• Vanillie

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Fortsättningstråd för oss som plussade maj/juni efter IVF (Del 4)

    Tidigare trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m44702701.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m47083384.html

    Länken till vår medlemslista:
    www.familjeliv.se/Forum-11-222/m48400571.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-30 11:12
    BF:
    26/1 -10 Septemberängel
    31/1-10 Fröken Lycklig
    2/2-10 (6/2 enl. RUL) Vanillie
    5/2-10 syssling. Föddes 19/11 2009. En son
    5/2-10 vera72
    7/2 Kuddigt.
    14/2 MissLillis, Sol78
    15/2 Popcornpysen, tvillingar
    17/2 Fru Hagelin (13/2 enligt rutin-UL 23/9)
    Alice
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-03-15 10:34
    UPPDATERAD LISTA:

    F Lycklig - 8/2 2010 en son. Andra graviditeten BF nov?

    Kvitter (Fd Vanillie) 9/2 2010 Alice. Andra graviditeten BF 9/10-2012

    5/2-10 S Y (Fd syssling) 19/11 2009, en son. Andra graviditeten BF nov?

    Semlan - en dotter 16/2 2010. Andra graviditeten BF 7/7 2012

    MissLillis, 19/2 2010 en son, 21/11 2011 en dotter
  • Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".
  • Fru Lycklig

    Vaccineringen gick bra. Han fick två stick, ett i varje lår. Blev jätteledsen vid andra sticket, men det gick hyfsat fort över med napp. Var trött och hängig igår kväll och natt. Fick 38.0 i feber.
    Idag har det vänt och han mår bra igen, skönt. Kanske varit lite mer trött och sovit lite mer idag, men annars inget.

    Åh, vad många olika läggrutiner...
    Lilleman somnar oftast mellan 20-22 tiden, efter ganska många amningar. Prövat ersättning vid två kvällar nu, men inte märkt någon direkt skilllnad. Efter han ammat lyckas han ändå få i sig 60 ml ersättning, så helt mätt verkar han inte bli på kvällsamningen. Testar några kvällar till innan jag utvärderar helt.

    Idag första gången på babymassge. Tror att lillkillen tyckte det var ok. Han somnade efter 20 min...


    Äntligen är vår älskade och efterlängtade son här!
  • Semlan10

    Idag har Selma vänt sig från rygg till mage för första gången Jag vände ryggen till en minut när hon låg på sitt fårskinn och plötsligt låg hon på mage! Hon verkade rätt nöjd med sig själv

    Selma somnar i sin egen säng på kvällarna, men det krävs att hon är jättetrött för att det ska funka. På dagtid kan man knappt lägga ner henne någonstans, definitivt inte i sängen! Somnar gör hon bara i rullande vagn utomhus, och i babysittern t.ex. när vi sitter och äter middag. Ofta bara korta stunder.

    Vanillie, Selma sover ganska länger på morgonen så det gör väl att hon orkar stanna uppe längre. Fast ibland blir jag förvånad hur mycket hon kan vara vaken...

    Igår när jag låg på min yogamatta lyfte jag upp Selma som ett flygplan ovanför mig, det tycker hon är jätteroligt. Som tack fick jag en rejäl spya rakt i ansiktet {#lang_emotions_throwup} Kunde inte ens öppna ögonen för allt kräk... Det var bara att skratta åt eländet Dessutom var det strax dags för amning igen så det hade gått en bra stund sen den senaste amningen, fattar inte var den spyan kom från.

  • Vanillie

    vera: haha, mysigt med spyan! Kanske bar för hyn !
    Vad duktig hon är som kan vända sig nu!! Alice verkar inte vara i närheten av att snurra runt! Men det kommer väl!
    Däremot har hon börjat intressera sig väldigt mycket för sina fötter! Och hon blir vansinnig när hon inte når dom!

    Kul att hon är vaken så mycket! Här funderar jag ju över om Alice sover onormalt mycket! Har så korta vakentider ju. Ska fråga på BVC nästa gång tror jag!


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • MissLillis

    Oj, vilken värme det var idag {#lang_emotions_cool}.

    En fråga till er som ger flaska, hur mycket äter de åt gången (förstår att det är olika men ungefär)? Köpte en nappflaska i helgen och tänkte kolla om sonen tyckte det var ok. "Pumpade" för hand i morse i 20 min. {#lang_emotions_tongue_out} och det blev bara lite på botten...... men sonen gillade flaskan och tittade på mig med stora ögon när han fick (när jag ammar honom "ser" han inte mig så amningarna efter idag har han ibland slutat upp och kollat upp på mig) men det tog ju slut på 1 min. Så om jag ska fortsätta med det så måste jag köpa en pump, tänkte det kunde vara bra någon gång när man vill vara borta längre.

    Nästa vecka ska vi ses {#lang_emotions_smile}. Hur dags och vart ska vi ses? Blir 13.00 eller 14.00 bra eller vill ni tidigare? Vi kanske ska ses vid något ok fik ifall det är sämre väder annars kan man ju sitta ute och fika eller promenera. Jag vet ett bra fik vid fridhemsplan men det är ju inte kul att promenera runt där så vi kan hitta på något annat. Har ingen koll på Söder men det kanske någon har????? eller city.

    Imorgon ska vi gå in till stan och se om vi kan hitta något fint att ha på sonen efter dopet, typ flyga ett er något annat kul. På onsdag är det vaccinering.

    Idag har sonen vänt sig själv för första gången, en gång i sängen och sedan när han låg på filten, kom in och såg att han låg på magen {#lang_emotions_laughing}.

  • syssling

    Jag är dålig på att skriva men jag läser titt som tätt. Det är bra med oss. Lillknorren växer och skrattar och babblar en massa. Han är inte så stadig ännu men starkare än vad han var för en månad sedan. Jag längtar tills vi kan introducera hoppgungan för honom.


    Lillen äter allt från 40 ml - 90 ml på flaska, MEN då ammar jag alltid först och ger ersättning på flaska när mjölken är slut. Jag har hört att andra i mammagruppen som bara ger flaska ger betydligt mer per varje tillfälle än så. MissLillis, menar du att du kämpade och mjölkade ur för hand??? Det var tappert gjort :) Jag har en manuell pump (Philips Avent) som underlättar livet betydligt.
    Idag ska vi på återbesök på sjukhuset. Så vi har börjat dagen med ett bad så att Lillen ska vara fin när han ska träffa farbror doktorn.
    Fridhemsplan skulle funka utmärkt för oss! 13.00 eller 14.00 spelar ingen roll.
    Ha en fin dag
  • Semlan10

    Härligt väder ja, nu är det ännu mer underbart att vara föräldraledig

    Hoppas det gick bra idag Syssling!

    Fridhemsplan funkar för mig med, kl. 14 skulle vara bättre för min del. Om det är väder för promenad kan man kanske gå längs Norr Mälarstrand/till Rålis? Är det ett sånt fik där många barnvagnar får plats eller kan parkeras utanför? Jag har inte så bra koll på fiken inne i stan faktiskt så har inga bra idéer att komma med.

    Jag har också en Philips Avent som jag använder lite då och då. Den funkar jättebra.

    Igår blev Selma vaccinerad, hon var jätteduktig och sköterskan sa att hon aldrig hade sett en bebis som skrikit så lite! Men hon fick lite feber framåt kvällen, tyvärr har hon även blivit förkyld (smittad av sin kusin, igen) så detta kombinerat har gjort henne ganska hängig idag. Stackars liten

    5150 gr väger hon nu, 57 cm lång. Hon ligger en bit under kurvan men hon följer sin kurva och det är ju det viktiga. Hennes föräldrar är inte så storväxta heller så det är väl bara naturligt

  • MissLillis

    Japp, för hand men det gör jag inte om..... Min kompis ska sälja en elektrisk pump så jag ska få testa den.

    Fiket är stort och man kan ta in barnvagnar där, tror inte man kan sitta ute så om det är fint väder kan vi istället gå till Rållis. Fiket är väl sådär men helt ok. Ligger vid Rooms gamla lokalet på Alströmmergatan.

  • MissLillis

    Japp, på torsdag.

    Idag har vi varit på BVC, sonen är idag 3 månader och var 61.7 cm och vägde 5189, så Vera vi har också en smalis. Hon sa att om han fortfarande låg så lågt på viktkurvan vid 4 månader så behövde vi nog sätta in någon mer sorts mat, kom på när jag kom hem att jag glömde fråga vad.
    Vaccineringen gick bra, bara lite kinkig idag.
    Sedan fick vi lite skäll (vår barnmorska brukar vara lite bestämd), vänja bort tummen, öva mer magträning, inte låta honom ligga vid bröstet mer än 10 min. för så snuttar han bara osv...... tar det mesta med en nypa salt, men ska öva lite mer på magen. En i mammagruppen som varit innan fick också lite "skäll".

    Kröp till korset igår och köpte byxor i den storlek jag har nu {#lang_emotions_frown}. Men idag kändes det skönt.

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".