Inlägg från: Ullerull |Visa alla inlägg
  • Ullerull

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    AK: Jag hoppas verkligen att allt löser sig på bästa sätt utan allt för mycket tårar. *kram*

  • Ullerull

    Kaja: här fanns det en halv rulle med det blå pippityget på åhlens, är det det du vill ha?

  • Ullerull

    Frida: Du får snart klämm på vingligheten, det är busenkelt.

    Man använder alltid 4 trådar skulle jag säga. Så vida dy syr i trikå och "har plats" med den breda sömmen. Den 3-trådiga blir smalare tror jag i alla fall på min. Men den där extrasömmen som blir med 4 trådar låser sömmen i skarvar och så, det är toppenbra annars måste man förstärka där med en vanlig maskin. Även om jag inte syr i trikå så använder jag 4 trådar.

    Jo, 3 trådar eller 2 om du ska göra rullfåll om man ska göra fuskcover är det nog 2 el 3 trådar också, det borde din kunna göra.

  • Ullerull

    jag köpte ju en volangfot nu, men jag vet inte om jag är kompis med den. Det var dock till den vanliga maskinen ocg hur det är att sy i trikå med den vet jag inte. Jag behöver träna lite tror jag. Har ni till ol eller till vanlig maskin?

  • Ullerull

    Jag ska starta massproduktion av små vantar utan tumme.


    Lilltjejen på 11 månader klämde fingrarna i vagnen igår så att ringfingernageln slets loss från halva ungefär och långfingernageln saknas helt. HOPPAS HOPPAS att hon kommer att få en ny nagen bara.

    Tänkte sy ett gäng med tunna vantar utan tumme som hon kan ha över kompressen. Hon ska typ ha så i ett par månader.


     

  • Ullerull
    Jalapeno skrev 2010-07-09 19:14:11 följande:
    uuuusch, stackars liten!
    Ja fy, det måste göra hur ont som helst. Samtidigt har hon en ordentlig förkylning och har tappat rösten, vissa stunder nästan helt, hon har nyss lärt sig så (2 dagar sedan) och hon håller på att få mer eller mindre alla oxeltänder på samma gång + förkylningsblåsor i munnen så hon kan itne ha tutten. Till råga på allt två ordentligt klämda fingrar.

    Ibland är det itne lätt att vara liten. Hon har väldigt svårt att komma till ro nu och vaknar flera gånger varje natt stckarn.

    Sorry lite ot!
  • Ullerull

    Kaja: En sån där pillow casw dress från en vän i canada när yngsta dottern föddes, hmm, den kan honnog ha nu, men huva vilket tyg. Hpn hade köpt den i ett varuhus där det mitt på golvet (ja  hon satt väl inte på golvet antar jag) satt och sydde klänningar och sålde. Den är i sån där intetsägande bege med hysteriskt många lila violblommor på, vändbar givetvis med fluffiga trosor till. Ska nog prova den på henne någn dag.

    Idag har jag shoppat lite till lilltjejen på lindexrean, ara för att det är så kul och som vanligt hittar jag bara saker som inte passar ihop så nu måste jag sy massor så hon kan ha det jag köpt :o)

  • Ullerull
    madebyinferno skrev 2010-07-15 20:06:07 följande:
    Tack för alla grattis

    BF 110110 om jag lyckas pricka
    Grattis såååå kul!

    Här finns det ingen tid att sy, jag tar hand om barnen, mig själv, huset så gott jag hinner och VATTNAR och VAtTNAR och VATTNAR! Mn nu börjar det bli grönt på förhoppningsvisblivande gräsmattan.  Hade tänkt sy en sommarklänning till mig själv innan sommaren är över, men hmm, undra om jag hinner det.
  • Ullerull
    GOBLIgobli skrev 2010-07-18 19:29:45 följande:
    Förstår verkligen om du inte har lust att sy. Men jag tycker du gör rätt som åker iväg för dig själv för om din man aldrig varit med hem och barn på det sättet så kommer han nog få upp ögonen för både ett och annat. Ibland behövs drastiska åtgärder.

    Jag och mannen har tagit det där med behov av seriös egentid på allvar. Han åker upp i norr för att fiska några dagar t.ex. och förra året åkte jag till vart-jag-ville (bl.a. Jofotex ) och sov på hotell helt för mig själv. Jag menar, bara att få glo i en vägg om man vill utan att bli konstant avbruten är helt underbart! Man behöver vara fullblodsegoist då och då för att ladda batterierna och åter kunna fungera både som förälder och make/maka. (Tror jag predikade om samma sak redan förra sommren. )

    Hoppas allt löser sig för er. Kram.
    Amen!
  • Ullerull

    gobli...menade att det är klokt..tror att man behöver ha lite egentid för att orka med och framförallt för att få ett gemensamt ansvar och förståelse för varandra.

    Jag har inte så jättemånga intressen som man kan göra utanför hemmet, så då och då saknar jag en en vrå där jag kan stänga in mig själv och bara vaaaara...Alt dit mina symaskiner skulle få flyttal ite nu och då.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd