• Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18
  • Pesco

    Nej, barnbasaren skulle i så fall vara "för vinnings skull". Jag har försökt att ge bort lite barnkläder till vänner, men de vill inte ha utan bara ha nytt. Såklart kan man påsa allt och ge till myrorna, men jag tycker att det bord vara mer ok med andrahandsgrejer. En miljöfråga helt enkelt.

    Tanken var att testa att anordna en barnbasar inom ramen för Enskedefältets trädgårdsförening. Vi gör en del arrangemang, bla loppis, Valborg, midsommar o dyl. Blev det lyckat kunde man ordna återkommande barnasarer, t ex vår och höst. Vi har egna bord, men ev kunde man ta skolmatsalen istället. Men då blir det nog en kostnad, vilket iofs säker kan lösas genom en "bordshyra" på en hundring.

    Man får jobba där man står, så att säga. Sopsortera, släcka lampan på arbetsplatsen medan man äter, inte äta jätteköttportioner. Ändå deppigt med allt fler utrotningshotade djur och temperaturförändringar.

    Jag vill känna att jag bidrar med något, för barnens framtid. Även om det så är det lilla.

  • Pesco

    Spännande, Anke!

    Svirroo, det låter ju bra det. För oss är det lite tvärtom. Känns som att vår dagmamma spårade ur lite när hon skilde sig, eller så var det då jag fick upp ögonen för att hon inte var perfekt.

    Sudden kom för hämtning häromdan. Då satt ungarna ensamma i ett rum och var sura/ledsna, medan fröken pratade i telefon i ett annat rum. Hon hade fått ett viktigt samtal, och medan hade ugarna sprungit runt och tjoat. Robin hade då klivit på hennes hunds svans. Hon hade blivit jättearg och skällt.

    Ungarna i gruppen har starkt rättspatos (hon har fostrat dem så). Även jag tycker väl kanske att hon ska sköta sina viktiga samtal på fritiden, så långt som möjligt. Sen är jag väl ingen anhängare av hundar i barngrupper, även om jag inte tycks reagera allergiskt mot den. Men man kan väl höra med folk först - tänkt omRobin hade varit allergisk, eller Ellen för den delen.

    Tyvärr ramlade vi ur dagiskön utan att fatta det, så vi försöker ordna upp det, med ev dagisstart till hösten. Tidigare var det tänkt att vi skulle varit där ett år till, frmför allt för Ellens skull. Hon tar för sig rätt mycket, så jag tor hon fixar dagis. Pratade med en annan förälder och hörde att de skulle sluta - inte av utvecklingsskäl som fröken sagt, utan för att killen inte trivs, inte klarar av hennes ibland hårda stil. Samma hade tydligen gällt en annan tjej, som var där när R var liten. Jag uppfattade henne som en gnällig totalt omöjlig tjej. Men på dagis hade allt bara fixat sig. Det var tydligen relationen dem emellan som inte var bra.

    Men som sagt, för och nackdelar, hon har varit jättebra på många andra sätt.

    Men flytt o dubbelt så långt dit, inte bra. Nu tar vi bilen varje dag och hur bra känns det miljömässigt?!

  • Svirroo

    Ja knepigt det där... småbarnsgruppen på förra dagiset var bra men stora hade dom ingen ordning på. Stökigt och barnen sprang mest runt och skrek. Vet inte hur vi ska göra till hösten eftersom vår plan egentligen var att flytta barnen till dagis då eftersom vi troligen får plats. Måste besöka ett par ställen och se hur dom verkar...

  • Svirroo

    Pesco: Har ni hört med kommunen om dom har klagomål på dagmamman? Lät inte alls bra...

  • Svirroo

    Det gäller att ha tur och hamna på ett ställe med bra personal. Vi har ju haft oturen på två ställen... ena fick dom inte personalen vara kvar på i samma kombination eftersom dom inte fugerade ihop. Men det är lite läskigare med dagmamma eftersom man har mindre koll tycker jag. Det som är bra är att hon umgås mycket med andra dagmammor speciellt en... träffas flera ggr i veckan oftast varje dag.


    Er dagmamma kanske inte mår bra alls psykiskt efter separationen?


     

  • Bebbilina

    Pesco: va märkligt det känns att inte folk vill ha barnkläder! Jag hade mer än gärna tagit begegnat till F men vi hade ingen att ärva av när han föddes. Senare har vi fått ärva jättemycket av en kompis. Jag älskar att få ärva kläder. Den mamman vi ärver från har jättebra smak (enligt mig) så det var som att få jättefina, nästan nya kläder. Utan att belasta miljön. Utan att betala. Utan att F fick alla färg/bomullskemikalier. Sedan har jag köpt några klädpaket på blocket och tradera av samma orsak. Bara skor tycker jag att jag vill F ska ha nya. Vi ska dock inte vara med pånån försäljnng. spar F:s kläder och babysaker. Kankse, kanske kan de användas igen

    Angående dagmamma tror jag det är mycket lugnare tempo särskilt för de mindre barnen, men nackdelen är om personkemin mellan dagmamman och barnet inte stämmer eller, hemska tanke, att dagmamman inte är snäll när man inte ser. Funderade på dagmamma men fick höra skvaller om de som finns häromkring som inte var positivt. Det var en bra men då var där jättelång kö.

    Kan ni inte hitta nån privat dagis med egen kö Pesco?

    Undrar hur skrutthumlan har det, hoppas bra!

  • Svirroo

    Det som är kul för barnen är att dom går tillsammans nu det trivs dom jätte bra med. Men öppettiderna är sådär... 8-16 och sen får man ju inte välja vilka veckor som är stängda på sommaren. Hoppas vår dagmamma är bra. Två av barnen har storasyskon som går i samma klass som dagmammans barn och den andra har haft ett storasyskon som har gått där tidigare... sen har en del i huset frågat om vi går där och spontat sagt att det är bra... men som sagt man har ju ingen webkamera

  • mollan nu

    skrutthumlan fick en son i natt Stort grattis till er!


    ♥♥ Alma 060809 ♥♥ ♥♥August 091030♥♥
  • Marfa

    Grattis skrutt till nya lilla killen. Hoppas att allt har gått bra. stor kram till hela familjen!

  • Twixie

    Stora varma Grattis Skrutthumlan! {#lang_emotions_flower}


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18