• Vanillie

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Fortsättningstråd för oss som plussade maj/juni efter IVF (Del 4)

    Tidigare trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m44702701.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m47083384.html

    Länken till vår medlemslista:
    www.familjeliv.se/Forum-11-222/m48400571.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-30 11:12
    BF:
    26/1 -10 Septemberängel
    31/1-10 Fröken Lycklig
    2/2-10 (6/2 enl. RUL) Vanillie
    5/2-10 syssling. Föddes 19/11 2009. En son
    5/2-10 vera72
    7/2 Kuddigt.
    14/2 MissLillis, Sol78
    15/2 Popcornpysen, tvillingar
    17/2 Fru Hagelin (13/2 enligt rutin-UL 23/9)
    Alice
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-03-15 10:34
    UPPDATERAD LISTA:

    F Lycklig - 8/2 2010 en son. Andra graviditeten BF nov?

    Kvitter (Fd Vanillie) 9/2 2010 Alice. Andra graviditeten BF 9/10-2012

    5/2-10 S Y (Fd syssling) 19/11 2009, en son. Andra graviditeten BF nov?

    Semlan - en dotter 16/2 2010. Andra graviditeten BF 7/7 2012

    MissLillis, 19/2 2010 en son, 21/11 2011 en dotter
  • Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".
  • MissLillis

    Oj, vad tyst det var härinne.

    I tisdags hade vi massage med mamma gruppen, en tjej som har gått på massage visade. Det var jättekul att se 8 bebisar ligga i en ring och bli masserade samtidigt, det blev endel skrik och några nerkisassade mammor.

    Nu är vi i Kalmar på "semester". Sonen och jag flög hit i tisdags, gick bra, bara lite skrik på vägen upp då han var tvungen att sitta i mitt knä framåt....... det var även hans mat tid, så han blev glad när vi kunde ta av bältet och amma. Han fick en liten present, en bil för barn 3+ {#lang_emotions_laughing}.
    Idag har vi varit inne i stan och shoppat lite, blev bara till sonen och inget till mig. Jag tror att ett mirakel ska hända och att jag om några veckor har gått ner 10 kg och magen försvunnit så jag kan köpa "normal" storlek.

    Nu är det dags för amning. Har idag "hoppat över" en av hans amningar (då han sov), han ammar jämt var tredje timme dagtid så det blir totalt 7 amningstillfällen per dygn.

  • septemberängel

    Miss: Välkommen till Kalmar... kallt och blåsigt..

    Här rullar de på, i dag har jag haft en liten gnällis... men nu sover han så sött..

    Tycker inte de händer så mkt här..Prommisar och en väldans massa fika..

    Vanillie: Ja man vågar inte riktigt testa känner jag.. vet ju inte om de ekar där inne.. Försöker oxå knipa för fullt..Hoppas de gick bra på återbesöket.

    Vilmer vill gärna upp mer och mer nu, stå i knät är de som gäller inte sitta stilla längre.. så axlarna de känner man ju av.. Men så kul när de händer så mkt.

    Om vi inte följer rutiner tycker jag hela dagarna blir kaos.. bäst att hålla någorlunda på allt.

    Heureka: Välkommen.. Vi har varit i samma tråd innan..

    Ha de bra alla!

  • Semlan10

    Välkommen Heureka!

    Septemberängel, håller med, de dagar man bryter rutinerna blir lätt lite kaotiska. Fast det blir förstås olika varje dag ändå eftersom Selma sover olika länge. Som längst har hon sovit 8,5 timmar i sträck!

    MissLillis, jag hoppas också på ett sånt mirakel Kul med massage, det skulle jag också vilja prova.

    Jag var förresten på massage själv förra veckan, det var väldigt trevligt! Men oj vad stel i kroppen man är nuförtiden...

  • Lycka1012

    Hej!

    Jag kan också ses den 27:e

    Min föräldrargrupp är verkligen toppen. Alla är så gulliga och ganska lika varandra. Det är 8 barn och från den minsta till den äldsta skiljer det 13 dagar. Babyboom där jag bor

    Här har kroppen nu börjat fatta att den inte behöver behålla alla fettdepåer och jag har gått ner en del sista tiden. Har dock ca 6 kg kvar.

    Intressant att ni pratar om preventivmedel. Vi har diskuterat frågan här hemma men vet inte hur vi ska göra. Har dock inte haft sex ännu, så än så länge har det inte varit ett problem Lilla G blev ju till utan hjälp, men man vet ju inte om ett sånt mirakel kan ske igen. Men om det kan det så vill man ju inte att det sker för tidigt. Svårt. En kompis till mig var här och fikade när Gabriel var ca 1 månad. Efter ett par timmar säger hon "nej nu måste jag gå hem för jag har ägglossning". Och ja, hon gick hem och gjorde barn den kvällen, bf nov. Tänk vad olika det kan vara och vad mycket enklare det är när man kan planera... 

    Lilla sonen har varit en riktig liten solstråle den här veckan, men idag är det bara gnäll här Just nu ligger han här bredvid mig och sover, skönt. Kanske en ny utveckligsfas. Har ni läst boken "Att växa och upptäcka världen"? Om inte kan jag verkligen rekommendera den! Där beskrivs de olika faserna en bebis går igenom under sitt första år. 

    Trevlig helg alla små familjer!

  • Vanillie

    Jodå återbesöket gick bra! Polypen var borta! Antagligen hade den slitits av under förfossningen! Skönt det!

    Vi hade babymassage idag med mamma-gruppen!
    Det började jättebra men slutade i full kaos med 8 skrikande bebisar så det var bara till att avbryta, klä på och gå hem! Synd!
    Men Alice verkade gilla det tills kaoset bröt ut.. då började hon med gråta!
    Ska testa igen här hemma i lugn och ro!

    sol: åh, lyckos din vän! Inta utan att man blir lite avis!
    Här kommer vi som sagt köra utan skydd.. när vi väl vågar oss på det! Ska sanningen fram så finns varken tiden eller lusten riktigt ännu! Som tur är ligger vi på samma plan där! Hade varit jobbigt annars!


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Vanillie

    Förresten.. nån som härt nått från kuddigt!? Det var jätte länge sedan hon var här och skrev! Hoppas dom har det bra!


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Semlan10

    Vanillie, vad skönt att polypen var borta. Jag ska kolla min polyp den 31/5, får se om jag har samma tur Fast jag födde ju inte vaginalt så kanske inte.

    Ska vi boka in den 27 då? Då ska vi bara bestämma plats också! Inne i stan kanske? Eller Södermalm funkar bra för mig Kungsholmen och Vasastan också, liksom City.

    Selma har också varit jättesnäll den senaste veckan och imponerat på alla hon träffat Hon har börjat äta mer också så det kanske stämmer att det är en utvecklingsfas? Våra små  är ju lika gamla Sol

    Idag har S varit iväg med Selma på en egen utflykt inne i stan. 2,5 timmar var de borta, gick hur bra som helst. Skönt med lite egen tid, ta en lååång dusch och sånt!

  • MissLillis

    Ja, då bokar vi den 27e, kul. För mig spelar det ingen roll var vi ses. Ska vi promenera lite eller först ses på ett fik? Eller kanske det är så varm att man kan sitta ute.......

    Ja, fy bubblan vad kallt och tråkigt väder det är i Kalmar......... men det är det nog i Sholm också.

    Att Växa och upptäcka världen pratar de i min föräldrargrupp om hela tiden..... får kanske investera i den.

    Så har man fått mjölkstockning...... har tyckt i några dagar att jag har knölar i ena bröstet som inte försvinner när jag ammar, igår hade jag även ont i huvudet och var febrig..... satte mig och läste lite och hittade då att det kan te sig i att man få vita prickar på bröstvårtan, och det hade jag ju sett innan på dagen, så efter att ha petat hål kom mjölken ut och knölarna försvann efter några amningar men nu hade jag fått en ny vit prick så har stuckit hål på den också, inte så skönt men tur att jag fattade vad det var.

    Nu ska jag amma, idag har sonen förstört våra "rutin amnings tider", med att sova över en och en halv ammning på morgonen, vi båda blev växta av att mormor ringde och undrade varför vi aldrig kom upp (bor i ett hus på tomten). Tanken var att sonen skulle vaknat efter tre timmar och vilja ha mat, alltså vid 9,30, istället blev vi växta 11,00 {#lang_emotions_laughing}, skönt.

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".