Inlägg från: Mari78 m pojktriss |Visa alla inlägg
  • Mari78 m pojktriss

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    ak74 skrev 2010-03-18 09:56:50 följande:
    Ja, citerandet verkar ju funka måttligt bra. jo, det stämmer, jag kantar med mudd. Det går säkert bra att använda resår av olika sort, men jag tycker inte det verkar lika bekvämt. Jag har aldrig provat att sy med resår faktiskt. Tror att de i mönstret bl a använder spetsresår och jag är personligen "allergisk" mot sådan resår då jag bara tycker att det kliar.
  • Mari78 m pojktriss
    melizza skrev 2010-03-18 12:01:53 följande:
    jag har med fått en sån men har inte heller betalat ännu för vet inte om man ska betala den eller bara godkänna den.....jag svarade iaf till henne att den stämmer men tänkte att hon skickar väl en riktig faktura sen då eller?????
    Ja, det var ett ganska konstigt mail faktiskt. Och har hon inte mkt jobb innan så lär hon ju få ännu mer nu med att kontrollera och ha sig kors och tvärs. Och kollar man på "fakturan" så står det inte faktura utan "betalningsunderlag"???
  • Mari78 m pojktriss
    Preppy skrev 2010-03-18 13:37:15 följande:
    Hej hej i tråden. Jag måste fråga er vad ni använder när ni ritar av mönster på tyget. Jag köpte samma blå och vita penna som jag hade på slöjden men jag tycker att de är jättesvåra att rita med. En mjuk blyerts på ljust funkar ju bättre men på svarta tyger? Jag får inte till det helt enkelt. Nu har jag kört med Po.p:s märkpenna på allt utom svart bara för att det är den enda som är enkel att rita med men den går ju inte att tvätta bort. HJÄLP
    Ritar aldrig på tyget. Har mönstret på mönsterpapper i flera olika storlekar och låter mönstret ligga kvar, med eller utan nålning, på tyget tills jag klippt färdigt. Är det något särskilt som skall markeras använder jag mig utav nålar eller kirurgtejp. Så jag har inget bra tips, förutom att sluta rita på tyget
  • Mari78 m pojktriss
    Fiffa5 skrev 2010-03-19 12:01:19 följande:
    OK, det var ju ganska stor prisskillnad då. Jag kikade på en sån maskin på symässan men blev lite avskräckt för jag tyckte det verkade så komplicerat med tråddragning, trådspänning o allt vad det var...   Tror ni att man skulle kunna lära sig att använda den själv om man köpte den från SMD och inte skulle kunna få hjälp att få en introduktion av ngn i en butik här hemma??
    Det kan man säkert. Fast jag personligen är helnöjd med att ha köpt min PFAFF overlock i svensk symaskinsaffär. Fick så himla bra introduktion på maskinen så nu är det inge problem alls att felsöka om något inte är som det skall . Och plättlätt att trä den. Vissa kör ju fuskträdning genom att knyta ihop trådar och dra slipper på så vis trä om "helt och hållet". Jag vet knappt hur fuskträdningen går till och trär från start till mål varje gång jag trär om, går fort och det är väldigt sällan det blir fel. Jag gillar att ha full kontroll över min maskin!
  • Mari78 m pojktriss
    Tjej 83 skrev 2010-03-25 20:55:57 följande:
    haha ja köper bara randigt till barnen de är så fint men nu vill ja ha mönster  fast inget slår randigten fråga till alla?!tyget med vågor, ska de "spetsiga" vågorna va uppåt eller de "trubbiga"?har sett åt båda håll i bloggar. men ja tycker de spetsiga ska va  upp :)
    På hennes egna kollektion är de spetsiga vågorna uppåt. Men jag har vänt dem både uppåt och neråt och tycker det ger kul effekt med vågorna åt andra hållet också.
  • Mari78 m pojktriss

    Jag envisas ju med att färga den gula muddväven från S&S. Herdins Solgul blir jättefin och passar till allt. Den citrongula passar verkligen inte till allt, snarare väldigt lite. Ett paket färg till 2-4 meter gör ju att priset på mudden fortfarande känns ok (tack vare att den redan är gul behövs ju inte full infärgning, så kan man bara färga ca 2 meter tyg).

  • Mari78 m pojktriss

    Surar lite idag. Nu har jag väntat över TRE veckor på två mönster jag beställt och betalat hos Svenska Mönster. Betalade samma dag som beställningen lades. Och mailat två gånger för att fråga om mönstren är restade. Men jag har inte hört någonting eller sett till mönstren. Har bara handlat mönster på mässa tidigare, aldrig över nätet och skall det vara så här lär jag inte göra om det heller. Grrrrr

  • Mari78 m pojktriss

    Och jag har precis fått besked om att mina namnband kommit från väveriet och nu är skickade mot mitt håll! Yes! Nu hoppas jag verkligen att de är kanonfina för de kostade ju nästan 5 kr/styck. Svindyrt i sammanhanget ovan . Mina namnband har får dålig konkurrens.

  • Mari78 m pojktriss

    Jisses vad det skrivits här inne de två senaste dagarna. Inte hunnit med i svängarna alls . Äntligen, två veckor efter preliminärt leveransdatum, har mina nya fina namnlappar från Mina namnband kommit. Det kommer bli så tjusigt och nu borde jag klara mig ett bra tag framöver, med 500 lappar hemma *skratt*. Ni får se ett på nästa färdiga plagg som dyker upp i bloggen.

  • Mari78 m pojktriss
    sorbet skrev 2010-04-06 20:12:58 följande:
    Puffar för min fråga...
    Jag har mestadels använt Schmetz strechnålar 75 eller Organ Superstrech 75. Och så har jag provat EL nålarna också, tunnast möjliga, men tyvärr med den erfarenheten som du skriver om: att nålarna tuggar sönder tyget. Framför allt om tyget inte matas fram ordentligt. Så jag bytte tillbaka till mina strechnålar och tycker att det funkar helt ok och så är tanken att jag skall byta nål ofta. Antalet hoppstygn tyckte jag inte att jag såg ngn skillnad på.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd