Inlägg från: Tvillingmamma2007 |Visa alla inlägg
  • Tvillingmamma2007

    TWINS födda Jan-Feb-Mar 2007 (tråd 15)

    Här har killarna äntligen varit på 3-års kontroll nu, de fyllde ju i april men deras BVC-tant har slutat så de fick vänta tills den nya börjat. Gick iaf bra med "kontrollen", de fick se på ett gäng kort och berätta vad de såg och de sa tom rätt på färgerna haha. Leo var 101,5 cm lång och vägde 16,5 kg och lillebrorsan var 100,5 cm och vägde 16 kg, inte så stor skillnad alltså. Den riktiga lillebrorsan passade vi också på att väga och han vägde 5,9 kg

    Idag har de varit själva på kalas för första gången och det gick bra. Vi lät dem tom få godis idag, de har ju inte fått smaka på det tidigare men tänkte att det skulle nog inte bli så kul för dem om de övriga 10 barnen smaskar på godis och de inte får och vi inte är med, de skulle dock få lite mindre mängd efter ök med de som hade kalaset. Jag fattar inte varför de måste få såna stora mängder, eller är det bara jag som är löjlig? Våra fick en varsin tablettask och en minikexschoklad räcker inte det?

    Är såå trött ikväll, har haft så fullt upp hela veckan, måste gå och sova. Hoppas Milo sover bra inatt.

    Kul att höra ifrån dig Yret och kul med järnaveckorna. Låter som ni hade en trevlig sem med Frida & Co.

  • Tvillingmamma2007

    Jag hade också velat komma på träff, speciellt eftersom jag inte träffat så många av er fortfarande men men det är veckan innan dopet för oss och vi har en massa att stå i. Inget inför det är fixat ännu och dessutom så är Milo så kolikskrikig fortfarande suck. Han sväljer så mycket luft när han äter och hans mage verkar totalt överaktiv, bajsar typ hela tiden, jobbigt att se han ha så ont. Hoppas att det vänder nu vid 3 mån. Lite jobbigt att vara hemma med alla tre ibland när han vara skriker, speciellt vid middags- och läggningstider.

    Upptäckte förresten att både Tim och Leo har flera knölar i bakhuvudet idag när jag "snaggade" dem med hårklipparen. Jag vet att de dunkar huvudena i både det ena och andra ibland och får nån bula men det kan väl inte bara vara det? De har säkert en 3-4 stycken var, mitt på och mot öronen typ, weird. Googlade lite och hittade både det ena och andra som skrämde upp en rätt rejält. Usch usch, ska be sambon kolla på dem imorgon då han inte är hemma ikväll och så får vi väl ringa BVC eller VC och höra...

  • Tvillingmamma2007

    Yret:
    Åh vad skönt! Det är du värd, kram!

    Frida:
    Ryser av hela historien, fy sjutton hur det får gå till!! Jag skulle bli helt knäckt!

    Heoo:
    Mållös! Fasikens att dina tjejer inte ska få vara friska! Skönt att ni kunnat prata men en idiot är han ändå! Är han kinkig Ville? Min Milo är också superkinkig, har haft regelrätt kolik nu i 2 mån och det börjar bli så tröstlöst här hemma, så jobbigt att ta hand om alla 3 själv när han bara skriker och bara vill bli buren. Känns som om det var droppen idag/kväll när han dessutom hade ont av 3-mån sprutorna som han fick på fm...sambon bara jobbar och jobbar och jobbar...jaja slutgnällt.

  • Tvillingmamma2007

    Fia:
    Milo sover dock bara 15-min i stöten på dagarna Men tanken var god Känns lite bättre idag iaf efter att ha fått sova hyfsat och fått sovmorgon (farmor har tagit ToL på fm hemma hos sig så najs!). En alvedon gjorde tydligen susen, bara det inte är nåt annat än ont i magen, tänk vad man oroar sig som mamma särskilt när de är bebisar och inte kan tala för sig. Men han hade nog rätt så ont av sprutorna igår med stackarn kanske därför alvedonet hjälpte. Måste prova att ge han alvedon nån skriknatt igen dock usch usch nåt att nojja över hör jag. Snart 3 mån nu också ju då borde väl koliken upphöra.


    Nej nya tag idag, samlar kraft inför hämtning och em, middag och läggning. Sambon jobbar heldag och sen skulle han bara hem och byta om för att sen gå ut och bowla och käka eller vad det var Men det lär ju innebära sovmorgon i helgen för mig iaf! Måste ta tag i jobbet också, det är ju meningen att jag ska jobba 25% nu from 1 juni och har väl hittills kunnat jobba 5 h eller nåt, not good, men vem visste att Milo skulle ha kolik suck.

  • Tvillingmamma2007

    Pico:
    Man klarar mer än vad man tror som tur är. Nu sover alla tre för tillfället iaf även om Milo säkert vaknar snart och jag sitter och skriver nota för veckohandlingen. Började med middagsfrid för några veckor sen men har bara varannan veckas leveranser än så länge så till den kommande veckan måste vi handla, men det kan rekommenderas då slipper man sitta och fundera på vad man ska handla och får det dessutom hemkört, nån mer som har det här i tråden?

  • Tvillingmamma2007

    Vad kul ni verkar ha haft på träffen! Och vad kul med lite lyft i tråden! Och grattis Basse och hej Censur och hej till er andra med!

  • Tvillingmamma2007

    Nån som vet om det är ok att ta clarityn fastän man ammar, håller på att avlida pga gräsexplosionen och det är det enda jag har hemma...har för mig att nya rönen säger ok http://www.janusinfo.se/v/Lakemedel-och-amning/Antihistaminer//?id=8408 ? Men ringde 1177 och de sa att det var INGET preparat öht man kunde ta för allergi vid amning vilket jag betvivlar starkt...isåfall kommer det att bli en jobbig sommar! Måste ringa VC till veckan men skulle vilja ta nåt nu på en gång.

  • Tvillingmamma2007

    Kram och hej MP! Ja får se hur jag mår under dopet i morgon om jag står ut eller om jag tar en tablett iaf, en borde väl inte vara nån fara kan man tycka iaf. Är väl värre om man tar dem regelbundet under lång tid.

  • Tvillingmamma2007

    Tack Heoo och Fia! JA vilken underbar dag, nu sitter vi här i soffan och pustar ut. Bara min mamma kvar här nu förutom vi. Milo har skött sig så bra idag, skrek till en gång i kyrkan då han var lite trött men tystnade fort när orgeln körde igång hehe. Goda smörgårstårtor och vanliga tårtor och dryck och allt vad det var. Tog fram grillen mot em/kvällningen och grillade burgare åt de som var kvar länge så allt funkade bra.

  • Tvillingmamma2007

    Heoo:
    Pratade med VC och efter mycket om och men så var det ok att ta clarityn men jag undrar jag om inte Milo känner av dem på nåt sätt för han har varit så otroligt skrikig på sistone (skrek hela natten inatt tex) och explosionsbajsar. Han har ju uppenbart ont i magen och den som äntligen hade börjat bli bättre suck! Ska inte ta nån tablett nu några dagar så får vi se. Hoppas man tar sig igenom dagen idag, inte så kul med nada sömn en orolig Milo och så ToL som bråkar på toppen av det...måtte klockan bli 17.30 snaaaaaaart.


     

Svar på tråden TWINS födda Jan-Feb-Mar 2007 (tråd 15)