Inlägg från: Ullerull |Visa alla inlägg
  • Ullerull

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    ak74 skrev 2010-06-10 10:18:24 följande:
    Nu finns det klänningar i min blogg....
    Å vilka fina klänningar!

    ----------------------------------

    Tack för svaren om färgerna på tyg, klickade i allt jag vill ha och det blev 1600:- inte riiiktigt vad jag har råd med just nu, skule hellre beställa från ny än sos.

    Hur är jnys interlock att kanta med i cp:n?
  • Ullerull
    ak74 skrev 2010-06-10 11:08:01 följande:
    JNYs tunna enfärgade interlock funkar att kanta med.
    Hon har väl bara en sorts interlock (enfärgad) eller?

    Vilken är att föredra? Sos eller jny? Till både kantning och kläder.
  • Ullerull

    Jofotex dyrare velour är helt fantastisk, kommer nog aldrig köpa någon annan, har köpt på ohlssons här i stan, ojojoj, efter bara några få använningar har all ludd försvunnit på knät. Det blir dyra byxor då, om man måste göra flera, lönar sig nog att satsa på bättre tyg i slutändan.

    Det är jättesnyggt med mudd i avvikande färg men som sagt, det är svårmatchat.

    För några dagar sedan sydde jag första riktiga plagget med kantbandaren, åååå så bra det blev, ser ju helt köpt ut och inte ett enda hoppstygn...me like!

    För övrigt så är det magsjuka här som  gäller, fy attans så dåliga barnen varit, på bättringsvägen men väldigt spaka är de...

  • Ullerull
    linweg skrev 2010-06-12 17:38:15 följande:
    hmm.. jag vill också ha en kantbandarmojäng. Finns det till en vanlig symaskin? Jag kollade lite på Husqvarnas site och såg något där men det såg mer ut att vara till vanligt köpekantband, jag vill ju ha snygga mudd och interlockkanter. :)
    Jag har velat ha en cp läääänge, nu kom jag över en till hyffsat pris på blocket (ble iof samma som att beställa från england). Måste så här i efterhand säga att jag ångrar lite att jag itne köpt en tidigare. Dt blir såååå bra, går ju inte att jämför med att göra för hand tycker jag å så är ju täcksömmarna väldigt fina.
  • Ullerull

    Jag resonerar som såatt det är ju nu när barnen är små jag kommer sy, om intresset svalnar framöver så kan man ju säkert sälja maskinerna om man inte behöver dem längre. Värre är det kanske med hela tyglagret :-O

  • Ullerull
    Fiffa5 skrev 2010-06-13 19:11:09 följande:
    Skrattar!! Hade jag garna bestallt, men mannen ar helt emot att jag koper en OL sa jag far ta det stegvis...
    Det är klart du ska ha dig en ol, det är en investering för livet, köper inte han några dyra prylar, dator? bildelar? Även om han inte har en hobby betyder ju inte det att du inte har en! Så det så!
  • Ullerull

    Här har minstingens magsjuka fått nya tag, har en snart övertrött tjej i knät och pytsar i henne vätskeersättning var 5e minut......jag som hade sett fram emot en sykväll.

  • Ullerull
    mrsIce skrev 2010-06-13 20:48:05 följande:
    Stackars liten! Hoppas hon snart mår bättre!

    Ibland är det verkligen inte meningen att man ska sy..! Skulle sy ett par byxor till lilltjejen i gul stretchfrotté, först trassla sig tråden på OL så den gick av, bara att trä om, sedan tog ena tråden slut, bara att trä om, sedan trassla sig trådarna igen, bara att trä om... Och när jag tillslut fick ihop byxorna så har tyget på ngt sätt dragit sig, så sidosömmarna är alldeles bubbliga! Jag sydde ändå dit resåren i midjan och när jag skulle sy ner den med vanliga maskinen så jag tråden av... och av... och av... och av... Och så fortsatte det när jag sydde resårkanalerna i benslutet! Bläääääh! Jag får väl tvätta byxorna och se om de drar ihop sig... BLÄÄÄÄHH!
    Jo ni vill vi ha bort det här eländet, har hon inte blivit bättre imorgon måste vi nog lägga in henne, hållt på sen torsdag..

    Jag tror inte det var meningen att lilltjejen skulle ha ett par gula byxor! Prova med rött tyg, det kanske går bätte.
  • Ullerull

    Idag har jag sytt två djungelmössor med molnfoder, de blev jättesnygga! MEN det tog typ HALVA dn för TVÅ mössor - kan väl säga att jag itne hade riktigt flyt!

  • Ullerull

    Jala..tjaa..smaken är som baken...men jag vet inte om någon blir gladare av att veta att någon tycker det man gör inte är snyggt?
    Men den där kommentaren var ju ganska mild.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd