• Anonym (Besviken)

    Fick inget i födelsedagspresent av min man.. Är så besviken..

    Jag är så himla ledsen och besviken.. Jag fyllde år i lördags och jag fick inget av min man, bara ett grattis. Jag hade gjort tårta så han visste att jag skulle fira min födelsedag och även om man inte vill fira så borde man ge present eller uppvakta sin älskade på dennes födelsedag? Hans bortförklaring va att han inte hann köpa! Han har ju för fan haft ett helt jäkla år på sig. Jag har jag talat om för honom hur jag känner om det här. Han vet hur besviken och ledsen jag är och jag ser på honom att han är ledsen och att  han gjort fel.. 

    Han hade dessutom frågat nån vecka innan vad jag önskade mig och jag svarade tröja, parfym, presentkort.
    Och nu skyllde han på att han inte visste vad han skulle köpa för han vet ju inte om jag skulle gilla tröjjan eller parfymen, då kunde man ju fått presentkort väl?

    I torsdags bad jag han gå på ikea för att köpa hyllplan, samma dag som jag skulle på ica maxi så jag ändrade mig och sa att han skulle komma hem direkt efter jobbet så att vi kunde äta så att jag kunde sticka direkt sedan och handla på maxi. Så han skippade ikea. han sa att han tänkte handla min present i samband med ikeahandlingen.I  fredags när jag skulle iväg till jobbet så frågade jag vad han skulle göra med barnen och han sa att han kanske skulle i väg och handla en present för han hade inte köpt nått. Då svarade jag att han inte behövde köpa nått! Han har haft ett helt år på sig och hade han inte köpt nått så behövde han inte köpa nått dagen innan heller. När han fyllde år så köpte jag hans favorittårta i smyg och fast jag va nästan höggravid så gick jag på stan i flera timmar och flera gånger och letade efter en fin tröjja till han.

    Jag skäms för att säga att jag inte har fått nått alls i födelsedagspresent till dom som frågar vad jag fått, min mamma frågade mig mig direkt om det va nått fel mellan oss och den frågan har jag ställt till mig själv också... jag och min man har pratat om det lite och han tyckte inte att det va nått fel.. men varför uppvaktar man inte sin fru på dennes födelsedag?  Han va iväg samma dag som jag fyllde år och köpte pizza för att jag ville det. Han kunde ha stannat till på ica och köpt blommor, chokladask eller bara en choklad. Bara det hade betytt mycket för mig.. Jag kräver ingen dyr present. Det behöver inte vara ens en present. Han ska ju visa att jag betyder nått för han...

    Och nu i veckan så hade vi skaffat barnvakt så vi kunde gå ut.. nu vet jag inte om jag har lust med det ens.. varför gå ut med nån när han känner att jag inte betyder nått för han?

    Är det nån mer som har varit med om att inte få nån present på födelsedagen? Hur har ni reagerat? och vad skulle ni gjort om ni va i min situation?

    Behövde lite skriva av mej..
    Ledsen och besviken är jag..

  • Svar på tråden Fick inget i födelsedagspresent av min man.. Är så besviken..
  • Majsan70
    Simsonen skrev 2010-07-13 17:34:14 följande:
    Jag kom att tänka på när jag och sambon förlovade oss.
    Jag hade småpikat i ett par år att vi aldrig skulle komma att göra det, om det skulle bli av skulle jag få fixa det själv o.s.v

    Och så en dag, jag tror kl var fem på eftermiddagen  och han hade åkt till jobbet ett par timmar tidigare (han jobbar vanligtvis mellan tre till tio på kvällen) så stod jag och torkade av en middagskletig tvååring medans femåringen väntade på att jag skulle sätta på tv, jag hade själv matkladd över hela mig och köket såg ut som hämtat från soptippen så hör jag hur han kommer in i hallen, jag ropar förvånat att han skulle väl vara på jobbet och då går han ner på knä, läser en dikt han filat på i en månad och räcker fram ringen.
    Jag belv totalt överasskad och jättelycklig naturligtvis.
    Inom mig så önskade jag att han valt ett annat tillfälle, kanske då barnen inte varit hemma, bara vi två över lite god mat eller så så att själva stunden blev speciell men det är ju hur jag själv skulle gjort. Han gjorde det på sitt sätt och han hade tänkt på detta i över en månad och det är ju det som räknas, att han gjorde det och att det kom från hjärtat.
    Undrebart!
  • Elliz45

    Jag får en feeling när jag läser ditt inlägg att du helt enkelt letar anledning att skälla ut din man. Du sa ju själv till honom att inte köpa något dagen innan. Skärp dig det kanske dyker upp ett riktigt problem som du inte behöver forcera fram.

  • Anonym (aldrig fått nått)

    Jag vet hur det känns, jag och min sambo har vart tillsammans i 4 år. Det ända jag har fått av honom är ett halsband när jag tog studenten... Fyllde år för 2 veckor sen och fick ingenting då heller.. Han sa att han skulle handla påväg till BB (våran son kom 2 dagar innan jag fyllde år) men tydligen var våran dotter lite grinig så han kunde inte, han skulle göra det senare.. tror det är glömt nu... som vanligt... så som sagt... vet precis hur det känns. Själv köper jag alltid någonting till honom när han fyller år.. jag får inte äns julklapp av honom..

  • pumbis

    Förstår hur du känner, det är aldrig kul när det käraste man har ger ett intryck på att strunta i en... Det är säkert ingen fara, tänk om han planerat att bjuda ut dig på middag.. Att han tänkt betala för hela kalaset..? Och om det bara är ni två ensamma så kan ju kvällen sluta lyckat iaf...

    Jag fick en jolt cola av mitt x... HAHA... Trodde inte det var min present riktigt, men det var det! :P så vet vad som menas med att få nått man blivit besviken över... :P

    Det är nog ingen fara alls, tror det kommer ordna sig mellan er. Ha lite tålamod bara! :)
    Lycka till! Kram

  • Fru Sveden

    Jag antar att jag och min man har världens genom tiderna sämsta relation om man går efter din mammas inställning. Vi köper ju aldrig födelsedagspresenter eller julklappar till varandra. Varför lägga massa pengar på presenter bara för att när man kan skall göra det. Vi köper något vi behöver tillsammans istället.

    Du är ungefär som en i min släkt som blir sur när hon får det hon önskar sig i julklapp. Hon beter sig som om hon vore 10år vilket jag uppriktigt kan säga att det känns som du gör också. Men men...om du vill lägga meningslös energi på att vara sur över en sådan skit sak så är det ju upp till dig...

  • singer

    Jag förstår dig! Detta är så typiskt kvinnligt. Men ditt beteende är inte till din fördel.

    ,Du sa att han inte behövde köpa present. Han hade haft ett år på sig att köpa, och nu skulle han köpa dagen innan och då kunde han lika gärna strunta i det. Du är över på hans plan! Jag får uppfattningen att du spelar martyr. Det är rätt osexigt och trisst, tycker jag. Jag skulle inte heller vilja ge till någon som var så grinig.
    Resultatet: Ingen present, sorgsen dag, pinsamt inför vänner/familj. Noll poäng! Ingen går som vinnare i detta.

    Det räcker inte att han köper present utan DU ska bestämma NÄR han ska köpa den. Är du hans mamma eller?
    Backa några steg så han kan få närma sig dig och göra dig lycklig. Jag tror att du tar bort hans chans att glad

    (Det där snacket, om att det hade gått bra "om- han- bara- åtminstone"  köpt blommor/choklad på Ica maxi samma dag?? Tror du på det själv? Du hade ju faktiskt synpunkter på att han INTE behövde köpa present för att han hade varit slö och väntat till dagen innan.

    Det jag har lärt mig är att man måste vara TYDLIG i sin kommunikation OCH att vi är olika. Har olika värderingar och synsätt/tankar. Sen får man mötas!
    Det bästa lösningen, som jag ser det, är att du hade hållt dig ifrånhans planhalva från början. Då hade han åtminstone haft chans att göra rätt. Skulle han ändå missa din födelsedag så får han bära "dumstrut hatten" och skämmas! Då hade ett samtal mellan er varit på sin plats. Och sen får det inte upprepas från hans sida. JAG tycker personligen att det är jävligt dåligt att glömma sin partners födelsedag. Jag tycker det är under all kritik. Detta tycker jag därför att jag är stöpt i en viss form. Min ma&pa och brödrar har alltid firat födelsedagar . Men min sambo kommer från en familj där man inte har firat födelsedagar, vilket har resulterat i att jag "lärt upp" honom hur jag vill ha det. Kort och gott.. förklarat att jag tycker det är viktigt att bli uppvaktad. Om så med en enkel tulpan
    Du måste börja med att ta en titt på ditt eget beteende. Lycka till! Nästa födelsdag blir bättre.

  • singer

    Du tar bort hans chans att göra dig glad... skulle det stå.
    Ursäkta alla stavfel. Jag skrev snabbt. Lycka till!

  • Celindan

    Bara läst TS.
    sluta tönta dig! Ni är gifta med barn - men du behöver ha en jäkla chokladask för att få bekräftelse att du betyder nåt för honom?
    Jag o min man har varit ett par i 8 år, de 4 första ansträngde vi oss med nån liten present på jul o födelsedag, men numera räcker det om den som fyller slipper göra frukost Väx upp!

  • Anonym (inte jag heller!)

    Nu har jag inte läst hela tråden, men jag får nästan aldrig något av min man. Vi har varit ett par i snart tio år. Om jag inte minns helt galet har jag fått blommor fem gånger, varav ena gången var blommor som skulle slängas på hans jobb som han tog hem till mig i stället. Någon chokladask kan jag inte minnas att jag fått.
    Ett år fick jag en kombinerad julklapp-allahjärtansdagspresent och födelsedagspresent, som jag själv köpte, betalat med gemensamma pengar.

    Min man älskar mig djupt. Jag betyder massor för honom. Men han är urusel på att köpa presenter och vara romantisk. Det är ett faktum jag lärt mig under våra år tillsammans. Visst blir jag ledsen och sårad ibland, och känner precis som du att om han brydde sig om mig kunde han väl åka och köpa något åt mig, vad som helst!

    Men som sagt, det gör han inte. Men inte för att han inte bryr sig om mig.

    Har väl egentligen inget råd, mer än att prata med din man och förklara hur sårad du blev/är. Men du är i alla fall inte ensam om att inte få presenter och blommor...

  • Anonym (Besviken)
    Anonym skrev 2010-07-12 19:21:03 följande:
    Jag tycker du är riktigt löjlig och barnslig ts. Han kom ihåg din födelsedag, han sa grattis och om jag inte läste fel så åkte han och köpte pizza till er också. Vad kallar du det om det inte är att uppvakta? Min sambo köpte inget till mig på vår 3-års dag men han fick ett armband av mig som han älskar och alltid har på sig. I år på vår 4-års dag fick jag inget heller, men han fick en ros. Inte är jag sur och tänker hämnas för det heller. Snacka om sandlådefasoner. Om man är så sjukt osäker på sin partners känslor för en, så man måste ha det bekräftat med materiella ting så bör man nog prata med varandra om det. Att tvivla på att man är älskad för att man inte får något på sin födelsedag är inte ett normalt beteende. Skärp dig och väx upp!
     Alla människor är olika! För vissa räcker det om dom får bara ett grattis och inget mer.. Vissa vill bli lite uppvaktade på sin födelsedag, som jag till exempel. ALLA människor är inte likadana och kommer aldrig vara det så jag tyckler inte alls att jag är löjlig och man kan inte komma och säga sånna saker som du sagt. Att jag är löjlig för att jag blev ledsen för att jag inte blev uppvaktad.  och jag tycker inte att man blir uppvaktad genom att få ett grattis på födelsedagen.

    Som sagt så handlar det här inte om att jag inte fick nån present utan att jag inte blev uppvaktad!!!!

    vi skulle äta det till middag å jag ville inte åka iväg å handla så därför gjorde han det..
Svar på tråden Fick inget i födelsedagspresent av min man.. Är så besviken..