Inlägg från: Mari78 m pojktriss |Visa alla inlägg
  • Mari78 m pojktriss

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Mimmi 71 skrev 2010-04-23 07:34:50 följande:
    Den sitter alltid på!!!
    Säger detsamma: cleartview foten sitter alltid på CoverPron, använder aldrig originalfoten.
  • Mari78 m pojktriss
    Skumboll skrev 2010-04-23 10:13:01 följande:
    Vad ungefär kostar det specialbeställa från minanamnband?
    Pengar, massor av pengar *skratt*. Mina dubbelvikta namnlappar med nya fina loggan på kostade 2450 kr för 500 stycken hos Mina namnband (+35 kr för porto & packning). Hutlöst dyrt egentligen. Nästa gång kanske jag vågar testa etsy i stället. Det skulle spara många sköna slantar till tyg i stället.
  • Mari78 m pojktriss
    Titinea skrev 2010-04-23 11:59:11 följande:
    Fordonen lime/lila var inte alls lika brun som i webshoppen. Den var mer mörklila, men mer mot brunt dock. Den passar med den lila jerseyn jag beställe till, men det är inte samma lila på trycket.
    Jag tycker att den lila färgen framträder bättre nu efter tvätt, men jag kommer inte använda den enfärgat lila jerseyn till för då framgår det så himla tydligt att det inte är klarlila färg på trycket. Däremot har jag en lite mörkare lila jersey från Jofotex hemma och det funkade över förväntan tillsammans med fordonstyget så jag kommer använda det i stället om jag nu skall ha lila ärmar har inte bestämt mig där ännu.
  • Mari78 m pojktriss
    Catwomen07 skrev 2010-04-23 17:39:06 följande:
    inne och läser dalien, skriver inte lika ofta.Mjuka tyger har ju fått en del kritik de senaste dagarna och det är inte lätt med internetshop och tygfärg är ju helt klart. Men en annan som jag blev besviken på var när Jofotex tryckte flodhästar. beställde bl.a. turkos och orange och i min värld var dessa nyanser helt fel. Lime och de gula var underbara i färgen, men turkos och orange skriker i ögonen på en.
    Ja de turkosa var mer blå och de orange väldigt orangeröda så det blev inte helt rätt där inte. Gillade flodisarna annars och nu har ju bl a de lime kommit som jersey med lycra vilket jag föredrar så jag tror nog att jag åker tid på några meter till utav det *ler*. Härligt, härligt men farligt, farligt!
  • Mari78 m pojktriss
    stor grön drake skrev 2010-04-24 07:42:47 följande:
    Är det bara jag här som inte gillar overlock? Jag har tillgång till min mammas när jag vill, men vi kommer inte överäns. Det är så illa att jag hellre kör på sick-sack och raksöm/trikåsöm än använder overlocken...Vilken tur att det går bra att sy mössor utan dragon-pup.blogspot.com/2010/04/poster-boy.ht...
    Har man en bra overlock som man trivs med så finns det inget som slår den vid ihopsömnad utav plagg. Det går mycket, mycket snabbare och blir snyggare och hållbarare framför allt i trikåtyger. Syr man mest i stumma tyger så är trotjänaren vanlig hushållsmaskin lika bra, fast det är ju bra smidigt med overlock då också eftersom kanterna kastas om och klipps i ett moment.
  • Mari78 m pojktriss
    gnuttenn skrev 2010-04-28 13:41:47 följande:
    Ni som har beställt tyger från JNY, hur lång tid brukar det ta innan ni får hem det? :) Är så otålig nu, vill att det ska komma nu!! :)
    Hon skickar ju numera bara en dag/vecka om jag förstått det rätt. Men sist jag fick leverans från JNY så fick jag aviseringen en tisdag och paketet var framme på utlämningsstället dagen efter. Galet snabbt alltså *ler*.
  • Mari78 m pojktriss
    mrsIce skrev 2010-04-28 17:07:39 följande:
    Nu har jag sytt min första body med raglanärm (iof det första med raglanärm överhuvudtaget). Resultatet blev helt ok, alldeles för stor för min lilla tjej, sydde i vad jag trodde skulle vara stl 74 men motsvarar nog snarare stl 80. Klantig som jag var så satte jag även en av tryckknapparna åt fel hål + att jag inte förstärkte tyget där knappen sitter så det är redan ett litet hål. Jaja, bättre lycka nästa gång. Ni som förstärker tyget när ni sätter i tryckknappar, hur gör ni då? Samma tyg, stumt tyg eller nåt annat smart?
    Jag tar samma tyg som bodyn är i min viker det så det blir tredubbelt. Det har funkat aldeles strålande hitintills och det har blitt några omlottbodys vid det här laget.
  • Mari78 m pojktriss
    Tjej 83 skrev 2010-05-01 19:42:15 följande:
    nee de orangea va inte alls fina, hade aldrig köpt dem,  ser knappt fordonen ju..
    surt. Jag har förhandsbokat så det är väl bara att tacka och ta emot när de behagar dyka upp i brevlådan. För att ångra en förhandsorder är väl bara att glömma, då lär jag väl få vänta på pengar till döddagar...
  • Mari78 m pojktriss
    lindalake skrev 2010-05-02 23:53:19 följande:
    plura: det är säkert undertråden som spökar. Kolla så det inte är en massa ludd i spolhuset. Den kanske inte var rätt trädd heller? Man brukar ju bara kunna reglera pressarfotstrycket och trådspänningen...funderar lite om det är så att trådspänningen reglerar övertråden? får för mig att det är undertråden men det kanske inte alls är så. För det finns ju bara en ratt för trådspänning...   äsch, det måste ju vara "övertråden" som man justerar, den sitter ju i anslutningen till brickorna. Den har ju öht ingen kontakt med undertråden ju! fan, va korkad jag känner mig nu. men bra att jag kom på mig
    Ratten på sidan eller ovanpå maskinen (det är de vanligaste placeringarna) reglerar övertrådsspänningen. På min spolkapsel till undertråden finns en skruv som man kan vrida lite på för att justera undertråden, men det skall helst undvikas. Ett test för att se om undertråden är rätt "spänd" är att hålla i tråden när spolen är i kapseln och ryka till lite lätt, då skall tråden spolkapseln sjunka lite stegvis neråt. Åtminstone för min maskin, en PFAFF 2034. 
  • Mari78 m pojktriss
    Tjej 83 skrev 2010-05-02 19:16:00 följande:
    men den ena på 96 o den andra på 108.. hur fel som helst... 108 tack!men ja kanske behövde precis 100 på den rosa.... men de va abra 170 breda. ska ju vara 180 eller?!  mätte de enkelt, o den dubbelvikt o ändå bara 170.. jaja får la va så. men de ska ju ju egentligen stämma!
    Jo, det är helt rätt att tygerna skall vara 180 cm breda. Jag tycker det blir lite falsk marknadsföring för om man köper ganska många meter tyg så är det en hel del som försvinner. Nu har jag redan hunnit tvätta mina tyger så det blir int helt korrekt att mäta då, men 1-metersbitarna var 100 cm nu efter tvätt så det känns ju ok. Men de två 2-metersbitarna är bara 180 cm nu efter tvätt. M a o en krympning på 10% OM det var 2 meter från början. Blä!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd