Inlägg från: Ullerull |Visa alla inlägg
  • Ullerull

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Å så fina...jag vill också ha stjärnor och ugglor..

  • Ullerull

    på ett ställe nära dig under "hobbyrum" finns det bilder på min "ebay"-kantbandsfot 3-vik. Den är helt toppenbra.

    Är nu på semester hemma i söderköping och ett eller kanske flera jofotexbesök är ju givet men ooooojjj vad dyrt det blir.

  • Ullerull
    uppochner skrev 2010-08-08 22:08:50 följande:
    Thumbnail
    metric pattern for children´s wear and babywear är en jättebra bok med måttlistor från nyfödd till 170 cm tror jag det är. Man kan göra grundmönster för alla typer av plagg och utveckla dem till modeller.Den är dock på engelska men jag tycker att den är lätt att förstå.
    Det lät som en jätteintressant bok, jag gillar att göra mönster men det är inte så lätt. Kanske skulle bli lättare med en bok, men sytermer på engelska är inte heller riktigt min grej.
  • Ullerull

    Guuuud vad ni skriver, har inte läst på ett tag och det är ju maaassssor sidor. Läste en vecka tillbaka ungefär.

    Idag börjar sambon jobba och semestern är slut. Längtar lite till normala dagar så jag kanske kan börja sy lite.

    Skulle beställa tyg igår från jny och znok igår, men sambon råkade stänga av datorn, ooops! Men hjälp vad mycket fint det blir. Fast sos var jag lite besviken på, lite fint men inte alls som jag hoppats.

    Någon som vet om jnys husvagnar har samma röd som det röda/vita stjärntyget?

    För övrigt så har vi en ny minidator och det är inte bara skärmen som är liten, även tangnterna, hopplöst att skriva på. Detta inlägget rättar jag men det lär jag inte göra med alla så ursäkta i förväg för alla skrivfel.

    Grattis yrväder till kommande och grattis uppochner till den som kommit! Och till alla andra som jag missat!

  • Ullerull

    jag har en sån där liten med krok från ikea + en för ärmar, det behövs igen stor då, den sår i förrådet.

    jag har ett inlägg som visar hur jag gjorde ett singoallamönster i mitt kryp in

  • Ullerull

    Idag blir det tre klänningar, alla med röda detaljer så då gör jag alla på en gång medan cp:n är trädd. Jag är nykär i klänning och byxmodeller med knytband på aglarna, å vad de blir fina och praktiska, man kan ha både långärmat och kortärmat under eller inget på sommaren..

    MEN..jag har en liten ettårig hjälpreda här hemma som saktar ner arbetet en smula, allt tar hon, mönster, saxar, trådrullestativet med alla dessa vackra färger når hon ju givetvis, och vilja som inte är av denna värl galen blir hon när jag tar av henne sakerna. Det var lättare i våras nä hon inte var så stor...En knägris är hon också, det funkar dåligt att ha henne i knät när jag syr tycker jag. Å vilka värdsliga problem :o)

  • Ullerull

    haha, ni är ju roliga, jag skulle tycka att det var lite lul om gubben min skulle vilja prova, men han har nog inte ens tänkt tanken.

  • Ullerull

    jo, just det, idag blev en ganska produktiv dag trots grinig unge, tur hon sov två gånger (fick dock oväntat besök halva andra sovningen *morr*, sovningstid är dedikerad sytid). Tre klänningar och en kjol...I ugglor drakar och apor...underbara tyger och alla interlock, härligt att jobba med.

  • Ullerull

    Hej alla!

    Jag behöver hjälp, ska sy ett par småbrallor a la 70-tal som är som hängselbrallor men man öppnar dem med dragkedja i mitten istället för i axelbanden. Alltså ungefär som ett par sånna där gröna/blå snickarbyxor (som snickare har). Men hur syr man dit dragkedjan snyggt? Någon som har en tut på det?

    Har inget mönster utan måste rita ett och det var väl i det mest aancerade laget känner jag, hade varit praktiskt att ha ett färdigt mönster. Tror det ska vara i stl ca 68 kanske. Men jag måste ju sy ett par test först och de får bli till min lilla tjej så jag måste rita ett i 80 också.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd