Inlägg från: Mari78 m pojktriss |Visa alla inlägg
  • Mari78 m pojktriss

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    lindalake skrev 2010-04-14 00:27:10 följande:
    höga boxersorts och byxorna nerhasade, då skaver väl inte resåren? ett par av sonens byxor med justerbar resår skaver, där har jag fått dra åt så pass att resåren liksom åker över byxkanten, antar att det är så det blir för era smalisar. Min plutt är liten, men han är bara "efter", annars är han eg. "normal"
    Det är inte resåren i sig som skaver, utan knapparna som gör ont. De sitter ju i regelplacerade på byxorna så de kommer ungefär över höftbenen och det gör ju faktiskt riktigt ont om man måste dra åt byxresåren ordentligt.
  • Mari78 m pojktriss
    ak74 skrev 2010-04-14 10:28:44 följande:
    Men det gör det Jag beställde precis från adlibris ett tillägg till Meedoms bok 4-7 år som innehåller mönsterdelar för 8-11 år. Det var bara själva mönsterbladen så man behöver kanske någon av böckerna för sömnadsinstruktioner och bilder. Det där med knappar som skaver har min dotter också haft problem med. Tänk när hon har klagat på att det gör ont och när man tittar är det riktiga skavsår på höftbenen. Hon har till och med haft problem med att få tights att sitta uppe och väljer man en storlek mindre är de för korta...
    Japp och jag har beställt den nu. Det är bra när det är fraktfritt (jag har ingen större brådska att få hem den).
  • Mari78 m pojktriss
    Snoddas Snoddas skrev 2010-04-14 20:38:22 följande:
    Hej allihop! Äntligen har vi internet igen! Vi flyttade 1 april men bredbandsbolaget tyckte visst inte att vi behövde det förrens idag! Snacka om att det är mycket att läsa i kapp nu, ett antal sidor här och en otroligt massa bloggar! Kanske är i kapp till sommaren. Älsklingsfrö - Tack snälla du för den fina vinsten, den ramlade ner i går! Made my day!
    Härligt att du blev nöjd med vinsten! Tur att man har bloggarna till hjälp för att gissa sig fram lite
  • Mari78 m pojktriss
    virre80 skrev 2010-04-15 07:44:47 följande:
    God morgon allihopa :) Är det någon av er som förhandsbeställt de nya fordonen från mjuka tyger som fått sin faktura?  Jag väntar otåligt :)  
    Fick fakturan den 17/3. Det är nog bäst du hör av dig till Mjuka Tyger.
    imse vimse skrev 2010-04-15 11:00:50 följande:
    Kan man använda sytråd av bomull till velour? (nybörjare ;))
    Japp det kan du. Tror dock att den vanliga sytråden är lite hållbarare. Fördelen med sytråd helt i bomull är att den är överfärgningsbar om så skulle önskas.
  • Mari78 m pojktriss
    Minxy skrev 2010-04-18 12:02:59 följande:
    Hur gör ni andra med prissättning? Vad är rimligt att ta för en tröja i stl 86 t.ex.?Man måste ju tänka på så mycket - det är tyg, muddväv, tråd (om man ska vara petig) och sist men inte minst arbetet. Så vad har ni andra satt för pris på kläder/väskor/diverse?
    Den frågan var uppe för bara några dagar sedan. Enligt reglerna här på FL får vi inte duskutera prissättning hur som helst så det är lite svårt att komma med råd. Tipsar dig om att kika runt i bloggarna lite, många av oss har prissättning någonstans om man letar lite.
  • Mari78 m pojktriss
    Stratus skrev 2010-04-19 10:14:30 följande:
    Jag vill inte förbeställa hos Mjuka Tyger. Sist jag gjorde det var det så mycket strul och det tog månader innan jag fick tygerna. Men jag hoppas att ni får dem i veckan.
    Jag har faktiskt förhandsbeställt hos M T. Och fick precis meddelande på mobilen om att jag har paket att hämta från dem i eftermiddag. Tjihooo! Nu är det bara att hålla tummarna att allt är som det skall med ordern.
  • Mari78 m pojktriss
    Mimmi 71 skrev 2010-04-20 14:37:05 följande:
    Jag fick mitt fordonstyg häromdagen och oj vad besviken jag blev Jag beställde det limegröna med lila fordon och de var ju inte lila, de ser mer bruna ut. Så tråkigt!
    Jag håller med. Trycket var inte så snyggt i färgen direkt. Däremot är den enfärgade lila jerseyn kanonsnygg! Jag har båda här hemma nu.
  • Mari78 m pojktriss
    GOBLIgobli skrev 2010-04-21 18:40:56 följande:
    Mimmi, har du bild på ditt tyg?
    Om det är fordonstyget du menar finns det bild på lime/lila i min blogg. Där tycker jag färgerna stämmer rätt bra.
  • Mari78 m pojktriss
    Titinea skrev 2010-04-22 13:39:42 följande:
    Jaaaa! Nu kom mina jersey fordon.  Men funderar på en sak... När ni tvättar första gången tvättar ni allt i 60 grader eller tvättar ni det tryckta tyget i 40 grader?
    Ja, jag tvättar alltid alla tyger i 60 grader första gången (så länge tyget är mestadels i bomull) och torktumlar även första gången. Tycker det är bra att ha koll på hur tyget reagerar och bra att veta att det verkligen är maximalt krympt innan jag börjar sy i det. Och jag har hitintills inte råkat ut för några missöden på de 2½ åren som jag nu hunnit sy.
  • Mari78 m pojktriss
    ak74 skrev 2010-04-22 19:50:25 följande:
    Hmm... Då kanske jag ska slänga in mina fordon i 60 grader den här gången Men... Vågar man tvätta alla färgerna ihop?
    De på grön bas absolut, men jag valde att separera det turkosa från det gröna. Tror dock inte att de färgar, blev mest så för att jag har så himla mycket tvätt ändå *ler*.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd