Tack gulliga ni! Tyvärr är jag rätt crappig fortfarande. Ovant för mig, som i princip aldrig är sjuk.
Ikväll ska vi testa den nya kokboken jag köpte till sambon i julklapp. Konceptet är fredagsmat (snabbt, enkelt, relativt få ingredienser, så att det ska gå att plocka upp på hemvägen från jobbet, men ändå lite lyxig känsla) med vintips som är avpassat till maten. Och till och med lämplig matlagningsmusik
! Jättemysig bok! Menyerna är dessutom säsongsanpassade.
Idag testar vi ett av januaritipsen, salamifylld kycklingfilé på lantbröd med sallad och avokado. I glaset blir det en chardonnay som vi aldrig provat så det ska bli spännande. Öht dricker vi sällan vitt vin. Till skaldjur och så när vi dricker champagne eller prosecco, men sällan till annan mat. I boken står också exempel på lämpliga aperitifer, så medans vi lagar maten smuttar vi på sherry. Vi kör konceptet fullt ut
!