• MyFine

    Oktobermorsorna -04. Igen.

    He vore väl ändå själve den om vi int kan håll trådn ve liiiiiv.

    Även om vi inte alltid skriver så känns det jäkligt tomt utan den.
    Eller?

  • Svar på tråden Oktobermorsorna -04. Igen.
  • JejDii

    Härligt Linus, glömde kolla fejjan om du lagt upp några bilder.

  • nyfikengrön

    Halloj..

    Blir inte mkt surfande hemma nu för igår när Amira satt och spelade på datorn så sa hennes hjärna till henne att klippa av sladden till datorns batteri Gissa om hon hade en arg mamma sen, jag är faktiskt fortf arg över det men hon blev "straffad" igår i form av utegångsförbud och tv- förbud hela dagen! Hon ville så gärna gå till parken men det blev inget med det när hon gjort sådär inte.. och inte fick hon se tv heller.

    Vi gick på simskola på kvällen men det var bara för att jag tycker det är nåt som är så pass viktigt att hon deltar i så hon lär sig simma och inte bara ett nöje för henne även om hon tycker det är kul, hade det varit nåt annat typ dans eller gympa hade hon nog inte fått gå.


  • Ylle

    nyfiken: synd på sladden. låter som att ni blev straffade båda två, jag DÖR av att vara inne hela dagen med barn.

  • nyfikengrön
    Ylle skrev 2010-04-19 14:47:17 följande:
    nyfiken: synd på sladden. låter som att ni blev straffade båda två, jag DÖR av att vara inne hela dagen med barn.
    Jag ville helst bara ligga i sängen under täcket hela helgen, mådde inte alls bra, var så nedstämd och grinig och ville bara få vara typ. så mig gjorde d inget eg att vara inne.. hade ju ingen lust med nånting alls.

    Svårt och komma på "straff" sådär när de gör dumma saker ungarna tycker jag.. spec en såhär pass stor och dyr dumhet.

    Hur brukar ni "straffa" barnen när de gjort nåt riktigt dumt?  hoppas ni fattar hur jag menar nu.. därför jag satte " " för jag menar ju inte så bokstavligt hårt som det låter med straff. 
  • Ylle

    nyf: det är sällan det behövs med fjompan, det brukar gå att resonera med henne, men pimpom åker i säng när det behövs (ibland flera gåner om dagen), med öppen dörr, där får de vara tills de har lugnat ner sig. har gjort det sen dem var små och det brukar funka bra.

  • Aros

    Agaton fick med en present från Danmark: vattkoppor! Cool/läskigt: när jag hjälpte honom byta till pyjamas så ploppade kopporna upp framför ögonen på mig. {#lang_emotions_surprised}

    Nyfiken: så länge jag själv håller mig lugn så kan vi oftast prata om det som blivit tokigt på ett bra och lugnt sätt. Men värsta straffet man kan ge Agaton är utegångsförbud (i det inkluderas spel- och tv förbjud). Det känns när kompisarna kommer och ringer på dörren och frågar om han ska med ut och leka och han då får stanna inne. Men som tur var har han bara behövt få det ett par gånger och det var länge sedan nu. Sist han fick det som jag minns var förra sommaren när han gick iväg till ett ställe där han inte får vara. Ska han vara ute och leka själv med kompisarna måste jag kunna lita på honom att han är kvar här runt huset så jag ser honom.


    Stolt mamma till Agaton (2004) och Ludvig (2008)
  • nyfikengrön

    Amira har inga kompisar här som kommer o ringer på känns så himla tråkigt. Hon skulle aldrig nånsin få gå ut själv här heller. Alla papper är nu inlämnade för flytten och hoppas på det bästa nu då kommer det bli mkt bättre sen tror jag i nya området. Större chans att få kompisar där, här känner vi ju inte en käft det är så tråkigt och ensamt.


  • Ylle

    rapport från bvc-kontrollen.
    120 cm, 22 kg.

    nyfiken: på vår gård bor det bara en 3½årig tjej, men de leker ihop på gården ibland. det bästa är när vår grannes 5åriga barnbarn är och hälsar på sin mormor, då är det fullt ös hedenhös ute i gungorna.

    och psychogrannarna har flyttat! hurra! så nu törs jag lämna fjompan på gården så länge fönstret som vetter ditåt är öppet. ibland har jag funderat på att sätta ut babywatchen, men det känns lite... överdrivet.

    för övrigt upptäckte jag idag att någon har snott pimpoms trehjuling. makes me mad. säkert några av UNGDOMARNA (ve ungdomen!) som hade fest i helgen som tyckte det var kul att trampa iväg på den.

  • nyfikengrön

    Blir ju så inskränkt för Amira som inte har nån annan än mig i sin vardag, ingen pappa eller syskon hemma även om hon saknar kompisar men hon lär säkert känna fler barn på nästa ställe vi kommer flytta till sen.


  • Ylle

    så nu kan jag andas ut lite.
    på bvc-kollen reagerade läkaren över hennes hjärtljud, de slog på tok för fort trots vila, så det blev ekg på sjukan på eftermiddagen och idag ringde läkaren som kollat på kuvan upp och sa att hennes ekg var ok. de snabba hjärtslagen är förmodligen en biverkning (om än ovanlig) av hennes allergimedicin. men man blir ju lätt skärrad när det gäller hjärat. nå, remiss till barnläkare på barnkliniken in case of, mest för att se vad hon kan få för annan allergimedecin.

    fredag! lön! vin! hurra!

Svar på tråden Oktobermorsorna -04. Igen.