Inlägg från: Mari78 m pojktriss |Visa alla inlägg
  • Mari78 m pojktriss

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    plura skrev 2010-05-18 22:26:20 följande:
    Oki tack för svar. Var sugen på turkos, men inte nån blaskig sådan -tror jag kör på offwhite text.  Då gäller det bara att bestämma bakgrundfärg och om jag ska ha "vikbara" eller vanliga med en symbol. Har själv letat men inte hittat nån "sliten" och jättebillig, eller fräsch till vettigt pris.
    Och jag säger tvärt om jag har varit helnöjd med mina bruna band med turkos & orange text. Har alltid haft samma bottenfärg men även testat textfärgerna gult, rött, grönt & blått. Den sista syns sämst, men funkar om man vill ha det diskret.
    Tror det skall finnas någon bild i min blogg, men vete sjutton vart i vilken kategori jag lagt den...
  • Mari78 m pojktriss

    God morgon alla syvänner! Här laddas det för fullt för att ta itu med det sista på senaste tidens sömnadsprojekt. Det har varit skoj, men skall bli skönt att kunna släppa också och göra lite annat.

  • Mari78 m pojktriss
    Tjej 83 skrev 2010-05-19 18:45:32 följande:
    sicket härligt väder det vart idag! fast också lite äckligt varmt!nu snart kl 19 är det 22 grader ute, o då har vi de härliga 30 graderna inne!! fyy!men sitter ni inne o syr idag blir ja arg hahahimorn kanske åskan kommer,  vill inte gillar inte sånt!
    Här var det lite sol imorse, men det mulnade på ganska snart kring lunchtid och under ganska lång tid åskade och regnade det. Först framemot kvällen blev det behagligt, men faktiskt, trots åska fortfarande ganska kvavt.

    SÅ jag har varit inne och sytt med gott samvete, så det så
  • Mari78 m pojktriss

    Skrev ju att det åskade igår, men DET var ingenting mot vad det gjorde i natt. Jisses vilket dunder och vad det regnade. Regnet stod som spön i backen. Äldsta sonen var livrädd och tryckte sig tätt intill min man, som inte ville ha honom nära för att han var sjöblöt av svett ungen *ler*. De enda som sov ordentligt var de två minsta. Vi övriga sov som krattor, det blev inte många timmars sömn inte.

    Och för att detta inte skall bli helt OT så har jag faktiskt hunnit med att sy två par byxor nu på förmiddagen. Nu tänker jag dock ta tidig helg och inte sy något mer den här veckan...om jag inte blir alltför rastlös

  • Mari78 m pojktriss

    ok heter avdelningen på skjortor och jag är ganska säker att rätt motsvarande benämning på byxor är besparing. Har tyvärr inga förminskningstips, men personligen skippar jag gärna fickor bak och satsar på fickor fram i stället.

  • Mari78 m pojktriss

    Hejsan Hoppsan! Nu har hela långa sommaren passerat och jag har inte varit inne här en enda gång tror jag. Hoppas allt är bra med er tjejer. Själv höststädar jag i syrummet *skratt* men man kan ju inte låta bli att fylla på liiite trots allt. Men nu måste jag göra lite nytta, men inte vid maskinerna.

  • Mari78 m pojktriss

    Gaaahhhh! Jag har fått för mig att jag vill byta overlocken. Jag är inte på något vis missnöjd med den, utan trivs bra, men nu vill jag prova något nytt. Och så har jag så klart snöat in på overlockernas Rolls Roys: Baby Lock och framför allt så en Imaginé Wave. Mer än så har jag nog omöjligt råd med just nu även om kombinationsmaskinen lockar *skratt*. Ordpris för raringen verkar ligga kring 15000:- , men det finns en och annan shop som har dem för 12000:- i alla fall just nu. Och så finns det då SMD där den skulle kosta ungefär 9000:- inkl frakt. Orkar jag vänta till Syfestivalen så jag kan känna ordentligt på den? Det är ju hela två månader dit *suck*. Vill ha, vill ha vill ha! Problemet är ju bara att pengarna saknas just nu...om jag inte lyckas med en övertalningskampanj gentemot maken

  • Mari78 m pojktriss
    Fiffa5 skrev 2010-09-06 13:36:45 följande:
    Du lär ju knappast ångra dig om du köper den nu och inte inväntar syfestivalen.  KÖÖÖÖP!!!  
    *skratt* nä, antagligen inte...Jag får ta mig en rejäl funderare. Det är mycket pengar bara så där. Fast maken säger inte så mkt...hans hobby handlar ju om motorcyklar (enduro/cross) och där rinner det lätt iväg en och annan skön slant .
  • Mari78 m pojktriss
    Nhelia skrev 2010-09-06 16:43:24 följande:
    Mari78: Syfestivalen i Borås är ju 24-26 september och det är ju snart! Men det kanske är för långt bort Jag är också ute efter en ny maskin och ska försöka få provsy en del på den mässan.
    Jag är fullbokad med aktiviteter nu i september redan, så den är tyvärr inte ett alternativ. Den helgen är det bl a "Ladies Night" som gäller *ler*.
  • Mari78 m pojktriss
    Knastroll82 skrev 2010-09-08 08:24:26 följande:
    Först och främst skulle jag valt en annan sida, rörigheten på den sidan gav ett oseriöst intryck, och jag skulle inte känna mig trygg med att handla av dem...

    Hade jag 8000:- till vanlig- och OL symaskin (för hushållsbehov) så skulle jag valt detta:
    www.symaskinsexperten.se/Husqvarna-Viking/Ove... för 3395:-
    www.symaskinsexperten.se/Husqvarna-Viking/Mek... för 3395:-
    Totalpriset blir 6790:- och då har man råd med lite tillbehör som tråd och så med. :)
    Det är väldigt många svenskar som köper symaskiner från den sidan som finns länkad till (SMD). Sidan kanske ser rörig ut, men de har väldigt bra koll och är väldigt trevliga och tillmötesgående. Man får betydligt mer för pengarna där än här hemma. Jag och tre väninnor gick ihop och beställde en varsinn CP därifrån. Ingen av oss har haft problem och det är ändå ungefär 1½ år sedan nu (tror jag *kliar mig i huvudet*). Jag beställde dessutom till en PFAFF Select 3.0 som jag, min syster och min mamma delar på, inte heller där har det varit några problem.
    Jag skulle mkt hellre köpa just en PFAFF Select 3.0 bra och tålig basmaskin samt en PFAFF overlock 4-trådig. Men jag har ju å andra sidan främst provat på PFAFF, men är också helnöjd med maskinerna.
  • Mari78 m pojktriss
    ak74 skrev 2010-09-17 07:33:51 följande:
    Grattis!!
    Är Nyfiqen registrerad firma nu då?
    Själv väntar jag på besked från PRV ang varumärkesskydd... Har faktiskt inte registrerat mitt firmanamn i bolagsverket. Det kanske blir i framtiden...
    Från inskickad "blankett" via nätet till slutgiltigt beslut tog det ganska exakt ett halvår för min del om jag minns helt rätt. Det är tydligen mer "regel" än undantag att att man stöter på lite problem som behöver undanröjas på vägen mot målet. lycka till!
  • Mari78 m pojktriss
    FruO skrev 2011-05-04 09:16:10 följande:
    Åh vad roligt med en sytråd (jo lite sen är jag, men har inte bekantat mig med familjeliv riktigt ännu), här kastar jag mig in! :)

    jag köpte senaste numret av Ottobre häromdagen för jag tänkte ge mig på att sy en omlottbody, jag har sytt massvis med kuvertisar innan, men tänkte nu prova omlottvarianten! Jag undrar vad ni har som kantband? I vanliga falll syr jag med interlock till kantbanden, fungerar det även till en omlottbody? (säkert en urdum fråga men jag avskyr när det blir superfel!)
    Tack på förhand!
    //Jeanette
    Interlock brukar vara det som funkar bäst. Muddväv eller singeljersey drar ihop bodyns tyg lite för mkt tycker jag.
    Mamma till Rasmus-03, Robin-05 & Rikard-07
  • Mari78 m pojktriss
    Frosk skrev 2011-05-06 19:23:57 följande:
    Skönt att det inte bara är jag iaf. Frågan är om det är just det mönstret eller om det blir så även om man provar ett annat. Men jag gillar ju verkligen det i övrigt.
    Tror det blir lika för de flesta mönster. Men just i stumma tyger brukar jag välja att göra en infodring/resårkanal upptill i stället för då blir det snyggast tycker jag. Då behöver man bara vara riktigt noggrann med att stryka så att kanten inte blir så synlig upptill.
    Mamma till Rasmus-03, Robin-05 & Rikard-07
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd