• Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • Jillton

    Har inte läst hela tråden, så detta kanske redan kommit upp...

    Man behöver absolut inte ha regelbundna värkar! Jag fick veta att jag skulle vänta hemma tills jag hade tre värkar på tio minuter. Till slut klarade jag inte av det längre, då hade jag haft sammandragningar och värkar i ca 20 timmar redan. När vi åkte in hade jag ibland tre minuter mellan och ibland 15. Jag var öppen sex cm när jag kom in och sen gick det snabbt tills jag var helt öppen.

  • Phlippan87

    innan jag fick komma in på förlossningen låg jag på en avdelning intill för att vi skulle slippa åka hem 2,5 mil i snöyran för att komma in igen några timmar senare (plus att jag hade så kraftiga och täta värkar), låg och frös så jag skakade helt okontrollerat, sedan slutade mina ben att funka när jag var på toa (precis när vi skulle förflyttas till förlossningssalen), fick ropa på sambon som bad en sköterska hämta en rullstol och sedan fick jag hjälp att flytta mig över till rullstolen medans vattnet fortsatte forsa på mig och jag bara kände för att skrika pga värkarna. efter det började benen skaka helt okontrollerat så jag nästan ramlade ur sängen pga ryckningarna


    28/12 2009 föddes vår lilla Therese | phlippans.blogg.se
  • annanka
    mammaflickan skrev 2010-02-18 12:59:19 följande:
    Åh, skönt en till! Blev du också rädd? Jag tänkte skit med, nu är jag mamma o så ska jag behöva skaka såhär, gud va han kommer skämmas över mig i skolan. Man hinner tänka så massa grejer på kort tid ju. Underbar gråtext du har ju, blev glad av den! *galopperar graciöst över himlen o bajsar mina fjärilar*
    1:an; Alltså mina lår levde ett eget liv och jag svor att helvete också hur ska jag kunna gå!!!! Sen gick det över och då, i ett obevakat ögonblick bäddade jag rent sängen, kissade och lade mig fint tillrätta igen i väntan på att de skule ta blodtrycket och säga åt mig att kissa
    2:an då var det mer, jaha, fasen, jag skakar som en idiot igen, bara jag inte kissar ner mig. (För kissar gör man ju som bekant med låren?!)
    I min värld är alla en ponny som äter regnbågar och bajsar fjärliar
  • fröken skywalker

    Nr 1: Att man kan öppna sig fullt utan smärta.

    Nr 2: Att man kan föda ut 2 ungar 2 moderkakor som förstföderska efter att   ha varit rejält skitnödig i 1 timme. (Tur man var på sjukhuset redan för tidig vattenavgång).

    Nr 3: Att man faktiskt kan tro att man kan åka hem när man är sådär "rejält skitnödig". Hade nån sagt att "ja åk" hade jag gjort det!

    Nr 4: Att det känns som barnmorskan står och eldar på muffen med en blåslampa när ungarna är på väg ut.

    Nr 5: Att det gjorde så SATANS ont att försöka tråckla muffen efteråt.

  • Yoshii
    bmbengtsson skrev 2010-02-18 13:13:43 följande:
    Hahahaha, ja, du har rätt,.... eftervärkarna tyckte jag var värst och nu har jag hört att barn nr 2 ska vara värre..... sen det här med att man blöder så mycker dagarna efteråt... (jag hade väl tur som inte luktade illa, men det kommer väl nu efter barn nr 2 :/)
    JA mina var värre med 2an!! FY {#lang_emotions_frown}
  • luckyme83

    vilken tur att jag inte mådde så där efter min förlossning....
    jag hade läst om avslaget och visste hur det kunde bli...men jag behövde aldrig stora bindor, jag hade vanliga always...
    jag födde på söndag kväll, kom hem måndag fm och på tisdag var vi ute och gick hela familjen 1 timme...
    kunde bajsa oxå som vanligt...
    så det behöver inte vara så illa =)

  • BF 2008 02 23
    fröken skywalker skrev 2010-02-18 13:15:36 följande:
     Nr 4: Att det känns som barnmorskan står och eldar på muffen med en blåslampa när ungarna är på väg ut. Nr 5: Att det gjorde så SATANS ont att försöka tråckla muffen efteråt.
    YES!
    ASGARV!
  • Phlippan87

    glömde att bm och sköäterskan står och ljuger så det knakar "nu är det snart klart", "snart är huvudet ute", "du är sååååå duktig" SKITSNACK, snart är inte 1,5 h av eld mellan benen oh en unge som åker ut och in så jag bara ville lägga av och sticka därifrån
    "ja h*n är på väg, nähä där tog värken slut och ungen kravlade sig ÄNNU längre in igen" *sucka*


    28/12 2009 föddes vår lilla Therese | phlippans.blogg.se
  • annanka
    Phlippan87 skrev 2010-02-18 13:19:03 följande:
    glömde att bm och sköäterskan står och ljuger så det knakar "nu är det snart klart", "snart är huvudet ute", "du är sååååå duktig" SKITSNACK, snart är inte 1,5 h av eld mellan benen oh en unge som åker ut och in så jag bara ville lägga av och sticka därifrån "ja h*n är på väg, nähä där tog värken slut och ungen kravlade sig ÄNNU längre in igen" *sucka*
    Vid båda mina förlossningar har jag tvingat BM att ge mig en tid på när det är över. Första prickade rätt med en sex minuters marginal (hon sa fem i halv 5 och tjejen kom 04.31) och den andra gjorde ett "sämre" jobb och felade med en kvart.
    I min värld är alla en ponny som äter regnbågar och bajsar fjärliar
Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)