• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Linda1976
    smalles skrev 2011-03-01 20:12:10 följande:
    Hej, jag hoppar in här och ställer en fråga. Jag har tänkt göra pannkakor på Husk, men min fråga är om min son på 1,5 år kan äta det?
    Absolut
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • The Kittycats

    Linda1976:
    Blä... så jobbigt att jag inte kan citera längre......Skrikandes Fel på datorn har vi iaf...
    Nej jag har aldrig märkt att andra recept inte har fungerat i ugnen, som är 3 år gammal f.ö

    Är det något jag inte fattar, ska fiberhusken svälla för sig självt först? Obestämd
    Först blandade jag ihop torrvarorna.
    Sedan hade jag i kesella (något speciellt knep?), sedan ett ägg. Jag blandade därefter i det smälta smöret och grädden. Sedan fick fiberhusken svälla i 15 minuter

    Äsch jag får prova att göra en ny omgång i helgen helt enkelt


    ♥ Skruttan född 10-07-15
  • Prinsessanz
    Linda1976 skrev 2011-03-01 20:13:21 följande:
    Är man väldigt känslig så kan det absolut spela roll ja. Allt handlar om vad man vill stoppa i sig, och vet man inte så kan man ju inte ta ett aktivt beslut. Därför är det bra att känna till att färdiga kryddblandningar ofta innehåller nämnda ingredienser.

    Jag försöker hålla mig mellan 15 och 20 - på fre/lö kostar jag på mig runt 25. Natriumglutamat stoppar jag aldrig i mig om jag kan undvika. Mjöl och socker likaså, det triggar igång mitt sockersug direkt, tyvärr. Jag skulle önska att jag inte behövde vara så strikt, men minsta socker utlöser det latenta sockerfrossandet, så jag måste låta bli, även i de situationer jag "vill" fuska - eftersom jag vet att det kommer surt efteråt. 
    eftersom jag är uppfödd på socker bostavligt talat (mamma drack under hela graviditeten) så r jag extremt sockerkänslig och jag är sååå glad att vi fann LCHF kosten.

    25gram funkar här,men inte mer,och vi har nästan slutat äta ute,men kebabsplitt finns ju att köpa fryst på affären och 0gram kolhydrater i den Cool
  • Linda1976
    The Kittycats skrev 2011-03-01 20:15:40 följande:
    Linda1976:
    Blä... så jobbigt att jag inte kan citera längre......Skrikandes Fel på datorn har vi iaf...
    Nej jag har aldrig märkt att andra recept inte har fungerat i ugnen, som är 3 år gammal f.ö

    Är det något jag inte fattar, ska fiberhusken svälla för sig självt först? Obestämd
    Först blandade jag ihop torrvarorna.
    Sedan hade jag i kesella (något speciellt knep?), sedan ett ägg. Jag blandade därefter i det smälta smöret och grädden. Sedan fick fiberhusken svälla i 15 minuter

    Äsch jag får prova att göra en ny omgång i helgen helt enkelt
    Med torrvarorna antar jag att du menar även fiberhusken? Jag gör exakt likadant... Kanske att du glömde nåt sist du bakade... Du får testa igen! *GAH* 

    Blandar allt torrt - pofiber, salt, bakpulver, och fiberhusk, och sen i med resten..... Jag öser i ägg, smör, kesella och grädde och blandar med händerna.  
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Denebola
    Prinsessanz skrev 2011-03-01 20:01:13 följande:
    mjöl i kebaben?? kebab= rent kött,precis som vilken stek som helst!
    Ja, helst ska det vara så. Men på samma sätt som vissa spär sin korv med annat än kött finns det de som gör samma med kebabkött...
  • Linda1976
    Prinsessanz skrev 2011-03-01 20:17:20 följande:
    eftersom jag är uppfödd på socker bostavligt talat (mamma drack under hela graviditeten) så r jag extremt sockerkänslig och jag är sååå glad att vi fann LCHF kosten.

    25gram funkar här,men inte mer,och vi har nästan slutat äta ute,men kebabsplitt finns ju att köpa fryst på affären och 0gram kolhydrater i den Cool
    Nu vet jag inte var du bor, men här i Göteborg har vi underbara köttrestauranger som funkar.... Men på vanliga restauranger/fik är det ju inte helt lätt - tyvärr. Man får göra sig lite obekväm helt enkelt....

    Kebabsplit? Är det färdiga köttbitar typ? Nu avskyr jag kebab iofs, men sambon min älskar kebabpizza, så en lchfpizza med kebabkött skulle nog göra honom glad  
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Prinsessanz

    nån som har nått gott frukostalternativ?
    har gjort bärsmoothie nu ett tag,men tröttnat.

    bärsmothie

    1dl vispad grädde
    1dl turkisk youghurt
    1dl mineralvatten
    1dl hallon/båbär

  • Prinsessanz
    Linda1976 skrev 2011-03-01 20:20:55 följande:
    Nu vet jag inte var du bor, men här i Göteborg har vi underbara köttrestauranger som funkar.... Men på vanliga restauranger/fik är det ju inte helt lätt - tyvärr. Man får göra sig lite obekväm helt enkelt....

    Kebabsplit? Är det färdiga köttbitar typ? Nu avskyr jag kebab iofs, men sambon min älskar kebabpizza, så en lchfpizza med kebabkött skulle nog göra honom glad  
    jag bor i Göteborg,kärra.
  • The Kittycats

    Linda1976: Ja jag menar inklusive fiberhusken när jag skriver torrvarorna. Låter verkligen som att vi gör likadant.
    Hmmm.... Obestämd
    Lovar att återkomma med spännande rapport när jag har gjort omgång 2


    ♥ Skruttan född 10-07-15
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**