Inlägg från: Ullerull |Visa alla inlägg
  • Ullerull

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Har bibbi knappar som passar prymtången till vettigt pris?

    Önska jag med kan få sy....snart inne på 6e dygnet med magskuka (tjejerna, inte jag eller gubben ÄN) inen rast ingen ro...

  • Ullerull

    Jaaaa..idag kom mitt superfina tyg från Klara med K, lyckades se att hon skulle sälja lite av  detta underbara tyg, samma som polarn och pyret har haft på sina kläder. Har en t-shirt och tights från pop som tjejan haft, en favorit...Undra vad jag ska göra för fint av detta...Tjejen ville ha en kjol..

  • Ullerull

    tinni:
    Det här med stil är ju absolut så. Här hemma har det bara blivit vitt vitt vitt lite chabby chic blandat med några "moderna" inslag ehh..ja förstår ni? Men jag tycker att det är lika fint med helt 50-tals inspirerat och massor färg, MEN det går inte så bra att blanda, har försökt!

  • Ullerull
    Stratus skrev 2010-06-16 09:26:38 följande:
    Det där tyget såg jag på Ohlssons i Uppsala för typ 39 kr/m. Det var dock inte PoP-kvalitet, utan ganska tunnt. Jag stod faktiskt och höll i det, men jag har köpstopp...
    Åhhh...om du går dit igen, kan du tänka dig införskaffa lite till moi? (hoppas man får skriva så) vi har iof ohlssons här men de har säkert inte samma utbud. Ska nog ta en sväng imorgon och kolla. Ska inte ens nämna vad jag fick betala för min lilla bit...wohhooo, hon gjorde sig en hacka kan jag väl säga!
    Det var sladdrigare än pop:s tyg, men fint ändå!

    Har sytt en kjol och en tröja av det + en applikation...finns på ett ställe nära dig!
  • Ullerull
    madebyinferno skrev 2010-06-16 21:34:40 följande:
    vad föredrar ni till t-tröjor, raglan eller isydd ärm??

    hur gör jag för att inte kantbanden i skarven inte ska glida isär/förskjutas när jag syr ihop tex en tröja i sidsömmen är så arg på OL så jag snart slänger ut den (fast det beror nog mer på mig och förtjocka kantband)

    som leder mig till nästa fråga... Är det denna jag ska ha om jag tycker fyrvikt blir förtjockt på CP´n????

    viewitem.eim.ebay.se/INDUSTRIAL_COVERSTITCH_M...

    Och till vad skulle man kunna tänka sig att använda denna??

    viewitem.eim.ebay.se/JANOME_COVERPRO_FITS_SIN...
    På a svara jag att det beror på vad det är för tyg och vilken "finish" jag vill åt. Men vanlig använder jag nog oftast. Men det kan ju bli väldigt snyggt om man har olika tyg på ärm och liv. Dekorsöm gör sig snyggast på raglan tycker jag.

    på b svara jag ratta för hand sista biten och hjälp till att mata.

    på c svarar jag ja, men jag har inte så stor koll på tum. Jag har en sån, kilpper remsor på dryga 2,5cm, det blir lagom. Kolla på ett ställe nära dig så får du se om du tycker det är lagom brett.

    på d svara jag hmmm, svårt, men det skulle ju kunna vara coolt på tex ett vuxenplagg att ha råkant på kantbanden och ett coolt tryck på, även till lite tuffare barnkläder. Annars är den nog svåranvänd. Så där blir det om jag klipper för smala remsor till min bandkantare, så det räcker ju att göra så. Blir inte så snyggt.
  • Ullerull
    Jalapeno skrev 2010-06-16 21:38:27 följande:
    singoallor singoallor singoallor

    tjockare tyger blir bra väskor, jackor, brödkorgar
    tunnare som sagt var singoallor  (fem klara idag)
    FEM! menar du FEM? Är du galen, eller är det till marknaden kanske. Funderade ett tag på om ni äger tvättmaskin eller som du kör med engångsklänningar
  • Ullerull

    linjo och yrväder: Jag köpte 1,5 meter av henne för 200:- och idag på ohlssons köpte jag 2 meter för 78:-
    Tycker också att det är taskigt, men jag förstår henne till viss del, ohlssons finns inte överallt (eller de kanske har på nätet) och kan hon göra sig en hacka att köpa andra tyg för så är ju det bra för henne. Men tradera hade ju varit helt klars schystare(?)...

    Hon lurade mig ordentligt, men så kan det gå när man inte kollar upp saker, jag har lärt mig en läxa....

  • Ullerull

    Min bibbla har inte welinder, det var ju typiskt, skulle också behöva ett bra singoallamönster.

    Har den boken bra grundmönster?

    Jag har många mönster från meedom, men de är så breda.

  • Ullerull
    Jalapeno skrev 2010-06-19 09:26:40 följande:
    jag satt just med en kopp kaffe och läste en intervju i tidningen med arrangören av marknaden jag ska vara med på imorgon. Jag var en av hennes två favoriter! Av 40 hantverkare. Så himla roligt!! Det där med blogganonymitet är nog kört vid det här laget. 
    gu va kul! Skulle va kul att gå på den marknaden :o)

    Jag fick ett mail igår och blev tillfrågad om jag ville vara med i en tidning som kommer en gång i veckan till alla hushåll i kommunen, som känd profil (?) hmmm....

    För ett år sedan var vi med i lokaltidningen med vårat hus i "hus och hem" och för 2 månader sedan var jag med ang syendet på modesidorna.....och jag som hade tänkt vara anonym!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd