• Vanillie

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Fortsättningstråd för oss som plussade maj/juni efter IVF (Del 4)

    Tidigare trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m44702701.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m47083384.html

    Länken till vår medlemslista:
    www.familjeliv.se/Forum-11-222/m48400571.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-30 11:12
    BF:
    26/1 -10 Septemberängel
    31/1-10 Fröken Lycklig
    2/2-10 (6/2 enl. RUL) Vanillie
    5/2-10 syssling. Föddes 19/11 2009. En son
    5/2-10 vera72
    7/2 Kuddigt.
    14/2 MissLillis, Sol78
    15/2 Popcornpysen, tvillingar
    17/2 Fru Hagelin (13/2 enligt rutin-UL 23/9)
    Alice
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-03-15 10:34
    UPPDATERAD LISTA:

    F Lycklig - 8/2 2010 en son. Andra graviditeten BF nov?

    Kvitter (Fd Vanillie) 9/2 2010 Alice. Andra graviditeten BF 9/10-2012

    5/2-10 S Y (Fd syssling) 19/11 2009, en son. Andra graviditeten BF nov?

    Semlan - en dotter 16/2 2010. Andra graviditeten BF 7/7 2012

    MissLillis, 19/2 2010 en son, 21/11 2011 en dotter
  • Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".
  • septemberängel

    Sol: Vi köpte en sovpåse på Ikea om du sett dem?? perfekt för Vilmer vaknade oxå jättelätt. Nu sover han lika hårt när vi lägger ner honom pluss att jag slipper titta hela natten om han har täcket över huvudet..Så vet man att han är varm hela natten..

  • Vanillie

    Ja, tanken på att behöva föda ut ett dött barn är verkligen skrämmande!

    Sol: Jag läger ner Alice i sin säng varje gång efter nattamningen. Hon ligger och snurrar en stund och "pratar/gnyr" lite men sen somnar hon oftans inom 10 minuter igen!
    Ibland efter amningen på morgontimmarna är det lite svårare.. då får jag ibland hämta tillbaks henne till vår säng men då somnar hon oftas igen!


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • MissLillis

    Vilket konstigt ställe "forumet" har hamnat på........

    Vårt natt schema brukar vara så här, ammas runt 23-24 i tv soffan och då får jag spendera  en stund med att natta i famnen innan han hamnar i sin vagn. Sedan vaknar han oftast efter 4 timmar och då byts blöjan först och sedan ammas han i sängen och ligger sedan och sprattlar och pratar lite bredvid innan han somnar (tar oftast runt en halvtimme) så då är vi "uppe i sängen" runt 1-1,5 timme i värsta fall, sedan sover han i sängen till runt 7.00-8.00.
    Nu har vi varit på landet några dagar och då har det inte funkat så bra, kanske berodde på att vi inte har några persienner så det blev "morgon" tidigt.

  • Fru Lycklig

    Hej alla!
    Hoppas ni haft en trevlig påsk.

    Vi åkte hastigt och lustigt till Gotland för att fira påsk. Allt har gått jättebra och lilleman har varit en prins hela resan

    Usch, vad tragiskt att förlora sitt barn i v.41. Såååå tacksam för det underverk vi fått, trots att vi fick kämpa lite.

    Vår kille somnar mellan 21-22 tiden efter att han ammats under ganska lång tid. Han kan vara ganska kinkig på kvällen och har svårt att komma till ro. Lägger honom i hans säng, vaken eller sovandes. Är han vaken somnar han själv efter en liten stund. Sedan sover han oftast till 04.00, då jag tar upp och ammar honom. Lägger tillbaka honom i sängen ochhan somnar om till 06 -06.30. Då vill han oftast inte sova längre, utan är klarvaken och pratig.
    Jag är väldigt nöjd att han sover så många timmar i början av natten.

    Ängel: Jag är också jättenöjd med vagnen, men den är svår att packa under, håller med om detta. Vad har du för färg?

    MissLillis: När jag var på apoteket några dagar efter förlossnigen, fick jag höra samma sak som du. Jag va så nära att börja gråta.

    Sol: Absolut är du inte lat! Jag tror man ska göra det man själv känner. Testa och se om det fungerar. Vi brukar ge ersättning någongång ibland när jag känner att han blir mer och mer kinkig, och ibland fungerar det och ibland inte.

    Nu ska jag gå ut i det fina vårvädret!
    KRAM


    Äntligen är vår älskade och efterlängtade son här!
  • Semlan10

    MissLillis, vårt nattschema är ganska likt ert! Jag ammar sista gången för kvällen vid 22-23, då somnar Selma och sen lägger jag henne i hennes vagga. För det mesta sover hon 5-6 timmar då, väldigt trevlig vana! Sen vaknar hon, jag byter blöja och ammar i sängen. Sen brukar hon vara vaken en stund, men lugn. Då lyfter jag över madrassen från vaggan och lägger den i mitten av vår säng och lägger henne på den. Och så pratar jag lite lugnt och klappar henne på magen, det verkar hjälpa henne att komma till ro. Det brukar ta 15-30 minuter innan hon somnar igen. Sen sover hon oftast ett par tre timmar till, vaknar, ammar och somnar om i min armhåla   Och så gillar hon att vakna långsamt, ligga och sträcka på sig och ha lite ljud för sig, det är så gulligt

    Men vilken trist tant på Apoteket! Jag har aldrig fattat det där med att folk frågar om man är gravid utan att det är helt uppenbart, det finns ju så väldigt många skäl till att den frågan kan  vara ovälkommen/olämplig/irrelevant. Men MissLillis, du är knappast ensam om att ha en liten "gravidmage"! Här går det också väldigt segt. Men nu efter påsk ska jag också ta tag i det rejält. Man får ha tålamod helt enkelt (inte alltid så lätt!), det tar ju tid för kroppen att återhämta sig. Vi får peppa och tipsa varandra!
    Efter graviditeten, foglossning, kejsarsnitt etc har jag extremt dålig kondis så det är verkligen som att börja från noll. Men jag försöker öka längden på promenaderna successivt och gör lite lugn yoga för att bygga upp styrka, framför allt i ryggen. Om en månad eller så planerar jag att kunna börja springa så smått och kunna göra lite mer styrkeövningar.

    Sol, jag tycker absolut du kan testa att komplettera med ersättning! Förhoppningsvis kan du få sova lite mer då

  • Semlan10

    Jag tror förresten att tråden har flyttats av en FL-moderator, sådana här medlemstrådar brukar de förr eller senare flytta till medlemsdelen. Hände en annan tråd jag var med i också.

  • Popcornpysen

    Hej
    vi har tur med sovandet. Tjejerna lägger jag i sängen efter 19-matningen och de ligger vakna en liten stund i sängen o somnar sen gott. De väcks/vaknar igen vid 23-tiden och somnar oftast i vår famn efteråt. De får mat igen vid 3-tiden o sover gott till 7. Efter 7 får de fortfarande ligga kvar i sin säng och sover ofta till 9-10, så att jag kan få duscha o äta frukost! Det är ytterst sällan de kinkar, det är ibland på kvällarna vid 20-tiden som jag kan få sitta med dem, de beror nog på att det börjar bli ljusare på kvällarna. Så jag är väl av de få mammor som oftast är utsövd

  • MissLillis

    Popcornpysen, vilka snälla flickor du verkar ha {#lang_emotions_laughing}. Hade ju varit jobbigt med två sominte vill sova och inte på samma tid.

    Imorgon ska vi på 7 veckors läkar kontroll, ska bli intressant. Nästa vecka börjar "mamma gruppen", de 8 barnen är tydligen födda inom 10 dagar....... undrar hur det blir att få dagisplats om det föds runt 8 barn var tionde dag här på ön..........

  • Semlan10

    MissLillis, när jag var på senaste föräldragruppsmötet fick vi höra att inte mindre än 20 nyfödingar hade registrerats på vår bvc bara den senaste veckan... Helt galet!

    Popcornpysen, så skönt att du får sova! Det är nog ännu ovanligare med en utsövd tvillingmamma

    Selma har ätit lite dåligt de senaste dagarna tycker jag, inte lika ofta som tidigare och ofta kortare tid per gång också. Brösten har inte hängt med i omställningen och håller på att sprängas I natt var det så illa att jag till slut fick väcka henne för att amma, och sen dessutom pumpa ut. Hon har varit betydligt mer grinig de senaste dagarna, kanske har ett samband. Men annars verkar hon må bra så det är väl bara någon fas hon är i.

    Imorgon kommer min mamma på besök från Halmstad, hon har verkligen längtat. Sambon är borta i helgen så det passar ju bra att få lite extra hjälp just den här helgen.

  • Fru Lycklig

    Hej tjejer!
    Hoppas ni alla haft en bra helg.

    Just nu sover lillkillen i babysittern. Han har somnat i den nu några gånger. Speciellt skönt  på morgonen när jag kan få äta frukost i lugn och ro. Ibland hinner jag även i duschen.
    Inatt har han sovit från kl. 22 - 06 i egen säng, en riktig liten prins vi har.

    Vi ska börja vår mammagrupp med babymassge. Det ska bli roligt. Tyvärr har vi inte fått någon startdatum ännu.

    Var på BVC förra vecka för vägning och mätning. Killen väger nu 6670 och är 61.5 cm lång. En stor kille vi har Nu är han vaken. Hörs mer i veckan...!


    Äntligen är vår älskade och efterlängtade son här!
Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".