• Anonym

    misshandlar han mig psykiskt?

    o så ringde jag honom....
    o nu börjar jag tveka :( fan

  • Anonym

    STOP!

    Tänk dig nu noga för innan du gör något förhastat som du kommer att ångra. Det är bra att du tagit dig så långt som du faktiskt har, men tänk dig noga för innan du bestämmer dig för att ha kontakt med honom. Det vettigaste du kan göra är att bestämma dig, bryta all kontakt och gå vidare. Ingen i den här tråden ser potential i dig gubbe...han verkar vara en ren skit. Öppna ögonen. Ta han inte tillbaka hur mycket han än bönar och ber! Då är du fast.

    1. Han kommer aldrig att ändra på sig eller bli den kille du önskar att han vore.

    Han agerar nu som ett litet barn som inte får sin vilja igenom. blir arg och ledsen på samma gång och försöker tala med sin allra lenaste röst för att mamma skall ändra sin ståndpunkt eller få dåligt samvete. Barn vet precis vilka knappar de skall trycka på, och det vet han också! Den där killen eller kärleken du saknar hittar du inte hos honom...snälla inse det!

    2. Han kommer att se till att företaget och du går i ekonomisk konkurs.

    Han leker med dig och dina pengar. Detta är pengar som han inte har rätt till egentligen utan enbart utnyttjar för att du är lätt att manipulera och alldeles för godtrogen och snäll. Dessa pengar skall du egentligen lägga på dig själv och din son. Vem hade inte tackat och tagit emot om någon var villig att göra allt det du gjort för honom? Och vem hade inte sagt och gjort vad som helst för att behålla denna inkomstkälla när ekonomin sviktar? Han är arbetslös men lever som om han hade en inkomst...och det har han ju...din! Detta är illa. Han kommer att ta alla dina pengar, se till att du har skulder upp över öronen som du inte kan betala och sen kommer han antagligen att dumpa dig för att han hittar någon annan han kan lura, eller så är han otrogen med någon som gör allt för honom sexuellt. Fy! Han kör över dig totalt! Han bryr sig inte om dig...han är ingen riktig pojkvän utan en bedragare! Han har satt det i system, har utarbetat en plan som fungerar.

    3. Du kommer inte att ha någon självkänsla kvar.

    Vem vet hur länge det dröjer innan alla dina krafter tar slut. När har han manipulerat dig så att du inte kan tänka själv? Han håller på att linda dig runt sitt lillfinger. Visa att du är stark, du har en egen vilja och du kan säga ifrån när du inte vill, inte trivs osv. Du är en egen person, låt dig inte styras. Vad skall din son tro om dig och vad utstrålar du för energier? Din son vill se dig lycklig. Nu tror jag inte han ser det. Skall du nöja dig med någon som behandlar dig illa resten av livet...du har lååångt kvar? Någon som gör dig olycklig, rädd, osäker, osocial, you name it. Det är ju patetiskt. Spring medan du har kraften kvar i benen! Innan han förstör dig totalt. Vem är du egentligen...har du funderat på det? Vem var du innan du träffade honom? Är du samma person idag? Om inte tänk vad han på så kort tid har gjort med dig....hur ska de kommande 1, 10, 15 åren se ut? Vad berikar han ditt liv med och vad tar han i från dig....är det värt det?Kommer din son vilja ha kontakt med dig? kommer du att bli pinsam för din son....en person som inte kan ta hand om sig själv? Har en kompis vars mamma efter många olika omständigheter hamnade på gatan. Hon kan inte ta hand om sig, har betalningsanmärkningar och ingen hyresvärd vill ha henne. Min kompis skäms ögonen ur sig för hennes skull. De har knappt nån kontakt alls.

    GAAH! Blir tokig! Nu får du vakna! Hallå!

    Vill inte verka okänslig men för mig och alla andra här är det så uppenbart vad han gör med dig. Förstår att du har någon typ av känslor för honom men det är inga känslor som man kan bygga en stabil, trygg och kärleksfull relation på.

    Han är inte värd att ha dig som flickvän!

  • Anonym

    tro mig alla, detta är fruktansvärt! är som att va mitt uppe i en orkan, o inte kunna ta sig ur.. allt bara snurrar fortare o fortare!

    allt går relativt lätt bara jag har honom på distans.. alltså ingen kontakt, men sen blir det den där lilla kontakten o allt är kört!
    o han kommer med "vi måste ju försöka, hur ska jag annars kunna visa att jag kan ändras"

    är rädd att han förökser få med sig saker från mig när han är här...
    får föröska ha koll på allt, kommer stressa mig.

    o nej, ja är inte samma person idag som innan jag träffade honom..nu åker jag i en karusell jag inte alls tycker är rolig, men som inte går att stanna!
    han blockera mig!
    jag vet ju detta så himla väl, men ändå är det så svårt!

  • Anonym

    Men kära vän...jag drar en djup suck nu...lider med dig, du har det tufft...men..

    han är inte värd dig, han är inte värd att lägga mer energi på, han är inte värd att bli lyssnad på, han är inte värd en chans till! Du måste sätta punkt för den här relationen nu om du vill få tillbaka ditt liv! Om du vill kunna känna dig lyckad och lycklig i framtiden, om du önskar det bästa för dig och din son. Innerst inne så vet du det...eller hur?

    Det kommer inte bli bättre om du har kontakt med honom, ger honom en chans till eller flyttar ihop med honom. Han är och förblir den samma, en person som lurar dig på pengar, inte respekterar dig och inte älskar dig för den du är. Jag förstår att de där söta orden kan vara vilseledande men låt dig inte förföras då han har onda avsikter.

    Han är förmodligen en feg och patetisk typ som aldrig någonsin haft någon riktig status utan ser en chans till högra status genom att utöva makt på dig, han får lov att känna sig som en man som har makten över sin kvinna, hennes liv, hennes son, hennes åsiker, hennes val av mat, hennes pengar. Listan kan göras lång. Han intalar sig att han har rätten att ta detta ifrån dig just för att du är kvinna och du är inte värd någonting egentligen....snart intalar han sig att han har rätten att behandla dig som ett boskap också.

    Det finns män där ute som är generösa, vänliga och pålitliga, som har jobb och som delar dina drömmar, åsikter, värderingar mm. Det finns män som respekterar andra människor, får andra att skratta, älskar barn och aldrig skulle göra de illa, tar hand om sin fru på alla tänkbara sätt, sätter andra framför sig själv, visar uppskattning och glädje över att få dela sitt liv med henne. Du kan bli den lyckliga kvinnan! Varför väljer du att inte se det? Det finns ett ordspråk som låter ungefär såhär: " Gå försiktigt, det är mina drömmar du trampar på". Den här killen klampar på som om han vore en elefant och dina drömmar går i kras.

    Snälla...ta ett steg utanför din egen kropp och se på honom, hur han behandlar dig, skadar dig... i sin tur och genom dig skadar han även din son. Hans uppväxt kommer präglas av att se sin mamma som en svag individ som måste ha en man vid sin sida för att överleva. Hon är rädd och vågar inte stå på egna ben. Hon gör alltid vad hon blir tillsagd av rädsla för vad mannen skall tycka, hon vill alltid tillfredsställa hans behov och ser aldrig till sina egna. Till följd av detta får han en bild av hur en kvinna skall vara och hur hon skall behandlas. Vårt samhälle jobbar för en jämställdhet mellan kvinnor och män...den här stackars pojken kommer att växa upp med en mycket skev bild och tro på det motsatta könet. Snälla välj inte denna man framför din son och gör honom absolut inte till en förebild för honom!

    Du säger ju själv att det går lättare när du har lite distans...håll den distansen. Släpp inte in honom i ditt hem om du tror att han kommer att stjäla. Prata helst inte med honom över huvud taget. Spärra ditt nummer, din mail. Jag skulle va rädd om jag var du...din historia låter sjuk...har aldrig träffat någon kille som beter sig så illa...det är fruktansvärt. Nu måste du börja sträcka på dig och tro på dig själv. Det finns miljoner killar där ute så vem säger att detta är din själsfrände? Skulle inte tro det! Men det du behöver mest nu är tid för dig och din son, kvalitetstid, och sedan tid att tänka igenom, läka, gå vidare och jobba på självkänslan. Efter den processen kommer ditt liv att se ljusare ut är någonsin. Du är som sagt mycket ung!

    KÄMPA KÄMPA KÄMPA emot
    PEPP PEPP PEPP!!!
    Jag vet att du kan, du vill och du vågar. Du är stark, vi tror på dig! Du är smart, gör det som är bäst för dig och din son...bestäm dig och håll dig till ditt beslut. Vilket beslut skulle du trivas bäst med om 10 år tror du?

    Tänk...om du fick bestämma...vad är viktigt i ditt liv, vad tycker du är roligt, vilka värderingar har du, hur tycker du man uppfostrar barn, vad är en sund relation, vilka personer skulle du vilja träffa oftare, vad har du för arbetsmoral, hur ser du på fördelning av sysslor i hemmet, när mår du bra sexuellt/ känslomässigt/fysiskt/psykiskt, vem gör dig lycklig, hur ser du på framtiden, vilka drömmar har du, vilket värde ser du i pengar osv? Gör en lista. Hamnar han inom ramarna?

  • Anonym

    Vi kan komma med tusen råd och egna åsikter, men i slutänden är det ändå du som bestämmer hur ditt liv ska se ut...och du som får leva med konsekvenserna...

  • Anonym

    han är iaf här nu, o vi pratar.. men jag håller mig väldigt kall o frånvarande.. vilket ju är bra, o känns verkligen som att jag kommer lkunna släppa honom. får se om han åker hem imorgon eller på onsdag!

    jag kämpar på!!!
    jag VILL, jag KAN, jag VÅGAR!!!

    o eftersom jag ändå är så pass frånvarande o kall nu, så kommer detta gå bra , han har inte ens försökt krama mig eller nått.. vilket ju kanske iof är ganska bra..

    men jag kämpar, som fan! trodde verkligen inte jag skulle stå emot såhär pass mycket som jag gjort nu sen han kom hit, men det gör jag! jag är STOLT över mig själv ska ni veta!

  • Anonym

    Du har uppenbarligen vänner och familj som bryr sig om dig. Låt de finnas där för dig istället. Vill du inte vara ensam, bjud in en vän som kan bo med dig den närmsta tiden eller flytta hem till dina föräldrar ett tag. Det kommer hjälpa dig att få perspektiv. Ni kan hitta på roliga saker ihop och snart inser du att du inte alls saknar den där killen och att han inte tillfört någonting i ditt liv. Istället för att umgås med honom borde du ta tag i att anmäla honom till soc om att hans barn far illa, du skulle kunna göra en polisanmälan på honom att han har bedragit dig på pengar och du måste kontakta någon som hjälper dig med företaget. Vad tjänar det till att umgås med honom om du bestämt dig för att dra? Alla som blir dumpade vill säkerligen umgås med sina ex i hopp om att vinna tillbaka den andres känslor, förtroende eller vad det nu kan vara. Det är inte värt det! Du drar bara ut på ditt eget lidande...

  • Anonym

    gör inte så mycket att han är här.. han ska bla få ringa o avboka en intervju med en tidning imorgon, HAN ska få göra det, jag vill inte, jag skämms över hans/vårat beteende!

    sen så är jag verkligen kall mot honom, jag gör ingenting, känner inte ens att jag "behöver" det, jag är helt enkelt bara kall!
    o jag är SÅÅÅ stolt, att jag står emot, väldigt lätt, känner verkligen inte att ja har något mer att hämta med honom! vi ska kolla sen idag när det går någon buss som han kan åka hem med!

    har dock ingen möjlighet att direkt åka hem till mina föräldrar o vänner.. har ju mitt jobb att tänka på.
    går säkert bra, bara jag får distans från killen tills jag känner att jag kommer förbi det helt!
    o jag känner att det är pågång! jag ÄR verkligen kall mot honom!
    ni ska va stolta över mig!!! :)

  • Anonym

    de absolut bästa, jag kan sitta här i samma hus som honom och ändå hålla mig kall, o inte direkt fundera så mycket!
    visst, det blir väl nått "gosande", men jag är ju inte mer än människa, och lite på "hämdstigen" är jag ju.. o jag måste väl också få utnyttja tillbaka lite nu!

    får se när han åker hem, förmodligen fredag, men vi ska väl kolla upp buss åt honom så han har biljetter bokade hem!

    o skämms nå fruktansvärt för att jag inte sa nått till mamma att han var här, men att hon sedan läste det här i tråden.. men detta är ju verkligen svårt.

    såg igår när det var jag skrev min TS, o det är ju bara lite drygt 3 veckor sen! o jag ser nu vilka enorma framsteg jag gjort!
    sen någon dag när jag är själv hemma ska jag nog göra som ni sagt, att läsa igenom hela min tråd! lär ju se både en o två saker som jag nu kommer regera på,  tänka hur jag kunde va så blind!

    jag kämpar på som sagt, men är inte så lätt o bara släppa taget! men jag är ändå stolt över att jag kan hålla mig så pass kall o känslolös mot honom som jag ändå gör!

  • Anonym

    jag kämpar, men det är svårt, ruskigt svårt!
    delar av mig vill ju faktiskt va med honom, o det har det varit hela tiden, därför det varit så svårt.. men sen den delen av mig som vill bort, det är ju den delen som håller på o ta över!
    jag vet att jag klarar mig igenom detta bara jag tar sista steget, o jag är verklgen påväg dit.
    ok, kanske inte är det smartasre att umgås med honom o "gosa" o allt annat, men ni måste ju komma ihåg att en del av mig ju faktiskt tycker om honom.

    imorgon ska han åka hem, och han vet också att det r dåligt mellan oss, och att vi får se vad som händer, men nu kommer det va lättare o avsluta, även om det är svårt o jobbigt.


    o jag känner ändå att mina känslor för honom har svalat massor.. det är nog inte HAN jag vill ha, utan jag vill bara ha någon där, nära, o som håller om mig lite!
    tragiskt men sant!

    o hur jag håller på,, jag kan verkligen förstå hur folk sitter kvar i ett misshandlarförhållande, jag kan verkligen förstå dom nu..

Svar på tråden misshandlar han mig psykiskt?