• Lady Namárië

    Brudöverlämning på prinsessbröllop - ja eller nej?

    Om man får tro dagens Aftonbladet vill Victoria bli ledd till altaret av kungen i sommar, trots att det strider mot svensk tradition.

    www.aftonbladet.se/brollopet/article6999626.ab

    Vad tycker du? Skall Victoria få som hon vill? Motivera gärna!


    So say we all
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-22 23:03
    Svenska Kyrkans syn på brudöverlämning:

    "Denna sed finns inte i vår tradition och är något som de flesta präster i Svenska kyrkan avråder från."

    www.svenskakyrkan.se/default.aspx
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Brudöverlämning på prinsessbröllop - ja eller nej?
  • MammaMia09

    Brudöverlämning är en tradition är kvinnan lämnades över från en förmyndare(fadern) till nästa förmyndare (maken).

    Olämpligt tycker jag, i modern tid att se kvinnan som en "ägodel" alternativt ett barn som inte är myndig.

  • Pormoicheia

    Men om vi ska snacka traditioner och hur viktigt det är att hålla oss till våra egna så borde vi ju inte heller börjat med jultomtensom den ser ut idag...


    Apprentice Moraltant *back in action*
  • Lorelei

    Ja det ska hon få om det är vad hon önskar. Det är trots allt hennes och Daniels bröllop och inget som någon annan ska styra.

  • Pormoicheia
    MammaMia09 skrev 2010-04-24 12:07:19 följande:
    Brudöverlämning är en tradition är kvinnan lämnades över från en förmyndare(fadern) till nästa förmyndare (maken). Olämpligt tycker jag, i modern tid att se kvinnan som en "ägodel" alternativt ett barn som inte är myndig.
    Men traditioner förändras ju och den skulle väl idag snarare kunna ses som att kvinnan går ifrån en familj för att starta en egen.
    Apprentice Moraltant *back in action*
  • giftgrodan
    Johan01 skrev 2010-04-24 09:56:22 följande:
    Nämen det var ju passande. Att en av hennes ansvarsuppgifter bör vara att hon inte får bestämma hur sitt eget bröllop ska se ut Det argumentet kan man dra hur långt som helst. Stackars Victoria, hon får inget liv överhuvudtaget.
    Nej, men det är ju det monarki innebär! Det är ju ett av de allra starkaste skälen till att avskaffa det...
  • Mei
    Johan01 skrev 2010-04-24 09:56:22 följande:
    Nämen det var ju passande. Att en av hennes ansvarsuppgifter bör vara att hon inte får bestämma hur sitt eget bröllop ska se ut Det argumentet kan man dra hur långt som helst. Stackars Victoria, hon får inget liv överhuvudtaget.
    Hennes liv är ju redan så hårt styrt att det ter sig absurt att just bestämmandet över bröllopet skulle vara så himla viktigt.
  • Björnmossa
    Pormoicheia skrev 2010-04-24 12:22:50 följande:
    Men traditioner förändras ju och den skulle väl idag snarare kunna ses som att kvinnan går ifrån en familj för att starta en egen.
    Det är inte tidsenligt heller. Det är inte tidsenligt att skilja på mannens och kvinnans roll i relationen.

    Att kvinnan går in med sin pappa är ett steg tillbaka hur man än ser det.

    Traditioner har nog aldrig eller sällan förändrats smidigt och omärkligt, speciellt inte "tunga" traditioner som bröllop. Symbolik och tradition är viktigt vid vigslar, annars skulle det duga lika bra att skriva på ett papper hos Skatteverket. I prinsessans fall är det ännu viktigare av skäl som många tagit upp här.

    Jag tycker det här är jättetråkigt och jag tycker för övrigt också att det är tråkigt att de inte bytte ringar utan att bara hon fick en ring som om de vore amerikaner. Jag har alltid varit för kungahuset eftersom jag tycker om tradition och nedärvda seder, men ärligt talat är jag så besviken på Victoria nu att jag inte längre kan motivera för mig själv varför vi har en monarki. Så stor tycker jag att den här frågan är. Victoria har blivit en annan person i mina ögon, jag har trott att hon har varit den i kungafamiljen som INTE stått för fortkörning, plastikoperationer, Stureplan och annat nyrikt beteende och så kommer det här. Jag tror de flesta tjejer i Sverige vet att frågan om brudöverlämning är en het potatis och att de flesta därför skulle välja bort överlämning om vi hade en så enorm  samhällsställning att försvara, men det verkar hon ha missat hela och då undrar man vad hon lever i för värld, är hon bara ajour med storpolitik och skånska slott eller har hon NÅGON som helst susning om andra nutidsfrågor som faktiskt också är viktiga för den som ska representera ett helt folk? Förmodligen tycker många att jag är jättelöjlig, men det bjuder jag på .
  • Gung Ho

    Det 3:e och mest rimliga svarsförslaget saknas: JAG ÄR FÖRSTUMMAD ÖVER MÄNGDEN MÄNNISKOR SOM KAN LÄGGA MER ÄN 10 SEKUNDER AV SITT LIV ATT REFLEKTERA PÅ EN SÅ TRIVIAL FRÅGA. {#lang_emotions_undecided}

  • Molson Canadian
    Add3 skrev 2010-04-24 12:57:00 följande:
    Det 3:e och mest rimliga svarsförslaget saknas: JAG ÄR FÖRSTUMMAD ÖVER MÄNGDEN MÄNNISKOR SOM KAN LÄGGA MER ÄN 10 SEKUNDER AV SITT LIV ATT REFLEKTERA PÅ EN SÅ TRIVIAL FRÅGA.
    Att du anser att frågan är trivial beror kanske på att du inte har reflekterat över den?
  • Gung Ho
    Molson Canadian skrev 2010-04-24 13:13:22 följande:
    Att du anser att frågan är trivial beror kanske på att du inte har reflekterat över den?
    Jo, det tog den tid frågan borde ta i en person med eget liv, dvs ca 5 sekunder. Av dessa 5 sekunder tog det ca 1 sekund att sätta frågan i sitt sammanhang, ca 1 sekund att avfärda den som trivial (om man har ett eget liv dvs) och sedan 3 sekunder att förundras över att man orkar sätta detta i print (jag läste det på en löpsedel).

    Nästa sekund såg jag att bananer kostade 19:90 kr/kg. Då detta var otroligt mycket viktigare information så sopade det iväg bekymret med det sk 'kungliga' husets problem att gifta sig med en skoterförsäljare...{#lang_emotions_undecided}
Svar på tråden Brudöverlämning på prinsessbröllop - ja eller nej?