• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Sofiaochjonas
    Denebola skrev 2011-03-01 19:32:42 följande:
    Men om du är sjuk så tycker jag du kan äta vad du är sugen på utan att ha dåligt samvete. Ta nya tag när du blir frisk igen
    Det ska jag göra :) Ska unna mig några rutor mörk choklad också tänkte jag, haha.
    sniwa skrev 2011-03-01 19:29:03 följande:
    Läst hela tråden men inte skrivit nåt - förrän nu!

    Jag brukar göra min egen kebab!

    400 g blandfärs blandas med 1 ägg, ganska mycket salt och kebabkrydda (man kan ju blanda egen)

    Kavla ut ca 2 dl kebabfärs tunt mellan 2 bakplåtspapper, dra av det ena papperet, lägg på plåt och grädda i ugnen, 250 grader ca 5 min, klipp i längder eller bitar.

    Brukar ha sallad och tzatziki till!
    det lät riktigt gott, dock är mannen inte hemma försen om någon timme och jag orkar inte ens resa mig ur soffan. Så blir inget hemlagat idag.. ^^
  • Linda1976
    Prinsessanz skrev 2011-03-01 19:35:37 följande:
    om du bara kört två veckor är du precis inne och nosar på ketosfasen..det tar cirka 2veckor  för kroppen att ställa om sig från kolhydratsdrift till fettdrift.
    ketos= förbränning= fettdrift=fettet du äter löser fettet på kroppen.
    Nja... 3 dagar brukar det normalt ta, dels att tömma glykogendepåerna och gå in i ketos. Max 1 v skulle jag säga. Själv svarar jag snabbt på lågkolhydratkost, max 1 dygn. De allra flesta (även carbsätare) är i mild ketos när de vaknar på morgonen, men sabbar det direkt med frukostmackan
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Sofiaochjonas
    NHPrinsessanz skrev 2011-03-01 19:35:37 följande:
    om du bara kört två veckor är du precis inne och nosar på ketosfasen..det tar cirka 2veckor  för kroppen att ställa om sig från kolhydratsdrift till fettdrift.
    ketos= förbränning= fettdrift=fettet du äter löser fettet på kroppen.
    Nu tappade du mig, bör jag alltså inte äta kebab? Jag kan förstöra allt? :/
  • The Kittycats

    Lättja: Ja fiberhusken fick svälla i 15 min, men jag såg ingen skillnad före och efter "svällandet". Kan det vara fel på min fiberhusk, för gammal?


    ♥ Skruttan född 10-07-15
  • Denebola
    Sofiaochjonas skrev 2011-03-01 19:48:36 följande:
    Nu tappade du mig, bör jag alltså inte äta kebab? Jag kan förstöra allt? :/
    Du kan få ett bakslag, men som sagt skulle jag inte oroa mig för det medan jag var sjuk.
  • Sofiaochjonas
    Denebola skrev 2011-03-01 19:52:34 följande:
    Du kan få ett bakslag, men som sagt skulle jag inte oroa mig för det medan jag var sjuk.
    vilket innebär att jag går upp?
  • Denebola
    Sofiaochjonas skrev 2011-03-01 19:54:00 följande:
    vilket innebär att jag går upp?
    Ja, du kan lägga på dig vätska (som binds till kolhydraterna du ätit), men det är inget som inte lär "fixa sig" när du är tillbaka på banan igen. Eller så står du bara still i vikt. Eller så påverkas du inte. Det är svårt att säga på förhand, men du lär troligtvis inte lägga på dig någon annan vikt än vätska i alla fall.
  • Sofiaochjonas
    Denebola skrev 2011-03-01 19:55:35 följande:
    Ja, du kan lägga på dig vätska (som binds till kolhydraterna du ätit), men det är inget som inte lär "fixa sig" när du är tillbaka på banan igen. Eller så står du bara still i vikt. Eller så påverkas du inte. Det är svårt att säga på förhand, men du lär troligtvis inte lägga på dig någon annan vikt än vätska i alla fall.
    åh okej. Då prövar jag ändå då ;)
  • Prinsessanz
    Sofiaochjonas skrev 2011-03-01 19:48:36 följande:
    Nu tappade du mig, bör jag alltså inte äta kebab? Jag kan förstöra allt? :/
    kebab = kött och inehåller inga kolhydrater.
    vad har du för gräns på DIN LCHF??
    härhemma har vi 25g kolhydrater/dygn var.
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**