• Anonym

    misshandlar han mig psykiskt?

    Anonym (dead end) skrev 2010-04-04 03:19:46 följande:
    Vet inte men kommer att tänka på denna bok. Här är länken till första kapitlet. En kvinna som gjorde en "resa" med denna typ av individ, som blev en blogg, som blev en bok. Igenkänning och skriven med en stor portion svart humor. För ibland så är det bättre att skratta åt eländet. www.adlibris.com/bookbrowser/Default.aspx?ISB...
    som på mitt jobb, jag berättade lite för en jobbarkompis om allt (hon vet om även tidigare problem med mitt ex osv), o jag bara står o skrattar åt mitt liv, står o gapskrattat.. måste nog va nån form av försmarsmekanism att jag ska orka mig igenom allt..
  • Anonym
    Dilemma skrev 2010-04-03 23:02:11 följande:
    Ja men du måste börja reagera nu, om bilen är en firmabil så funkar det inte att sitta o köra i den en massa privat. Det kan komma att straffa sig ...(skattemässigt då det ses som en förmån) detsamma med bensinkortet som är kopplat till företaget antar jag? jag blir orolig för din skull att du är på väg in i en rejält jobbig ekonomisk sits om du inte tar tag i det omgående. Hur är det med leasingavtalet? De flesta bilar man leasar brukar ha nån regel i kontraktet som säger att man ska köpa loss bilen efter visst antal år alt byta in bilen mot en nyare (fortfarande leasing) . För leasing är ju egentligen ett hyrköp,,,dvs du hyr ju inte bilen utan köper den. Vakna! Det här kan komma tt bli jävligt jobbigt för dig längre fram .Vill dig bara väl o hoppas du kan se saker "lite mer utifrån" somvi som läser vad du skriver gör. Förstår det kan vara svårt när man är mitt uppe i nått att se på det med objektiva ögon.återigen stort lycka till och jag hoppas för din skull att jag har fel i mina misstankar
    med detta så kan även min pojkvän en del "gråzooner", o inom det vi har firma i så kan man skriva väldigt mycket resor som kundbesök osv... men ja, jag borde börja dra öronen till mig, men så fort jag börjar "kritisera" hur vi gör med firman, så skäller han ut mig o säger att jag inte kan nått, att det ska göras på hans sett, o gör jag "fel" enligt honom så får jag höra det, o gör jag som han vill så tycker jag det blir fel...känns verkligen som hur jag än gör så blir det fel! :(

    leasingavtalet är på 3 år, men jag måste väl leasa klart bilen antar jag.. är ca 2500kr/mån jag betalar för det..
    o den är ju tänkt som firmabil, men eftersom jag har enskild firma så blir väl den privat ändå.. ? o hörde med skatteverket att en leasad bil inte går att föra in som värde i firman, så känns som att den inte har så mycket med firman o göra då?
    sen så är det ju detta med körjournal, går ju köra privat med den, bara man då skriver ner det, men återigen, inom det vi har firma kan man då istället kalla det för "kundbesök".
    därigenom vi skulle köpt en till bil o ha när jag tex kör till o från mitt vanliga jobb!

    min hjärna går verkligen på högvarv dygnet runt angående allt med min pojkvän, åker fram o tillbaka i vad jag tycker, ena stunde är han det bästa, sen blir jag arg o förbannad på honom o sen så är allt en dans på rosor igen! jag saknade honom igår kväll o min mamma föröskte då få mig o tänka efter lite, om han då hade sagt nått som gjorde att jag saknade honom, vilket han inte hade, eller vad det är som får mig att se det bra, när det är mer dåligt...
    borde även skriva ner allt o ta med mig till kvinnojouren på tisdag.. komme bli svårt o berätta allt...kommer j på nya saker hela tiden!
  • Anonym

    börjar känna mig livrädd nu! vad fan har jag gjort :(

    men ska föröska strypa hans tillgångar till mina pengar... o även bensinkorte...får föröska komma på nått bra.. dock måste jag tanka på det, för har inga pengar, ..dock drabbar det ju bara mig nästa månad, men vad ska jag göra?
    måste föröska få tillfälle o ringa ok/q8 på tisdag o se hur mycket räkningen kommer va på.. o senaste köp osv.. sen sänka kreditlimiten eller se om det går o göra om.. men min pojkvän kommer bli fly förbannad o unda vad fan jag håller på med!
    han kommer återigen säga att jag inte ska oroa mig förens han säger att vi måste oroa oss, o att jag sabbar våran privata ekonomi genom att ändra saker i firman utan att han fått va med o bestämma!

    tycker fortfarande det är konstigt att han inte bara kan betala på dom räkningarna vi har kvar i firman o betala.. o sen att jag verkligen inte har några pengar, jag har ingen chans o kunna göra nått roligt, eller köpa nått nytt till min son.. ingenting!
    men allt min pojkvän säger då är att "vi har ju gemensam ekonomi nu, o vi har mina pengar".. nä, jag har inte dina pengar, ok, han kanske köper nästan all mat osv, men jag har fortfarande inga pengar! kan ju inte ta hans kort o börja köpa saker till mig o min son!
    o det kommer han också säga om jag föröskr "styra upp" detta nu, att vi ju har gemensam ekonomi o att jag ska sluta oroa mig! :(

  • Anonym
    Anonym (ekonomi) skrev 2010-04-04 10:42:15 följande:
    Ni har varit tillsammans i ett halvår.....Hur kan ni möjligtvis ha gemensam ekonomi redan, när ni inte ens bor ihop?Han pratar omkull dig gång på gång och sätter dig djupare och djupare i skiten.Du skriver om att han pratar om  er gemensamma ekonomi och sen om sina egna pengar.... Hör du inte själv hur sjukt det är?
    han pratar om våran "gemensamma ekonomi", men jag har aldrig några pengar att köpa nått till mig själv för eller till min son, men han använde sitt kort o köper det han vill, till sina döttrar o sig själv..

    räknade igenom lite med hur mycket pengar jag satt in i firman, 6309kr! o hur mycket har han satt in? 0kr!
    inte konstigt jag levt på ingenting senaste månaderna, o inte konstigt denna firma "driver sig själv" som han så fint kallade det.. ja, den drivs på mina pengar!
    betalade nyss några kläder som är köpt på firman (jackor som vi skulle ha som firmajackor+termobyxor), 4148kr, hans kläder med där också :( är det någon som tror att han kommer ge MIG hälften av vad kläderna kostade? nä :(
  • Anonym
    Anonym (ekonomi) skrev 2010-04-04 10:42:15 följande:
    Ni har varit tillsammans i ett halvår..... Hur kan ni möjligtvis ha gemensam ekonomi redan, när ni inte ens bor ihop? Han pratar omkull dig gång på gång och sätter dig djupare och djupare i skiten. Du skriver om att han pratar om  er gemensamma ekonomi och sen om sina egna pengar.... Hör du inte själv hur sjukt det är?
    De hade varit ihop i två månader när de bestämde sig för att utforska sin sexualitet och fann för gott att starta upp trekantig sängkammarverksamhet - de verkar ha haft ett förhållande som gått fort fram. Inte mycket tid för att tänka efter i något sammanhang med andra ord. 
  • Anonym
    Anonym (Känner igen) skrev 2010-04-04 11:16:55 följande:
    Ju mer jag läser, ju mer "känner jag igen mig" i typen av kille.Bergochdalbanan av känslor kan jag allt om. Jag skulle kunna skriva en hel bok om råd och tips till hur du ska tänka och göra. Men ta dessa två råd och fundera, på riktigt, över hur du ska göra med ditt liv:* Han har dig känslomässigt lindad kring sitt finger. Någonstans inom dig så tycker du att han är underbar. Men det är det han VILL få dig att tro. Det är dvs inte äkta känslor. För då gör man samtidigt inte de negativa saker som han gör dvs utnyttjar dig. Det är som svårast att lämna nu när han fortfrande har dig bunden genom känlsor och den ekonomiska biten. Men om du stannar kvar kommer du att bli allt mer nedbruten, du kommer förmodligen att börja hata honom och även dig själv för att du stannar. Gör inte det mot dig själv, du är värd mer.* Du har ingen skyldighet att stanna för ditt eller hans barns skull. Han använder sina barn som utpressning mot dig för att du ska må dåligt. Du säger att ditt barn är förtjust i honom. Men hur vet du hur det kommer att bli i framtiden? Hur vet du att han alltid kommer att behandla ditt barn väl? Skydda din son i stället mot den här typen av människa. Lär honom sunda värderingar och hur riktig kärlek ska se ut. För det är definitiv inte så här.Har som jag skrivit tidigare levt med en man som misshandlade psykiskt. Så jag lägger väl en del av mina erfarenheter i mina råd. Men jag gör det av erfarenhet. Och av det jag läst som du skrivit så känns inte denna man sund/frisk.Jag vet hur svårt det är att lämna. Det spelar ingen roll att hela världen säger GÅ!!! Inombords greppar man efter minsta halmstrå för att övertyga sig själv om att det inte är så illa. Men dom halmstråna är byggda på lögner. Det gör så jäkla ont att inse att man faktiskt blivit lurad, att man många gånger väljer att blunda. Gör inte det. Läs länken jag skickar. Och framförallt. Skydda ditt barn mot denna man!!!psykiskmisshandel.se
    har varit inne på den sidan o läst, o shit va allt typ stämmer in på min kille! läser o letar fakta hela tiden, altl jag gör istort sett!...
    men ändå, även om jag kan sitta o punkta upp alla saker som han gör som är dålgt mot mig, så finns det ändå där inom mig att han ju faktiskt är bra o gullig mot mig...ibland.. också..
    så nog greppar man efter nått o hålla sig tag i, o blunda för att se dom bra sakerna, men ändå, någonstans där inom mig skriker jag efter att bara få va själv med min son o slippa allt detta!
    o allt han säger till mig nu, både bra o dåliga saker, har jag väldigt svårt o se sanningen i, jag vet inte vad jag längre ska tro, vad som är sant o inte..
    men sen när jag suttit o blivit arg, o han kommer o är gullig o snäll, så tänker jag att det kanske inte är så farligt ändå!
    hela tiden får jag dom känslorna! o det kommer inte bli lätt o bryta, även om jag kanske nu börjar få lite insikt i hur han behandlar mig, o att jag stundvis kan se mitt förhållande någelunda objektivt, men sen viftas det bort o jag blir förvirrad!
  • Anonym

    är verkligen jobbigt detta, vrider o vänder på allt.. försöker se vad som är bäst, både då jag "ser" och är "blind"... men så svårt.
    imorgon kommer han hit igen, börjar bli lite nervös för det nu.. eller inte nervös kanske, men då måste jag föröska börja strypa hans tillgångar till bensinkort osv... men vet inte ritkigt hur jag ska göra det, för han vet att vi har det, o då tankar vi på det!
    o blir till o verkligen snålar på pengar nu, inga som helst onödiga resor med bilen osv.. märker redan nu att min ekonomi är körd i botten!
    vill få bort dom sista räkningarna o sen är det verkligen slutköpt, punkt slut!

    måste börja förbereda mig mentalt inför tisdag också.. ska nog även föröska skriva ner precis alltjag tänker på, föra som en dagbok över hur han beteer sig mot mig, vad han gjort osv. så kansk det blir lite lättare!
    har ju en del här som jag kan kopiera o klistra in, o läsa igenom!

    har varit så mysigt o skönt o va själv med sonen, trotts att han varit lite sjuk, men samtidigt tomt när inte killen är här! :(

  • Anonym
    Miss Cee skrev 2010-04-04 21:02:51 följande:
    Vet inte om det var den här boken ni menade ovan, men jag läste hennes blogg redan innan hon gav ut den som bok. En kille som är så lik ts man så det är inte klokt, narcissist ut i fingerspetsarna. Hon anpassade hela sitt liv runt honom och till slut var det bara spillror kvar. Rekomenderar alla (inte bara ts) att läsa den. Den är rolig och ett knytnävslag i magen på en gång.www.bokus.com/b/9789113016795.html"Han gör slut just när de - efter mycket planerande och många ansträngningar - flyttat ihop. Det hon trodde var ett seriöst förhållande, var mer ett prövande från hans sida. Det hon tagit för omtänksamhet var bara hans kontrollbehov. Alltför sent förstår hon vartåt det barkar: den man hon var beredd att viga sitt liv åt har redan riktat blicken mot nya äventyr. Och det trots att flyttlådorna ännu inte ens är uppackade.Stora delar av romanen var från början publicerade på en blogg. Den fick en enorm läsarrespons och hade tusentals hängivna dagliga läsare.Sabina är född 1967 och bor i Malmö. Hon är verksam inom samhälls- och kultursektorn, huvudsakligen som projektledare och utredare. Saker min sambo och jag tyckte olika om är hennes debutroman. "
    jag beställde den boken nu.. så får den väl i veckan!
    ska föröska läsa ut "Boven i mitt drama kallas kärlek" av Unni Drougge innan jag får den där boken... snart börjar han väl undra varför jag sitter o läser massa böcker, han lär ju säker kanske kolla vad detär för bok..
  • Anonym

    börjar nog bli lite orolig inför morgondagen, han kommer hit på förmiddagen!
    börjar redan "stressa upp" mig märker jag..

    dessutom är vi barnfria denna vecka (undantag för imorgon då jag ska ha min son), men resten av veckan lär ju bli intressant! är som en helt annan vardag när vi inte har alla barnen....

    ska krypa ner i sängen bredvid min son nu och försöka sova!
    så jag orkar med den kommande veckan! tisdagen lär bli en intressant dag..
    någon som vet föresten om man betalar nått för besöken hos kvinnojouren? har ju som inte direkt några pengar, o faktura vill jag nog inte ifall han skulle se den...

  • Anonym
    Anonym (Tess) skrev 2010-04-05 02:17:09 följande:
    Hej i natten TS!Jag tänker på dig ska du veta och hoppas att du finner styrkan i att lämna, trots att du vacklar. Det är lätt för människor att sitta bakom ett tangentbord och tycka och tänka, och i ditt fall är jag likadan. Förlåt för det. Det du kan tänka för att få lite perspektiv är: Hade du tyckt att det var okej om din son var i ett liknande förhållande som ditt? Där han blev utskälld och nedtryckt. Hur hade du kännt dig som mamma?Har ni träffat varandras föräldrar? Även det är ju ett tecken på att förhållandet är seriöst. Vet ju att dina bor långt bort, men hans? Hur är hans föräldrar? Behandlar hans pappa hans mamma som han behandlar dig?Låt honom inte få dig att tvivla på dina egna känslor och din intelligens... för det är det han lyckas med nu.Glöm inte att du är kvinna,,, och i alla tider har kvinnans list övergått mannens förstånd! Ta hand om dig!kram Tess 
    han har träffat båda mina föräldrar, och jag har träffat hans pappa då han inte har någon kontakt med sin mamma.
    o hans pappa verkade tycka om mig, o mina föräldrar verkade gilla honom, dock vet ju min mamma nu hur han är mot mig...o då gillar hon väl inte honom längre misstänker jag!
    vet dock inte varför hans pappa o mamma inte har någon kontakt, o varför dom skildes åt när min kille var ung... hans pappa är fd missbrukare bla.

    nu kom han hem, wish me luck!!
Svar på tråden misshandlar han mig psykiskt?