Vad ska ni äta i dag 25
Efter fyra dagar i Paris, med mestadels klassisk fransk mat, så blir det enkel spaghetti och köttfärssås idag. Som jag måste börja med nu om den ska hinna koka ihop i den obligatoriska timmen! Och så drivor av parmesan till.
Efter fyra dagar i Paris, med mestadels klassisk fransk mat, så blir det enkel spaghetti och köttfärssås idag. Som jag måste börja med nu om den ska hinna koka ihop i den obligatoriska timmen! Och så drivor av parmesan till.
Jag fick jättegod kyckling med ris och currysås.
Frittata med amadinepotatis, lök, kastanjechampinjoner och parmesan. En röra med parmaskinka, ruccola och crème fraîche till plus en sallad med vinegrett på fransk senap smaksatt med parmesan och basilika.
Ikväll äter vi Florence Dumas mexikanska dip. Ett gaaaaammalt recept från Allt om mat för hur många år sen som helst. Philadelphia i botten, sen en köttfärsröra med tacokryddning, lite grönsaker, oliver, jalapenõs och riven ost överst, sen in i ugnen och sedan äter man det med nachochips.
Kycklingfilé som "vakuumförpackades" i plastpåsar och tillagades sous vide i tre timmar på 90 grader. Sen brände jag på dem i stekpanna för lite färg. Blev fantastiskt möra och smakrika! Till det hade vi långstekt amadinepotatis i ugn och nobissås samt ruccola.
Madam Vongs fläsk med mandel och plommon. Fläskkarré som bryns och steks med bla soja och vitlök och sedan kokas med mandel och katrinplommon och slutligen blandas med ingefära, salladslök och babyspenat. Jasminris till.
Pannkakor. Stekte massor massor massor, imorgon blir det crêpes.
Igår åt vi steak sarnie, idag blir det thaimat hos mor och far.
Enter Sandman, åh det är jättegott! Steak Sarnie är biffmacka i Jamie Olivers tappning. Googla så finns ett klipp på youtube. Sprödvärmt bröd (typ ciabatta) som breds med pepparrotsvisp i massor. Ruccola över. Olja och krydda (gärna med chili) en riktigt fin biff och stek hastigt. Medans hackar man ett par rejäla inlagda paprikor och ett stort knippe persilja så det geggas ihop till en salsa. På med lite olivolja, balsamvinäger, salt och peppar också. Lägg på biffen och vänd runt den med salsan och låt vila nån minut, sedan skärs biffen i tunna skivor som läggs på mackan och sist toppas den med salsan. Locket till mackan gosar man runt på skärbrädan så det suger upp salsan/köttsaften. Sjuuuukt gott!
Köttbullar, potatis och sås. Saknade grönsaker, men tiden och orken tog slut tydligen.