Inlägg från: Ullerull |Visa alla inlägg
  • Ullerull

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    du och jag: fräna brallor, läckert det blev med mönstret.

  • Ullerull

    knastroll, exakt sådana jag menade.  Men hur gjorde du i botten på dragkedjan, måste man ta till något på mönstret? Är din dress delad hela vägen fram eller är den i ett stycke som du klippt ett jack för dragkedjan i? hur gjorde du vid liningen, vad blir snyggast? De jag ska göra ska vara i velour.

  • Ullerull

    knastroll: Tack för hjälpen, ska försöka bygga ett mönster snart och testsy ett par till min brud först.

  • Ullerull

    littlemum...å så kul, grattis till nyförvärven!

    tinni...det är inte illa med sos paket heller...jag skulle vilja göra lite beställningar också, men just nu sätter kassan stopp.

  • Ullerull

    haha, när jag skrev det där ovan såg jag inte alla sidor som var skrivna efter, det blev ju tokigt, lite efter!

    Emmize: Ta en sväng till Klut så ska du få rita av mitt mönster, har du kollat min blogg, där ser du hr de ser ut.

    Knastroll. Tack för vänligheten, jag har ritat ett mönster nu som blev bra, men jag vet itne om jag får till det där med dragjedja. När jag började sy förstod jag asolut inte vad du menade, gjorde på mitt eget vis och ja, dragkedjan sitter ju där den sitter men jag vet inte om det blev snyggt uppe vid kanten, resten blev väl helt ok. Om det itne hade varit fluffsig velour hade det nog inte blivit så snyggt nere vid kanten heller.
    Behöver helt enkelt träna på dragkedjor.

    Hur gör ni när ni syr i en ej öppningsbar dragkedja där det ska vara kantband uppe vid halslinningen?

  • Ullerull

    ojojoj, tygknarkare är bra förnamnet :o) Men jag försöker hålla mig i kragen. Ubåtarna på rea är ju dock lite lockande, men jag är itne jätteförtjust i dem så jag tror jag hoppar över.

    Jag har fått en förfrågan att vaa med på grannbyns flärdkvll (tjejmiddag) och sälja barnkläder....Skulle va skoj men när jag var med på våran bys motsvarande evenemang var det lite fel målgrupp desvärre så jag fick med mig n hel del hem. Men lite kan jag ju kanske sy upp i alla fall. Ska fundera på saken innan jag tackar ja :o)

  • Ullerull
    tinni78 skrev 2010-09-21 19:54:18 följande:
    Det var rean som lockade mig och när jag ändå beställde ubåtar slank det med några drakar också, dottern tycker att det är spännande med drakar så det får nog bli en tröja till henne och en body till lillebror i dom tygerna.

    Du kan ju sy upp lite och ta upp beställningar istället. Det är ju inte kul att få med sig det mesta hem igen.
    Jag har de bruna drakarna, jättefina men de tappade lite färg i tvätten tyker jag. Skulle vilja ha de gröna också.

    Jo, jag tänkte gör så, sy upp lite enklare saker och sedan ta med lite av barnens kläder som visningskläder så får de beställa.
    snöflingan74 skrev 2010-09-21 20:04:22 följande:
    Hej, detta verkar vara det rätta stället om man har en sy-fråga - vad fina saker ni gör!!! Tänkte passa på att fråga om någon har sytt dopklänning och om ni har tips i så fall - och gärna tips på mönster (och var jag hittar). Tack, tack!
    jag har sytt en dopklänning, ritade mönstret själv, utgick ifrån meedoms klänningsliv, men jag vet inte om det var kvar så mycket av orginalmönstret när jag var färdig. Den går att beskåda via en länk i min pres.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd