• llinaa

    Varför får barn konstiga namn?

    Varför får barn konstiga namn? Tänker föräldrarna inte på barnen i framtiden utan bara på sig själva.
    här är några konstiga namn jag kommer på nu på rak arn Ninja, sol, månstråle, petter-niklas.

  • Svar på tråden Varför får barn konstiga namn?
  • Lajkie
    Breaking Dawn skrev 2010-03-11 10:40:32 följande:
    Hej vad roligt, ja det gör vi isåfall. Men jag vill ju vara lite anonym här så vi får lämna det där, jag finns bland mammans FB-vänner (Och JA twilight är grym ) Nej jag tycker inte heller att det är så chockerande egentligen, var mest kombinationen med efternamnet som var väldigt underfundigt. Men då kan man ju lika gärna döpa dem till Rafael eller Leonardo...heey nu fick jag nya pojknamnsförslag
    Jag svarade mest på TS där... missade att ni hade en Ninjakonversation. Jag gillar namnet Ninja. Tror det är finskt eller är jag ute o cyklar? =)

    Rafael är ju lite gulligt, men min sambo skulle aldrig gå med på det... haha vad heter domandra Donatello och Michelangelo va? :)
    ♥ Sandra nov -06 ♥ Nelly okt -08 ♥ Lillebror bf april -10 ♥
  • Breaking Dawn
    Lajkie skrev 2010-03-11 10:44:17 följande:
    Jag svarade mest på TS där... missade att ni hade en Ninjakonversation. Jag gillar namnet Ninja. Tror det är finskt eller är jag ute o cyklar? =)Rafael är ju lite gulligt, men min sambo skulle aldrig gå med på det... haha vad heter domandra Donatello och Michelangelo va? :)
    Kan det vara finskt? Visste jag inte.

    Leonard vet jag ju många som heter så Leonardo är väl inte jätteovanligt. Haha man kan döpa pojken till Donatello och flickan till Belladonna så har man prickat helt rätt!
  • Alvi
    Breaking Dawn skrev 2010-03-11 10:40:32 följande:
    Hej vad roligt, ja det gör vi isåfall. Men jag vill ju vara lite anonym här så vi får lämna det där, jag finns bland mammans FB-vänner (Och JA twilight är grym )
    Haha, samma här, ha det fint!
    Once you try menskopp you´ll never go back!
  • Trollet Ludenben
    Breaking Dawn skrev 2010-03-11 10:40:32 följande:
    Nej jag tycker inte heller att det är så chockerande egentligen, var mest kombinationen med efternamnet som var väldigt underfundigt. Men då kan man ju lika gärna döpa dem till Rafael eller Leonardo...heey nu fick jag nya pojknamnsförslag
    Leonardo finns ju redan, det är ju inget konstigt Leonardo Dicaprio Rafael är ett hebreiskt namn som betyder "Gud har helat" så det fanns med redan...
    Älskade ungar
  • Pormoicheia

    När vi försökte komma på fler namn till dottern (Yrsa) så satt vi och bara skojade lite i köket och kom på att man borde kunna heta lillasyster om man kan heta lillebror.

    Men det blev ju lite trist med att hera bara Lillasyster Yrsa. Sen fortsatte det och vi kom på att Bara Lillasyster Yrsa lät lite skoj. Bara fanns redan som namn det också så då behövde vi ju inte fundera mer.

    Jättemånga tycker att det låter konstigt och har undrat hur skatteverket kunnat få igenom det. Men alla hennes namn var ju redan godkända namn så det var ju inga problem alls.


    Apprentice Moraltant *back in action*
  • Ljugmigunderbar

    Sol är ett gammalt nordiskt namn som härstammar ifrån samma tidsålder som Ulv ( Ulf) Stig, sten etc. Dock har namnet "dött" ut lite. Men det är egentligen inte konstigare än att döpa sin son till Ulf, och det är det ingen som klagar på`?

  • Breaking Dawn
    Trollet Ludenben skrev 2010-03-11 10:54:31 följande:
    Leonardo finns ju redan, det är ju inget konstigt Leonardo Dicaprio Rafael är ett hebreiskt namn som betyder "Gud har helat" så det fanns med redan...
    Jo jag är fullt medveten om att de inte är "Nya" namn, sköldpaddorna har ju fått sina namn efter gamla klassiska konstnärer (så är även DiCaprio). Alla namnen är väldigt gamla, men det betyder ju inte att de är vanliga idag för det. Det finns massor med fornnordiska namn som var väldigt populära när det begav sig (med den gamla Eddan) men som man idag helst kanske ska undvika att döpa sina barn till. 

    Jag kan tycka att anledningen till VARFÖR man väljer att ta ett gammalt namn till sitt barn kan vara rolig, även om jag diggar Da Vinci skulle det varit roligare att ta just det namnet efter turtles för att jag verkligen älskade dem som barn. Med sköldpaddsnamnen var jag mest imponerad över att det fanns namn från barnprogram/barnserier som lät fullt användbara. Oftast är det Baltazaar, Snuggles och annat roligt som folk vill ge som namn till sina barn.
  • Pusselbiten86

    Vi ville ha annorlunda namn på våra.
    Thias är nog det som är mest ovanligt. Bara 9 st i sverige som heter det. varav 6 som tilltals namn.

    Sen Alwin stavade vi med w för han skulle få sin speciella "del" och Noah med h för det är fint :)


    Noah 060526, Thias 070724, Alwin 091210
  • Stargirl
    Lajkie skrev 2010-03-11 10:44:17 följande:
    Jag svarade mest på TS där... missade att ni hade en Ninjakonversation. Jag gillar namnet Ninja. Tror det är finskt eller är jag ute o cyklar? =)Rafael är ju lite gulligt, men min sambo skulle aldrig gå med på det... haha vad heter domandra Donatello och Michelangelo va? :)
    Ninja betyder flicka på Spanska. Absolut inte finskt.
    ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪ www.minmolly.se ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪
  • Laura03

    Allt sitter i betraktarens öga. Vad som är skönhet och vad som är fult.
    Det du tycker är vackert kan någon annan tycka är avskyvärt men genom att ge uttryck för det negativa trycker vi ner andras självkänsla för att stärka vår egen självbild. Alla föräldrar ger sina barn de namn de tycker är de allra vackraste men vi kanske inte tycker det och då ska man väl inte vara elak och påpeka detta. Man behöver inte säga ja det var ett fint namn när man inte tycker det och man behöver inte säga ja ett WT namn eller nej men det är ju inte fint utan man kan bara säga jaha! och inte göra sådan stor grej av det. 
    När jag gick på dagis på glada 80-talet var vi 3 flickor med namnet Linda. Själv tyckte jag inte det var roligt och vi är många som gick i skolan och på dagis på 80-talet som hade många med samma namn i klassen.  Det är nog vi som inte vill att våra barn ska heta Johan J, Johan A och Johan C. För det är många föräldrar som blir provocerade av att man lägger till första bokstaven i efternamnet till ens barn på skolan, förskolan. Och snart kommer de gamla hederliga namnen tillbaks så som Eva, Lena, Monica, Britt, Ove, Jan, Bengt, Åke, Bertil mm.... 

Svar på tråden Varför får barn konstiga namn?