• Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • Yoshii
    the jeryds skrev 2010-02-18 13:22:12 följande:
    jaghade helvetes eftervärkar med 2.an... =( Men hur är det med 3.an någon som vet ???
    Vill man veta det?? {#lang_emotions_wink}
  • BF 2008 02 23

    Hade nästan inga eftervärkar med ettan men rejält med tvåan. Dock inte värre än förlossningen. Alvedon hjälpte.

  • Tola
    the jeryds skrev 2010-02-18 13:22:12 följande:
    jaghade helvetes eftervärkar med 2.an... =( Men hur är det med 3.an någon som vet ???
    jag har läst att det bara blir värre, men jag hoppas inte det
  • freakout

    sitter här och fortsätter skratta..gud vad underbart att alla delar med sig!
    INGEN hade sagt att man skulle få krämpor..okej, man är väl lite trög , borde kanske insett att det skulle ge krämpor att krysta ut babys, men ändån!
    Nej, bara att det gjorde lite ont att föda barn.
    Jo, det var väl det mildaste uttrycket man kan tänka sig??!!?
    I´m no superwoman för fasiken!
    sitter o skrattar åt mig själv..
    Var svettig, ville duscha..Kan jag nämna att det är superenkelt att svimma i duschen? Frågade om jag fick duscha, när baby var ute, ska vi hjälpa dig frågade dem? Hjälpa mig?? Nähä,,Jag ville duscha själv!..Skulle jag aldrig sagt..Svimma på studs..
    Sen bar två människor in mig i duschen, och lämnade mig där..ingen hit kan jag säga.
    Och sen när man skulle kissa första gången så trodde jag att allt från båda håll skulle ramla ut, och när väl en droppe kiss vågade komma ut, så skrek man för f*n värre än under förlossningen!! Ajajajaj...DET svider. I alla stygn och ja, allt annat som inte var där det skulle!{#lang_emotions_surprised}
    Håller med någon tidigare inlägg, plocka på dig lite nättrosor och massa bamseblöjor. DET hade Ingen sagt till mig!! Fast jag gjorde det iaf haha

    Och att man bajsar ner sig..Det kom liksom som en chock. Okej, man borde kanske förstått att när man krystar och trycker och pushar så borde det kanske komma även ifrån det hålet? Men nej..Min hjärna tänkte inte så långt iaf..
    Och inget man blivit upplyst om!!
    Skönt att läsa om fler med samma härliga inställning till dessa smärtor!{#lang_emotions_smile}

  • k girl
    annanka skrev 2010-02-18 13:21:17 följande:
    Vid båda mina förlossningar har jag tvingat BM att ge mig en tid på när det är över. Första prickade rätt med en sex minuters marginal (hon sa fem i halv 5 och tjejen kom 04.31) och den andra gjorde ett "sämre" jobb och felade med en kvart.
     När jag kom in till förlossningen åtta cm öppen (det var det där med tre minuter mellan värkarna som inte riktigt stämde för mig) sade BM oombedd: "Det här går geschwint, du ska föda barn om en och en halv timme!". Det tog ytterligare nio timmar...
  • Tola

    Och dessa FLIKAR i underlivet man kan få om det sys fel! Som skinslimsor som hänger .. UHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄä

  • Yoshii
    the jeryds skrev 2010-02-18 13:24:38 följande:
    du har en poäng, med tanke på att det är kappt 24 veckor kvar innan jag själv kan svara på det.... =/ tänkte ifall man skulle inställa sig. :P
    Haha ja , men jag vill nog inte veta hihi
    Planerar nr 3 nu... {#lang_emotions_tongue_out}
  • URmama

    En sak man kan tänka på är att våga stå på sig inför alla bm som ska veta bäst. Jag hade legat och krystat liggandes och huvudet åkte ut och huvudet åkte in säkert 10 ggr. Till slut vart jag så arg och frustrerad att jag skrek ut "jag vill stå upp" och fast alla men..tänk på detta du har epidural benen håller inte bla bla bla  så ställde jag mig på alla 4 med armarna i sängkanten kuddsidan och krystade 2 ggr sen sa det plopp och så kom den underbara lilla varelsen ut
    Vill inte ligga ner då jag kände mig kraftlös. Hoppas jag kan stå igen denna förlossning.

Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)