• 9Kärleken6

    Pergopinglor med barn version 16

    Välkomna hit alla gamla som nya föräldrar som fått barn med hjälp av Pergotime  
    Detta är en tråd med flera år på nacken. Här är det högt i tak och vi gläds, skrattar, gråter, hjälper, lider och stödjer varandra till vardags och fest.

    Kämpartråden: www.familjeliv.se/Forum-7-125/m51305693.html

    Gravidtråden: www.familjeliv.se/Forum-11-261/m51300993-8.html
    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • Svar på tråden Pergopinglor med barn version 16
  • Eet

    Simben... oj oj oj!

    Elvin började gå förra lördagen.. så nu är det en solskensglad kille som med jämna mellanrum gör försök till att bemästra gången fullt ut, mammas hand är dock fortfarande det bästa sällskapet vid promenader.

    Angående 5-minuters/lära sig somna själv -metoden. Jag hade tidigare svårt för den, det fungerade ju med att jag bara satt i sovrummet så somnade Elvin, det tog dock runt 20 minuter minst. En dag hade min man dragit ut information om "lära sig somna själv". Först var jag emot men tänkte att vi kunde ge det en chans. Vi började en kväll när jag inte var hemma :)
    Oja, Elvin blev arg men det var inte ledsen/övergivet gråt, första dagen tog det min man 40 minuter för att få Elvin att somna, tredje dagen 10 minuter, sen har det bara varit att lägga honom och ev. titta till honom en gång och han sov därefter även mycket bättre på natten. Nattvällingen försvann!

    Sen går det väl upp och ner med insomning och sömn och behov av närhet för alla barn, och som för oss nu. För tredje natten i rad har han vaknat till efter någon timme och har varit jättesvår att få att somna om eller omöjlig, vet inte om det är de ljusa vårkvällarna eller om vi är påväg in i en orolig sömnperiod. Hoppas att det är det första så att han snart sover igen. Dock är det lite mysigt att ha honom sovande intill sig, det är ju ingen "gosa med mamma-kille" jag har fått (tyvärr)

  • MS1979

    Simben jag får tårar när jag läsre om er händelse jag vet själv hur jobbigt det är att vara med de små när de är hysteriska och personal bara ignorerar barnets känslor Ellin är ju livrädd för sjukhus och läkare.

    Hoppas att hon mår gott nu.

  • 9Kärleken6

    Eet: Så skönt ni hittat något som funkar för er. Hoppas det bara är ljust som stör just nu. 


    Våra hemska nätter fortsätter. Men inatt så har vi haft en lampa tänd i hennes rum. Hon vaknade vid 23 men somnade om efter ett par skrik och har sen sovit hela natten. Hoppas hoppas vi hittat en lösning nu!!! 
    Idag är båda barnen på dagis, Nina har haft ögoninflammation och sen fick ju så klart My det också + förkyld. Nina är lite hes men i övrigt full fart så jag hoppas det är övergående. Jag har prov i skolan idag igen så jag behöver verkligen va själv och koncentrera mig. 
    Vad händer på sista april hos er alla? Vi ska hem till min syster, äta gott och sen elda brasa. Ska bli mysigt. Hoppas på bra väder bara. Är falle kallt här än. Har gått till/från dagis i 2 dagar, riktigt skönt att komma ut och röra på sig. Och Nina är så duktig att gå. Igår em stannde vi till i lekparken påväg hem. Mysigt.
    Kram på er
    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • Eet

    9kärleken6: Hoppas att det håller i sig med sömnen.

    Jag fick återigen hämta Elvin vid 01 i natt,, men det är ju bara att låtsas att man är pigg. Har idag lyckats att städa hela huset, det behövdes, hade snart passat in i Sveriges smutsigaste hem. Nu väntar vi på lite vänner som ska vara här över valborg.
    Trevlig helg på er allihopa.

  • LillSkruttet

    1:a maj idag!! Fantastiskt härligt!! Käns som om det faktiskt kommer att bli sommar i år med.

    Sitter dock här hemma ensam och är förkyld. Maken och dottern har åkt till dotterns farmor på lite släktmys med mat osv, men jag orkade inte följa med. Snorig och hängig...dessutom känns det numera att man faktiskt är gravid. känner mig tung och otymplig mest hela tiden och alla kläder sitter åt. V 24 och jag ser ut som om jag vore i v 32....Stånkar och pustar, jättemage och +8,5kg. TÄnkte trösta mig med en godispåse ikväll, jag som skulle äta så nyttigt den här graviditeten och inte gå upp lika mycket som med Tyra.....men, man kan väl ändra sig?

    Ha det gott!


    Tyra 21/3-2007 och BF 25/8-2010
  • Jeanette

    Hej hopp allihop!

    Simben: Nä fy.... Stackars er alla...
    Tinja har haft både det ena o det andra i både näsa o hals men "peppar, peppar" har inget allvarligt hänt...

    Dodisen: Håller alla mina fingrar o tår för att du "ska bli med körkort"!!!!

    Kärleken: Attans, vilka nätter!! Att du bara lever än!!
    Ni måste ju få hjälp på "riktigt" på nåt vis!! Sådär är ju omänskligt att ha det! Styrkekram!

    Va en massa annat men senildemensen slog till.....

    Ser att jag varit saknad... :-P
    Nu så......

    Vi mår kanon allihop o livet leker som vanligt!
    Har dock massor för oss så tiden framför datan blir mindre men jag ska försöka stjäla till mig nån minut då o då!

    Här nere i södern njuter vi av solen o den fina våren!
    Äntligen!
    Tyvärr får man dras av lite allergi-kliiga ögon o näsan som nyser o rinner...
    men vad gör väl det!?
    Men man lever ju..., har hälsan o en massa härliga barn o en supergo gubbe!!

    Flickorna växer så det knakar! Till hösten är det dax för skolan för Matilda!!
    Emil strålar som en sol som oftast men är envis som synden vid behov...
    Flickorna servar "Prins Emil" o det strålar kärlek om de tre... :-P :-P :-P

    Emil utvecklas i rasande fart hela tiden o förvånar de flesta inom habilitering, bvc o sjukvård..... Är så "kul" att se folk som har förutfattade meningar få "ge sig"... o istället för att dra alla över en kam inse att vi alla är OLIKA individer... TOM de som har DS!! Ha,ha..

    Nåja, vi har jättebra kontakt o är nöjda med habiliteringen...
    men ibland verkar folk fastna i sitt tänkande o behöver nån som ruskar om dem lite milt...

    Denna vecka ska vi till hab. Ska diskutera ev vårdbidrag.
    Eftersom Emil är så "frisk" så "behövs" inte det enl FK... Vilket gör det svårare att få beviljat.
    Men jag har hellre en "frisk" unge o lever på skorpor än en "sjuk" o äter oxfilé....

    Sedan ska vi till tandläkaren med Emil för att kolla om han har behov av gomplatta bla.

    Och dessutom ska Matilda ha en smyg-inskolnings-dag (1av4) o jag kan ju säja det... Hon längtar...

    Näe.... Lite uppdatering av hur landet ligger här....

    Ha det superbäst allihop!!!! :-P

    Kramiz


    ?:*¨¨*:?. Mina mirakel.... -90, -92 (ängeln Alexander), -04, -07, -09 (DS). ?:*¨¨*:?
  • Meja1

    hej på er!

    vi har haft en mysig helg hemma i trädgården, njutit av solen, grillat med grannar,varit uppe sent, sovit ör lite, köpt klätterställnikng och gungat, gungat gungat....jag börjar bli riktigt trött och tung nu och tycker bebis hänger ner mellan bena rent ut sagt, fattar inte hur den ska kunna växa mer.... Har jobbat min sista dag nu så nu kan jag vila lite på dagarna iaf.
    Annars kämpar jag med att Cornelia är såååå otroligt pappig. jag får inte ens trösta när hon vaknar på nätterna i början kunde jag skrattaåt det, men det håller i sig och jag tycker det är jättejobbigt faktiskt att hon ofta väljer bort mig. Vi försöker avdramatisera det och bestämmer ibland ve msom ska natta m.m, och ibland får hon som hon vill ,men man vet inte vad som blir bäst. Jag vill inte hon ska känna sig ännu mer "bortvald"av mig när bebis kommer...
    känner  kig neervös inför att ha två små men oxå så glad och förväntansfull.... hur har ni haft det i helgen? kram

  • 9Kärleken6

    Jeanette: Näääää men seeeee där är du ju. Välkommen tillbaka! Japp så klart är du efterlängtad, även om jag har fått lite rapporter iaf. Ja jag ser ni/du har fullt upp och jag förundras er som ens orkar ha 3 så små barn, även om stora damen börjar bli stor. SKOLA! Förstår hon längtar. 


    Ja våra nätter är inte att leka med och ja hur orkar man? Man måste helt enkelt! Och ja vi skulle behöva hjälp, men va göra man när man inte har en familj som inser det och kan erbjuda oss hjälp???? Inte roligt att måsta be, man har många gånger önskat att de sagt ta hit barnen så ni får sova. Men vi väntar än... Är faktiskt rätt besviken på dem... Men vi kämpar vidare... Ibland sover de iaf en hel natt, och man känner sig nästan yr i bollen då man vaknar och inser att man fått sova just en hel natt! Inatt kom Nina och sov med oss, tidig morgon tror jag det var, och My va vaken precis då vi lagt oss men pappa fixade henne tillsammans med lite mer välling. Vilket resulterade i en bajsblöja av modell större imorse, bara ner i duschen med henne... 
    Skolan fortsätter, tror det är 5 veckor till sommarlov. Sen har man pluggat ett helt år, helt sjukt va tiden går! Då går jag tillbaka på min tjänst, och jag längtar. Konstigt trodde aldrig jag skulle säga det men så är det. Jag jobbade ju för 2 veckor sen och det var riktigt roligt.  
    Bröllopplanerna fortsätter och jag i helgen har vi bestämt tårta, moussétårta på blåbär och hallon. I helgen var jag även och fixade prova-på-linser för 1 kr, 7 par fick jag för den ringa summan. Men som jag känner nu är det inget för mig. Men jag vill ha det på dagen B iaf.  
    Kram på er alla
    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
Svar på tråden Pergopinglor med barn version 16