• Vanillie

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Fortsättningstråd för oss som plussade maj/juni efter IVF (Del 4)

    Tidigare trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m44702701.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m47083384.html

    Länken till vår medlemslista:
    www.familjeliv.se/Forum-11-222/m48400571.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-30 11:12
    BF:
    26/1 -10 Septemberängel
    31/1-10 Fröken Lycklig
    2/2-10 (6/2 enl. RUL) Vanillie
    5/2-10 syssling. Föddes 19/11 2009. En son
    5/2-10 vera72
    7/2 Kuddigt.
    14/2 MissLillis, Sol78
    15/2 Popcornpysen, tvillingar
    17/2 Fru Hagelin (13/2 enligt rutin-UL 23/9)
    Alice
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-03-15 10:34
    UPPDATERAD LISTA:

    F Lycklig - 8/2 2010 en son. Andra graviditeten BF nov?

    Kvitter (Fd Vanillie) 9/2 2010 Alice. Andra graviditeten BF 9/10-2012

    5/2-10 S Y (Fd syssling) 19/11 2009, en son. Andra graviditeten BF nov?

    Semlan - en dotter 16/2 2010. Andra graviditeten BF 7/7 2012

    MissLillis, 19/2 2010 en son, 21/11 2011 en dotter
  • Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".
  • Vanillie

    vi ska också få testa babymasage i mamma-gruppen! Det ska bli kul!

    Någon som varit i badhuset med sina små ännu? Jag är sugen på att ta med Alice. Öppnaförskolan här har en tid i simhallen där man får gå gratis med sina små.

    Hur mycket vakentid har era små på dagtid? Här är det jätte olika. Ibland kan hon sova 4-5 timmar i sträck mitt på dagen och ibland bara små korta stunder! Jättesvårt att veta var som är "rätt" tycker jag..

    Alice blev 2 månader här om dagen! Hon har vuxit 10cm, så nu är hon 60 lång och väger 5 kg!
    Vad tiden går.. vi har redan fått rensa ut dom första minsta kläderna i garderoben!!

    Var på Cubus i helgen och fyndade förra årets bebisklänningar för 39kr stycket! Billigt!


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • MissLillis

    Vera, hoppas det var kul med besök av din mamma. Min kommer på onsdag, ska gulla med sonen och hjälpa mig med deklarationen (sålde lägenhet förra året), några dagar.

    Fröken Lycklig, vilken duktig son du har, min tycker det är kul att sitta i babysittern i några minuter sedan har han fått nog.

    Vanillie, jag ammar var tredje timme under dagen så han får inte sova några långpass under dagen. Han brukar inte sova så mycket sammanhängande under dagen om vi inte är ute och promenerar för då somnar han. men det är som sagt olika varje dag.
    Har inte varit och badat, gillar egentligen inte badhus. Men har funderat på babysim men vet inte riktigt.

    Min son vägde i torsdags (7 veckor) 4,566 och var 55,8 lång. Har nu tagit bort storlek 50, så nu är det en helt "ny" garderob, kul.

    Idag gick vi in till stan (1 timme), underbart väder, testade amningsrummet på NK, tittade upp på jobbet och sedan gick vi hem igen......... så nu ska kilorna bort.

    Imorgon ska sonen visas upp på sambons jobb så då får vi klä upp honom i kläder vi fått från dem {#lang_emotions_laughing}

  • Semlan10

    Nu har min mamma åkt hem, det var trevligt att få besök men också skönt att ha hemmet för sig själv igen. Första dagen sa mamma "men, ska du amma nu igen", varje gång jag ammade... Och då var det ändå ovanligt glest mellan amningarna tyckte jag! Det var andra bud på 70-talet kan man konstatera.

    Vanillie, Selma sover sällan särskilt länge på dagen. Max 1,5 timme åt gången, ofta kortare. Men hon sover bra på nätterna istället vilket är väldigt trevligt

    Selma gillar också sin babysitter skarpt. Ibland är det det enda stället hon vill vara på. Den är guld värd!

    På torsdag ska vi till bvc, då har det gått en månad sedan senaste mätning och vägning så det ska bli mycket intressant att se hur mycket hon växt!

  • Fru Orange

    Halloj alla!

    Här ramlar allt på som det ska .

    Vår lill-plutt sover inte så långa stunder på dagarna heller (oftast) och tycker allra bäst om att sova i famnen under dagarna och eftersom vi är båda hemma så har han fått gjort det. Han sover gott när vi är ute och promenerar men då jag fortfarande inte kan gå så långt så blir tyvärr promenaderna alldeles för korta. Har dock börjat träna lite nu, bara magen och rumpa för att försöka stabilisera upp bäckenet igen men visst märks det att man varit orörlig länge då jag absolut inte har samma ork som förr . Men det kommer snart att ge sig - har ju bara tränat i knappt en vecka .

    Sist vi var och vägde och mätte Felix vägde han 5200, då var han sex veckor däremot får vi ju aldrig riktigt veta vad han väger då vår kära BM mäter som en kratta ... Första gången vi var där mätte hon honom till 57 cm (han var alltså 56cm lång när han föddes), andra gången fick hon honom till 56 cm , han hade då uppenbarligen krympt... Sista gången nu fick honom honom till 58 cm (men vi hade mätt honom innan hon kom och fick honom till i alla fall 63 cm) och vi tror mer på vår egen mätning än hennes då vi redan använder stl 68 i kläder, alla 50-56 är för små sedan ett par veckor tillbaka.

    Felix gillar inte att ligga ner alls, det är bara på nätterna som han sover bra i sin vagga. Han vaknar någonstans mellan 4-6 timmar efter sista matning och då brukar jag ta över honom i vår säng, någon gång ibland lyckats jag hålla mig sjäv vaken så pass att jag har lagt tillbaka honom i vaggan. Så babysittern är en bra tillgång även i det här huset .

    Här uppe har vi inga föräldragrupper så vi har vår egen lilla familjegrupp jag och maken . Ger ju lille mannen massage varje dag, två gånger om dagen får han kolikmassage och i samband med den första brukar jag massera hela honom.
    Däremot önskar jag att det fanns babysim här uppe då han älskar vatten, han älskar både att bada och duscha och blir alltid lika ledsen när badet eller duschen är över {#lang_emotions_cry}.

    Går och är lite deppig då jag imorgon tvingas avliva min älskade lille katt. Han har börjat kissa i sängar och det funkar ju bara inte så imorgon kommer veterinären hem hit. Vilket är det enda positiva i hela den här historien då han inte behöver avsluta sitt liv med att åka bil i 14 mil och bli alldeles stressad utan kan få sluta sina dagar på någon av sina favoritplatser. ♥


    (¯`°?.¸♥Nu har vår älskade liten äntligen kommit♥¸.?°´¯)
  • syssling

    Tittar in snabbt och säger hej. Har varit dålig på att läsa och skriva här, men det är helt enkelt någon annan som behöver min uppmärksamhet :)


    Lill-knorren har vuxit och vägde 5100 i förra veckan och var 59 lång. Vi använder storlek 56 som funkar bra ett tag till. Däremot måste vi gå upp till blöjstorlek 3 för 2:orna sitter riktigt risigt. 
    Vera, jag har också fått kommentaren att jag ammar ofta fast av svärmor. Nåja det är nog som du skriver att det var andra pix förr.
    FruH: Buhuhu .... usch va hemskt med din katt! Jag vill inte ens tänka på den dagen när vår kisse måste lämna oss. Tycker du resonerar helt rätt i att han får i alla fall ett bra avslut som får vara hemma.
    Ha det bra alla!
  • Semlan10

    Idag var vi på bvc för 2 månaders-kontrollen, Selma är nu 56 cm lång och väger 4610. Fast jag tror hon är en anings kortare, det såg inte ut som huvudet låg ända upp mot mätplattan. Fast det kanske inte var en lika konstig mätning som ni verkar få Fru H

    Så trist med din katt Fru H, men skönt att det kunde ske på hemmaplan iaf!

    Stackars lilla Selma har blivit förkyld, hon är täppt i näsan och hostar lite. Tog tempen på henne, det verkade inte som hon har feber och det hade hon inte heller, men tänkte att det kunde vara bra att ta reda på vad hennes normaltemperatur är om hon skulle bli sämre. Termometer i rumpan var dock ganska värdelöst tyckte jag, hon skrek hjärtskärande och termometern var jättelångsam. Vill minnas att vi diskuterade termometrar för ett tag sen, visst var det väl någon som hade köpt örontermometer? Jag hade hört att de inte mäter lika exakt framförallt på de minsta men efter dagens upplevelse är jag lite inne på att köpa en ändå. Någon som kan rekommendera? Förutom att Selma blev ledsen fick termometern även fart på magen, 2 dygns bajs (hon bajsar inte så ofta längre tyvärr) kom sprutande ut efter jag tog ut termometern. Var väl bra att det kom ut i och för sig men ändå inte så roligt att ta hand om {#lang_emotions_surprised}

    Min foglossing verkar ha blivit värre igen, trodde den skulle försvinna ganska snart efter förlossningen men tydligen inte. Det är segt, jag vill ju komma ut och röra på mig ordentligt nu! Men kanske har jag tagit i för mycket för snabbt. Var på återbesök hos BM i tisdags, hon tyckte jag skulle vänta i 2 månader till innan jag börjar jogga (pga snittet) och främst fokusera på att bygga upp styrka i ryggen nu.

  • Lycka1012

    Vi kom precis hem från vår 2 mån-kontroll. Gabriel väger 5350 och är 57 lång. Lite knubbigare än Selma alltså Tycker han äter hela tiden, men om era små också gör det så är det väl så det ska vara.

    På måndag startar vår mammagrupp. Hoppas den är bra.

    Precis som Felix så sover Gabriel bara om han ligger i famnen. Eller i vagnen. Vi är ute och promenerar minst två timmar per dag och då sover han sött. Annars kan han ha lite svårt att komma till ro på dagarna, blir då övertrött och skriker. På nätterna ligger han mellan oss i sängen.

    Jag kommer nog anmäla oss till babysim till hösten. Känns som han är för liten för badhus än. Men han älskar att bada i sin badbalja så den används ordentligt

    Läste upp det popcornpysen skrev för maken. Det är bara att gratulera, vår lilla kille är lite mer krävande. Om jag kan borsta tänderna utan honom på armen är jag glad. Nu ligger han här i min famn och sover. Goskillen. 

  • Vanillie

    Har ni märkt att era små börjat tykännas lite? Alice har visat lite sådana tendenser det sista. Vill inte gärna vara hos någon annan än hos mig. Trist! (svärmor blev nästan helt tårögd när hon insåg att alice inte alls ville vara hos henne!)
    Men jag tycker det är lite tidigt. Brukar inte sånt komma senare? Hon är ju bara 10 veckor!

    Jag tog med Alice på baby-rytmik i fredags! Hon gillade det skaprt! Sen om hon hade så mycket ut av musiken och dom andra bebisarna vet jag inte. Men hon skrattade gott hela tiden när man sjöng och busade med henne! Så det ska vi fortsätta gå på!


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Semlan10

    Vanillie, Selma kan också vara lite mammig ibland, främst på kvällstid då hon är lite trött och grinig. Då vill hon ofta bara vara hos mig. Men annars gillar hon mormor och även farmor. Män verkar hon dock vara lite mer skeptisk mot, utom pappa förstås

    Igår beställde vi en ny vagn En Emmaljunga Nitro city blev det, i en mörkt vinröd färg.

    Sol, vad bra att din lille kille sover så bra i vagnen iaf och vad duktigt med så långa promenader varje dag! Men det måste vara svårt att få något annat gjort om han vill vara i famnen hela tiden Inte för att man får så mycket gjort ändå...

    Selma har börjat gilla napp lite mer vilket underlättar våra promenader då hon sällan sover hela tiden. Men med nappen är hon oftast nöjd ändå tack och lov!

  • MissLillis

    Nu får vi väl snart boka en promenad eller träff i Stockholm?

    Hur var föräldrargruppen Sol?
    Nu har vi också börjat föräldragruppen, vi är åtta men vi var sex första gången. Kändes väl som att gruppen var "sådär", första daten är fika imorgon, så vi får se. I alla fall en till provrörsbebis...... jag avslöjade dock inte att sonen också är det. Även om alla är födda inom 10 dagar så var det ganska stor skillnad i storlek, kul.

    Tycker sonen har blivit mer som en liten kille istället för bebis, ser inte lika hjälplös ut längre.

    Idag har jag bokat dop, blev lite besviken då de alltid har två barn vid varje dop och jag hade velat ha eget : (

    Här funkar det inte med napp, han bara spottar ut den, segt. Han har hittat sina händer så nu suger han för fullt på dem

    I söndags var jag på teater.... första gången jag lämnar sonen en längre stund...... två och en halv timme... funkade bra, han äter ju var tredje timme.

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".