• Vanillie

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Fortsättningstråd för oss som plussade maj/juni efter IVF (Del 4)

    Tidigare trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m44702701.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m47083384.html

    Länken till vår medlemslista:
    www.familjeliv.se/Forum-11-222/m48400571.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-30 11:12
    BF:
    26/1 -10 Septemberängel
    31/1-10 Fröken Lycklig
    2/2-10 (6/2 enl. RUL) Vanillie
    5/2-10 syssling. Föddes 19/11 2009. En son
    5/2-10 vera72
    7/2 Kuddigt.
    14/2 MissLillis, Sol78
    15/2 Popcornpysen, tvillingar
    17/2 Fru Hagelin (13/2 enligt rutin-UL 23/9)
    Alice
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-03-15 10:34
    UPPDATERAD LISTA:

    F Lycklig - 8/2 2010 en son. Andra graviditeten BF nov?

    Kvitter (Fd Vanillie) 9/2 2010 Alice. Andra graviditeten BF 9/10-2012

    5/2-10 S Y (Fd syssling) 19/11 2009, en son. Andra graviditeten BF nov?

    Semlan - en dotter 16/2 2010. Andra graviditeten BF 7/7 2012

    MissLillis, 19/2 2010 en son, 21/11 2011 en dotter
  • Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".
  • Fru Lycklig

    Hej alla!
    Hoppas ni haft en trevlig helg. Det har skrivits en hel del den senaste tiden, kul! Själv har det varit en relativt hektisk vecka. Tror att veckan som kommer bli lite lugnare.

    Imorgon blir det BVC och spruta. Har era små reagerat något på sprutan? Feber? Ont?

    För mig passar också den 27:e. Jag har ingen bra ide var vi ska ses någonstans. Ni får gärna komma med förslag.

    Vi verkar också ha en bra mammagrupp. Träffades första gången i tisdags. Är fem stycken. Alla födda inom en månads skillnad. Ska börja med massage nu på tisdag.

    Ikväll har vi prövat något "nytt". Först fick killen amma, sedan avslutade vi med ersättning på flaska. Han har sovit lite dåligt de senaste nätterna och mammorna i mammagruppen gav alla sina bebisar ersättning innan de skulle sova, och då sov de hela natten. Min kille vaknar mellan 2-3 ggr per natt, så nu testar vi och ser hur det går.
    Hur gör ni?

    Ha en bra kväll!


    Äntligen är vår älskade och efterlängtade son här!
  • Vanillie

    Alice har fått sitt vaccin idag! Hon blev såå ledsen! Men hon somnade på vägen hem i vagnen och hon sover ännu så jag vet inte riktigt hur hon reagerat på det! På BVC sa dom att hon kunde bli extra gnällig och få feber så vi får väl se ikväll!!

    Här är en till som vill äta mycket på nätterna! Senaste veckn så hade det varit 3-4 gånger! Ganska drygt!!

    Hur dax lägger ni era små för natten? Vi har börjat lägga Alice vid 19 tiden och hon somnar jättebra. Men i natt vaknade hon och var jättepigg. Tror ni att det blir för många timmars sömn om vi lägger henne så tidigt? Är inte det en rätt normal tid för läggdags?
    Tycker hon blir så grinig och vi väntar för länge och då blir hon jättesvårt att söva!


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Semlan10

    Usch vad jobbigt med mjölkstockning MissLillis. Bra att veta det där med vita prickar om man skulle råka ut för det.

    Selma ska vaccineras nästa måndag, ser inte fram emot det...

    Selma brukar vakna en gång per natt för amning. Ibland somnar hon även om efter morgonamningen. Vi har inte fått till några fasta tider så det varierar en del. Men oftast lägger vi henne mellan 21-22. Då är hon trött och somnar i sin vagga, för det mesta utan större problem. Sen sover hon mellan 5-8 timmar. Ammar någon gång mellan 03 och 06 och sen brukar hon somna om, 2-4 timmar. Ibland har hon lite svårt att somna om då, särskilt om hon sovit länge. Har klockan hunnit bli efter 06 så är jag uppe en stund med henne och äter frukost själv. Men idag t.ex. blev det inte frukost för mig förrän framåt 11... Hon får ingen ersättning, jag helammar.

    Vanillie, 19 är säkert inte för tidigt om det passar henne och er. Men hon kanske vaknar lite tidigare förstås

  • Fru Orange

    Vi hade en hektisk vecka förra veckan vi med. For ner till Stockholm på måndagkvällen för att kolla huset vi ska bo i och planera lite... Det är lite mer jobb än vad vi har räknat med på huset men det får väl ge sig. Felix har nu träffat sin mormor och morfar och sin farmor för första gången och det föll väl ut . Sen for vi hem igen onsdag kväll men när vi stannade under natten för att sova en timme så blev det 3½ så vi kom hem halv-2 i torsdags eftersom det blev mer stanna och mata och byta på Felix än om vi fortsatt under natten. Det tog på krafterna hos oss alla tre men nu är vi återställda efter den resan.
    I fredags fyllde min äldste son 20 år ... Otroligt!!! Känns inte som om det var så många år sedan han kom till världen och så sitter man här nu med nästa mirakel i famnen {#lang_emotions_sunny}.

    Felix vaknar en gång per natt och då får han komma över och sova bredvid oss.

    MissLillis: Usch, vad jobbigt med mjölkstockning - skönt ändå att du fixar till det utan att det behöver bli ännu värre.
    Visst blir man förvånad när de sover längre än vad man förväntar sig .

    Fröken Lycklig: Vi har ju två veckor kvar till sprutan vi... Sist i gänget som vi blev . Men mina två äldsta reagerade inte nämnvärt, det minns jag i alla fall.

    Vera: Skönt att få vara lite själv! Och nyttigt för pappa och Selma att få rå om bara varandra.

    Här finns lusten men eftersom mitt ena stygn vägrar försvinna är det dock inte så skönt ... BM sa ju att den ska försvinna av sig själv men jag börjar misströsta

    Kram på er


    (¯`°?.¸♥Nu har vår älskade liten äntligen kommit♥¸.?°´¯)
  • MissLillis

    Har glömt bort när vi ska vaccinera men det borde vara nästa vecka, måste kolla upp så jag inte dubbelbokat med något annat.

    Kul att ha både en 20åring och en 0åring {#lang_emotions_laughing}.

    Här körs sista amningen 23,00, då jag är kvällsmänniska och hellre sitter uppe sent än går upp vid 6-7.00, så funkar det för mig. Då brukar han amma runt en halvtimma och vid 24,00 sover han i sin vagn. Sedan varierar det lite men imorse sov han till 7,30 {#lang_emotions_laughing}, efter det somnade vi om och vaknade av väckarklockan vid 9,30 och då fick jag väcka honom. Hoppas nu detta beteende fortsätter när vi kommer hem från "semestern i Kalmar". Jag ger ingen ersättning men de två sista målen kör jag tätare än på dagen.

  • Vanillie

    men ni som ammar kvällsamninen så sent som vid 22-23 tiden, är era små vakna såå länge??
    Alice har nog väldigt korta vakentider för hon blir dödstrött efter att ha varit vaken i ca 2 timmar. Så här kör vi två timmar vaken och sen sova en stund, sen 2 timmar vaken och sen sova igen på dagarna.

    Jag lägger henne vid 19 tiden men sen är det lagom dags för mat ingen tills vi går och lägger oss vid 21-22 tiden.


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Fru Orange

    Här får vi inte till några riktiga rutiner heller men Felix somnar allt mellan 20.30 och 24.00 oftast mellan 21.30 - 23.00 och han vaknar någon gång mellan 03.00 - 06.00 beronde på när han har somnat då förstås. I torsdags när vi kom hem efter vår tuffa resa somnade lill-skrutten redan klockan 18.30 och sov till ett på natten och åt då för att sen sova hela natten till åtta men då var han slut... När han äter på förnatten/morgonkvisten somnar han alltid om och vi brukar vakna runt halv-nio förutom på måndagar då vi alltid brukar försova oss och sova till halv-tio förutom idag då var lill-plutten pigg och ville gå upp redan halv-åtta .

    Vanillie: Tror inte att det finns något rätt eller fel när det gäller lägg-tider när de är så små, vi föräldrar måste ju göra det som känns rätt för de små och oss själva . När mina stora pojkar var små så var de nog närmare året innan de la sig redan vid 19-tiden. Det blev så att nätterna blev succesivt längre ju äldre de blev och då försökte vi att lägga dem tidigare och tidigare istället för att morgnarna skulle bli senare och senare.
    Hoppas att hon inte blir dålig av sprutan nu!


    (¯`°?.¸♥Nu har vår älskade liten äntligen kommit♥¸.?°´¯)
  • Lycka1012

    MissLillis; Hoppas stockningen ger med sig. Jag har också haft en "light-version" av det. Knöligt och som en stenhård kaka i ena bröstet. La mig i ett varmt bad och masserade sen fick lilla G amma och amma och amma. Släppte efter ett tag och jag slapp feber.

    Fröken lycklig; Min lilla kille vaknar också flera gånger per natt. Vi har ibland gett ersätning som sista mål på kvällen men inte märkt någon skillnad. Hur har det gått för er?

    Vanille; Gabriel fick också vaccin idag. Det var hemskt (för mamma). Han var på bra humör och skrattade och var hur go som helst. När de stack honom började han gallskrika och blev alldeles stel och röd i ansiktet Och när första var avklarad skulle han ha en till Nu på kvällen har han varit gnällig och skrikig men ingen feber. Hur mår lilla Alice?

    Fru H; Var ligger huset? Känns det ok att flytta eller är det bara jobbigt?

    Vi har inte heller några kvällsrutiner. Gabriel sover ofta i famnen hos ngon av oss på kvällen. Sen byter vi blöja och tar nattamningen någon gång mellan 22-24. Sen sover han mellan 2-4 timmar innan han vill äta igen. Är avis på er som kan lägga bebisarna i sina sängar och att de sover där i flera timmar. Saknar att umgås lite med min man. Men lillprinsen vaknar om man lägger honom själv. Får hoppas det blir bättre med åldern.

  • MissLillis

    Vanillie, vårt dag"schema" ser ut ungefär så här
    09,00 mat, sover sällan
    12,00 mat, sover oftast
    15,00 mat, kan sova lite/mycket
    18,00 mat, kan sova lite
    21,00 mat, sover sällan
    23,00 mat, somnar för natten
    Killen är alltid vaken efter amningen, det är bara efter kvällsmålet och nattmålet/en som han somnar "direkt" igen.
    Det blir ju ingen egentid med mannen på kvällen men ska väl försöka jobba på att 23,00 målet försvinner i framtiden.

    Nu är det nog dags att göra sig iordning för natten och återigen hoppas man får sova länge {#lang_emotions_smile} man kan ju aldrig veta.

  • Vanillie

    sol: Alice blev nog trött av sitt vaccin för hon somnade på hemvägen och sov ett par timmar. Sen som hon hela natten fram till kl 03! Har inte hänt på flera veckor! Sen somnade hon om igen och sov till halv nio! Vilken lyx för mig!!

    Nu är hon lite röd på det ena låret och lite svullen men hon verkar inte vara öm!
    Här sätter dom båda sprutorna samtidigt så det är 2 sköterskor som sticker. Det är rätt skönt för då är det avklarat!

    Blev Grabriel också märkbart tröttare?


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".