Inlägg från: Tvillingmamma2007 |Visa alla inlägg
  • Tvillingmamma2007

    TWINS födda Jan-Feb-Mar 2007 (tråd 15)

    Romanova, Fia, MP & Anna i hult:
    Tack för grattis!

    Anna i hult:
    Tyvärr sa de på sjukhuset att jag förmodligen inte skulle få nån ersättning för tanden då det var en känd komplikation vid intubering hm. Men även om jag inte får från patientskadeförsäkringen så kanske min privata vänta-barn eller olycksfallsförsäkring täcker? Det är ju inte så billigt att gå till tandläkaren. Läste att vänta-barn försäkringen även täcker bristningar fast bara grad 3 och 4 och jag vet inte vilken grad jag hade (undrar hur man kan få reda på det läste det inte i journalen) fast största problemet var ju bristning på tappen...jaja jag får kolla upp. Läste att blödningen måste vara större än 2 l med och det var inte min utan "bara" 1,4 l.

    Nej nu måste vi försöka ta oss i säng. Mina bröst håller på att sprängas med av all mjölk som runnit till han har verkligen lyckats snutta till sig produktionen men nu då när all mjölk finns så suger han ett tag och verkar rätt så nöjd, somnar och lämnar mig med sprängade bröst usch usch hoppas det lugnar ner sig och att mina stackars bröstvårtor återhämtar sig lite efter hans "misshandel". Han sög och skrek som en galning första natten, hade nog inte så mycket mjölk då och han var väl van att få rätt sjysst käk med vikten att döma! Shit trodde inte att han skulle väga så mycket även om jag tippade på dryga 4 kg själv.

  • Tvillingmamma2007

    SL & Heoo:
    Tackar! Ja man är lite mörbultad men ändå så var jag ju lite mer förberedd på det denna gången iaf. Ja det är så kul att de tycker så mycket om sin lillebror, hoppas det håller i sig. Min mamma är här nu också och det  underlättar massor, tror det är viktigt att storkillarna får lite kul och uppmärksamhet nu också och inte bara lille Milo. Sambon var tvungen att åka till jobbet i dag, de bara ringde och ringde, shit att de inte kan klara sig utan honom utan måste ringa andra pappadagen.

    På em kommer BB på väg, kan vara bra att kolla upp amningen, brösten är superstora och Milo är rätt så hårdhänt, han är en hungrig kille. Van med gott om käk kanske.

  • Tvillingmamma2007
    Yret skrev 2010-03-16 15:47:15 följande:
    Tvillingmamma-GRATTIS!!! Välkommen ut lille Milo! Vilket jättefint namn!Oj, oj.. lät inte kul med trasiga tänder, intubering och bristningar både här och där.. Åh så skoj att killarna är så stolta storebröder!SKönt att Milo äntligen är ute- har tänkt på dig så mkt.Varmaste Grattiskramen!//Yret
    Tack! Ja Milo är fint tycker vi och dessutom så är det ju halva namnet från Tim och halva från Leo Nej inte skoj med bristningar men det var ju kanske pga att det gick så fort kanske. Ja de är supergulliga killarna. Tack igen, kram.
  • Tvillingmamma2007
    Yret skrev 2010-03-16 20:19:24 följande:
    ..av nyfikenhet- hade ni ngt tjejnamn på lut oxå?
    Vi fick veta på rutin-UL:et att det skulle bli en grabb! Och innan dess hade vi inte pratat så mycket namn utan bara lite löst så det var aldrig nåt tjejnamn som var riktigt på G.
  • Tvillingmamma2007

    Har haft BB på väg här idag och fått tips om amningen. Hon tyckte han var lite sugomogen och dessutom hade ett nätt tag så här kommer att bli kämpigt som det känns. Var samma med killarna och det spårade ju ur rätt fort Meeeeen har kämpat nu hela em och för ena bröstet så funkar det nya "rätta" taget rätt bra men för det andra funkar det inte alls, att det kan vara sån skillnad suck! Men men får väl försöka och försöka igen för jag vill ju att det ska funka, kanske är det extra svårt just nu när mjölken runnit till och de är så stora och hårda med?

    Hon hade min journal med sig iaf så jag passade på att fråga lite om OP:en och där stod att jag var väldigt svårintuberad vilket narkosläkarna inte så ofta vill medge sa BM och det hade tagit mer än 2 h!! att få dit slangen! Shit inte undra på att man känner sig mörbultad där fortfarande och att de slog i en tand tillslut.

    Well well har kollat lite på försäkringar som jag har idag och jag har bland annat Trygg Hansas vänta-barn, den som kostar, och trots att jag blödde rätt så mycket (ca 1,4 l) samt alltså både fick bristningar på flera ställen både yttre och inre så kommer den inte att täcka det vilket jag tycker är lite dåligt faktiskt. Hoppas den täcker tandläkaren iaf men det ska man väl inte ge sig sjutton på heller.

  • Tvillingmamma2007

    Heoo:
    Läskigt med OP, förstår att du vill vara nära! Har inte tömt kameran på bilder på Milo ännu men la upp webbiskortet i mitt galleri. Hur lägger man det i tråden då? Har inte gjort det förut har ju inte haft plus med men nu ska alla kunna eller?

  • Tvillingmamma2007

    Tack Fia för att du la in kortet, jag får ta och öva på det sen. Ja har börjat med amningsnapp i dag på inrådan av BB på väg så vi får se hur det går, just nu är brösten superduper stora och spända som de kan vara på 4: e dygnet. Det var knappt så att den gamla garvade BM som var hit lyckades att lätta på trycket på det som var värst.

  • Tvillingmamma2007

    Anna i Hult:
    Hoppas UL:et gått bra idag och att det bara är att köra på

    Fia:
    Ja jag hoppas att det blir bättre snart, har dock funkat lite bättre sen senaste BB på väg besöket igår och jag försöker köra efter deras förhållningsregler De är dock fortfarande väldigt spända och jag hoppas det ger med sig snart.

    Idag är dag 5 och Milo har varit på återbesök för nyfödda. Tror han var nöjdaste ungen i gänget, sa inte ett pip på hela tiden vi var där vilket var väl en 1,5 timme. Vi kom ju såklart sist och fick sista könumret. Så drygt att hitta parkering på Ackis! Tillslut fick jag och Milo hoppa av och sambon fortsätta fixa parkering själv. Allt var iaf bara bra med lillen, han har vänt upp viktmässigt nu också vilket är skönt. Han har dock bara varit ner 5% med vilket är mindre är ToL som båda dippade mer än 10% och vi fick stanna längre på BB pga det. Aningens gul är han med fast bilichecken visade bara 161 så de tyckte inte det var nån fara, bara att amma på och bajsa på alltså haha. Lite drygt att man fick boka ny tid för hörseltestet dock, förra gången fixade de det redan på BB. Men men blir en sväng till till Ackis då nästa vecka eller så.

  • Tvillingmamma2007

    Anna i Hult:
    Skönt att det ser fint ut och jag hoppas som sagt att det är bebis på G eller iaf att det tar sig snart!

    Heoo:
    Jobbigt att hon verkar ha ont, hoppas hon kryar på sig snabbt nu och ni kan alla åka hem igen med eller utan munskydd

    Keno:
    Tack! Ett par har redan frågat hur det uttalas dock det hade vi inte en aning om att det kunde misstolkas. Två stycken har frågat om det uttalas "Milou" även fast vi sagt "Milo" och det stavas ju Milo med och inte med u, jaja petitesser kanske.

    Här har jag annars precis kravlat mig ur sängen. Fick 40 graders feber i torsdags em och ont i de redan stora och spända och ömma brösten. Blev röd på det högra med. Ringde Gyn mott på kvällen och de sa att jag skulle ta Ipren, gå och lägga mig och dricka mängder med vätska. Sagt och gjort, kom väl i säng tillslut och försökte amma så mycket som möjligt natten igenom för att det skulle lätta och mådde lite bättre på fm dagen efter men sen efter nån timme kom febern tillbaka, toppade väl på en 40,1 grader eller så trots en massa ipren knaprande, vätska och sängläge. Kändes lite hopplöst men det högra brösten blev lite bättre fast då blev det vänstra alldeles rött och ilsket istället. Ammade på under natten och lät han ta tag från lite olika håll och då kändes det faktiskt lite bättre nu på fm igen och febern har gått ner iofs så tar jag fortfarande ipren som ju är antiinflammatoriskt med. Jag kör med amningsnapp och bröstvårtorna har blivit såriga och gör ont. Hoppas jag inte åker på nån infektion bara som jag gjorde med ToL.

    Vet du Anna i Hult hur mycket ipren man kan ta? Står ju max 3 tabletter per dygn tror jag och jag har nog tagit minst 5 af...

    Jaja nu hoppas jag att det vänder iaf annar så blir det väl flaskbarn av denne med som för ToL. En månad kämpade jag med dem innan jag gav upp och än har ju bara gått en vecka. Undrar om min kropp inte är skapt för att amma. Både min mamma, mostrar och mormor har också haft jätteproblem med amningen med många mjölkstockningar e dyl...låter ju inte så hoppfullt men skam den som ger sig.

  • Tvillingmamma2007
    Anna i Hult skrev 2010-03-20 15:01:13 följande:
    Tvillingmamma2007-Jag har givit doser upp till 2400 mg per dygn, men normalt ligger maxdosen på 1200 mg. Tar man mer än man tål, så kan man få ont i magen ( magkatarr) . Inte så farligt alltså.
    Ok tack! Bra att veta. BB-på väg ringde idag och de tyckte att om febern kommer  tillbaka nu idag så skulle jag åka in för att utesluta infektion. HAr inte haft feber nu sen i morse så jag hoppas att det vänt för den här gången trots att det vänstra bröstet fortarande ser rätt så ilsket rött ut och ömmar. Bara för att jag pratade om dem så började de läcka, måste nog kolla om inte Milo kan tänka sig vakna och äta lite nu. Snacka om att grabben bara sover och äter! Men skönt det såklart, ToL var inte lika nöjda när de var 1 vecka.
Svar på tråden TWINS födda Jan-Feb-Mar 2007 (tråd 15)