-8 så lite höga visserligen, men 1 1/2 tim efter maten ligger jag nästan alltid runt 5-6, så han fattade ingenting. inte jag heller....snyft.

    och till råga på allt så hade jag gått upp 10 kg! v.24 idag och det känns INTE okey för min del! å så är min man borta hela veckan så jag är ensam hemma med mitt bittra o ledsamma humör.....skit dag!

    Anjasmamma: Hopppas verkligen att du fick goda nyheter idag!

  • blehnda

    God morgon!

    Efter gårdagens skit dag har jag idag bestämmt mig för att ta nya tag igen. Brassade på med rejäl mängd morgoninsulin till frukosten och har hittils inte gått över 8 i bs, vi får se hur dagen blir...

    sen så kännde jag mig så ful och sleten när jag såg mig själv i spegeln i morse så nu har jag ringt och bokat en klipptid inkl. huvudmasage i morgon.

    och för att få dagarna att gå lite fortare så har jag även bokat in en kasteringstid för hankatten (stackar vet inget ännu =(...) och diverse andra bestyr som ska göras under några dagar framöver, dock inte mer än en sak varannan dag.

    nu ska jag klä på mig och hunden och gå ut och gå en långpromenad.

    Tack för era snälla ord och uppmuntran, man behöver lite stöd ibland för att orka fortsätta med detta sjukt svåra jobb som man har tagit sig ann!{#lang_emotions_flower}

  • blehnda

    Anjasmamma: fy så trist! #kramar om# hoppas du plusar snart igen och då har ännu bättre förutsättningar för att det ska gå hela vägen! Lycka till!

    Fridlyst: Grattis!!!!! Gud så kul att hela förlossningen och allt efter har gått så bra, och vad härligt med en frisk och glad liten kille! Nu vill vi se bilder på det lilla underverket! Super grattis!

  • blehnda

    Vilda: jag fick höra exakt samma sak av min doktor i tisdags. att det mäter ca två månader tillbaka och att de senaste veckorna inte finns med i hba1c värdet liksom. så har jag alltid fått höra av alla läkare jag haft under mina 18, snart 19 år som diabetiker.
    vore ju dumt om dom sakt fel i alla år =(.

    Idag har jag klippt mig och fått huvud och nackmassage av världens goase tjej. har alltid lite ångest när jag ska till en frisör för jag blir ALDRIG nöjd och känner mig alltid fulare och hemska när jag går därifrån. men detta stället var helt underbart! ska alltid gå dit framöver, och billit, bara 350:- super nöjd blev jag dessutom! =)

    nu snöar det idag igen, och på lördag sa dom att det skulle komma uppskattningsvis 30 cm snö till där vi bor, suck! börjar lessna regält på denna snö nu, längtar sååå till varma vårdagar utan alla dessa kläder!

  • blehnda

    Babyno2: Hungrig, jo jag tackar ja! jag tycker jag kan äta hur mycket som helst nu för tiden för att kort efter jag slutat tugga vara hungrig igen! det värsta är att jag är mest sugen på mackor och fil, kakor och annat dumt med massor av kolhydrater i! Tror jag måste skriva matsedlar för mina dagar hemma, för som det är nu så äter jag mest hela tiden tycker jag. det kurrar ju verkligen i magen och småillamående så fort jag inte ätit på en halvtimme eller nåt. ush, får se vart detta slutar=)

    God natt på er tjejer! Nu ska jag ta en sista nattmacka och sen blir det sängen!

  • blehnda

    Fiyali: Skönt att höra att det inte bara är jag som är bitter just nu, hehe, skämt åt sido men jag förstår dig! jag är ändå bara i v.24 och känner typ att snart får det nog vara nog om det inte blir vår snart iaf.

    Skulle dom inte plocka ut din bebis ganska snart? var det inte om nån vecka typ? vilken vecka är du i förresten?

    Kramar om iaf så kanske det känns lite bättre=)!

  • blehnda

    Wille: {#lang_emotions_laughing} men gud så kul att det verkar vara på g av sig självt! Härligt att du bara har 15 gravvkilon, hehe, jag kommer nog ha snarare 30 att tampas med i juni är jag rädd!

    Vilda: Jag håller till fullo med om trosorna, men mitt problem är inte magen, utam att mina vanliga gamla trosor och boxers gör att jag nu ser ut att ha 4 rumpor! svin tajta runt låret vid ljumsken ( knasig förklaring =)...) så jag skulle nog helst av allt gå utan, men det är ju inte att tänka på!

  • blehnda

    skrutt och luna: välkommna! detta är värdens bästa tråd att hänga i, det kan jag garantera! =)

    Vilda: ja jag får väl göra som du tillslut om jag inte kan masa mig iväg och köpa lite nya underkläder. har nu samma problem med bh:ar- mina vanliga gör att jag får fyra bröst och större storlekar är för stora runt om o då åker de upp på ryggen. kan ju bero på att jag nu längre inte har den blekase vilken stlk jag har, och är aldeles för blyg av mig för att be om utprovningshjälp i affären! men finns det gravidtrosor sa du? låter ju toppen isåfall, får kolla upp den saken tror jag!

    Ush, förut när jag skulle byta infusionset till pumpen och drog bort den gamla nålen (plåstret) från kroppen så började det fullkomligt stört blöda! det stog som en lite sråle från hålet där den gamla nålen hade suttit. gjorde ju inge ont så jag märkte det först när jag skulle tvätta rent för att sätta en ny nål en bit bort. skit skumt, krävdes jordens baota plåster för att få stopp på det. hm, kanske har o göra med allt extra blod i kroppen eller nåt? JA, JA det gav sig ju efter en stund iaf!

    Nu ska jag hejja lite på svenskarna i hockeyn!

    Tjing!

  • blehnda

    Vilda och babyno2: Jag fick godkänt från FK, dock tog det sjukt lång tid innan jag fick mitt beslut och min första utbetalning. Dom skyllde på att alla papprena kom in i en dålig period på året,alltså runt jul!? Helt sjukt att dom kan ha en sån ursäkt tycker jag, men men, nu är jag inne i systemet iaf.

    Sen jag träffade doktorn förra veckan och vi ändrade alla doserna totalt så har det faktiskt gått riktigt bra med bs. det i kombination att jag inte har lämmnat gården en enda gång. ska bli spännande att se om allt skiter sig i morgon när jag måste in till stan ocj fixa en massa ärenden. det som är negativt med att ligga runt 4 i bs hela tiden är ju att jag måste äta så mycket mer, och så mycket oftare. har gått upp 1 kg på en vecka och nu ligger jag + 9 kg sen inskrivningen, alltså dryga + 12 sen jag plusade. MÅR INTE BRA MED MIN VIKT!!!!! hatar att vara så här tjock, magen får gärna vara hur stor som helst men nu känner jag mig bara som en stor flodhäst. fattar inte hur jag ska kunna vara okey med att fortsätta tokstiga i vikt. äter inte alls onyttigt!!!!!!
    Någon som har tips på att stanna i vikt!!!????

  • blehnda

    Kim: är säker på att du kommer vara 1000 ggr lungare efter bm besöket i morrgon! jag lovar!!!

    Vilda: Tack för alla snälla ord, du är gullig du! gick förresten in på youtube länken på din presentation nyss och tittade på lejonet. och storbölade som ett litet barn! guuud så fint, och tillsammans med musiken kunde mina hormoner inte hålla känslorna i styr så jag bara stor grät! så vackert så!

    Lyssnar just nu på sista boken i twilight sagan, snyft! så galet bra böcker, helt laddade med kärlek! vad ska jag ta mig till om 15 h då även den boken är slut? lyssna på dom igen kanske ;)!?

    Kram på er alla!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare